Въпросът който запали цяла фирма...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
pumpy

Мнение от pumpy »

goliama mechka написа:
Таратор написа:
JOY написа:Зададох въпроса на дъщеря си- спонтанно отговори -5. Започна да изброява и изброи 7. Но твърди, че не е Австралия, а Океания. Австралия е част от Океания.
Тя не учеше ли в някакво "елитно" у-ще?
Da be JOY се завърна тук,да покаже колко е умна дъщеря и :wink: куул
и на мен ми мина подобна мисъл ама реших да си замълча :?
между другото питах в това велико училище и бях много неприятно изненадан с езиковото обучение - английски език от 4 клас с по 4 часа седмично и испански от 5 клас пак с 4 часа седмично - голямо учене пада на езици - че аз учех повече руски в БГ от 4 до подготве и нищо не знам та си представям тези тук с по 4 часа седмично какво научават в елитното училище......
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Стига сте я яли Джой.

От другата учебна година всички квебекски училища (франкофонски) започват преподаване на английски език от 1 клас - задължително!

Между другото, poumpy, не знам къде си питал, но в Екол интернасионал, което е до нас, децата учат от първи клас - 1 ден на френски, 1 ден на английски. :beer: :beer:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

POcnahme ot continentite azavar6ihme na problemite sas ezicite...cool! :?: :?: :?:
kakвото потърсило,такова намерило
pumpy

Мнение от pumpy »

krimon написа:Стига сте я яли Джой.

От другата учебна година всички квебекски училища (франкофонски) започват преподаване на английски език от 1 клас - задължително!

Между другото, poumpy, не знам къде си питал, но в Екол интернасионал, което е до нас, децата учат от първи клас - 1 ден на френски, 1 ден на английски. :beer: :beer:
не знам колкъ и къде ся тези международни училища - питах в едно по телефона, честно казано вече не ме и интересува - ние си решихме проблема с училището...
не е въпроса от кой клас а по колко часа седмично, защото не е същото по 15 минути и по 6 часа все пак...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Програмата на министерството предвижда по 1 ден в учебна седмица да се провеждат заниманията на английски език. В момента в училището на детето ми 3-4-5 клас на основното училище имат 2 учебни дни, които протичат на английски език.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
borsay

hi

Мнение от borsay »

V obsthi lini se priema che aziya i europe, sa podeleni izkustveno i to si e tala ot gledna tochka na geologiya, klimat, rastitelen i zivotinski svyat. Eurasie se izpolzva mnogo ot otdavna, ma nestho ne mi se iska da sam sas aziya. Problema ne e v broya, a che povecheto hora daze i gi tarsyat po kartata. A v bg problema, e che ima zavarshili geografi, deto na darzaven izpit tarsyat Cherno more na kartata na Balgariya i ne mogat da go nameryat. Da ama bulkata beshe krasavitza i profesorite ne smogvaha da si priberat ligite. Taz ako uchi vasheto dete, zemyata i ploska moze da e za tyah.
borsay

hi

Мнение от borsay »

samo za da vi dorazsmeya - gorespomenatata zivee vav varna, demek do chernoto more. cherno more mnogo e dobre.....
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

Много интересна тема се получи.
http://www.nationalgeographic.com/ngkid ... pycat.html
погледнете този сайт - за деца е създаден и е на National Geographic
АЗ СЕ ГОРДЕЯ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН!!!
НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ОТ КЪДЕ ИДВАТЕ!!!
bateto

Мнение от bateto »

Според мен континентинентите са един,останалите географски измерения са само придатък и са ни познати с различните си наименования като такива ,но не и като континенти.Аз много отдавна съм учил география ,но добре си спомням тяхното разделение:
-Стария Континент
-Африка
-Америка
и всички останали
Това по географски признак ,по културен ги деля на Европа и останалия свят,разбирай останалата цигания .
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

Бате, долавям расизъм в постингите ти!
Защо така? :D
Разкажи ни!!!
Аватар
hankroum
Обратна връзка:

Мнение от hankroum »

Днес ми изтърсиха че автомобилът ЛАДА е английско производство! Как да не се разсмееш!!! :lol:
Последно промяна от hankroum на Съб Фев 25, 2006 10:38 pm, променено общо 2 пъти.
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

:D :D :D
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
some

Мнение от some »

To cialo chudo che izobshto znaiat kvo e Lada :)
underworld2

Мнение от underworld2 »

Ще цитирам думите на българка, която живее от 8 години в държава в Европа. Според нея, тези от тази европейска държава са "ПЪЛНИ СЕЛЯНДУРИ"
Така, че драги съгражнади, нека не делим света на Европа и другият свят, щото Европа, не е кой знае каква стока, нищо особено, мръсотия и расизъм. Айде да не говорим за колко културни са хората там :lol: :lol: :lol:
underworld2

Мнение от underworld2 »

Ще цитирам думите на друг българин, който живее от 13 години в европейска държава. "Пълни селяндури са германците", пият и пикаят направо на масите, където пият. И какво ще говорим, че са много културни европейците ли, и че сега сме тръгнали да делим света, на Еввропа и другият свят. :lol: :lol: :lol: срамота...........
Заключено