Vapros za IELTS,kam podalite v posl.6 mes,i informiranite

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
cezar

Vapros za IELTS,kam podalite v posl.6 mes,i informiranite

Мнение от cezar »

Zdraveite!
Podgotviam dok.za feder.protsedura.V opisa na dok.v saita na embassy.Bucarest e spomenato che nepalno okomplektovani dok.niama da badat razglejdani.Az niamam sert,IELTS koito se iziskva,imam sertif. ot Alexander language scool za 2-ro nivo.
Vaprosat mi e;Shte mi priemat li dok.pri tova pologenie i moga li da im pratia IELTS sled 9 do 12 mes?
Blagodaria,uspeh na vsichki chakashti! :?
bp_de

Мнение от bp_de »

Ами ти нали си пласта6 500 долара- как няма да ти ги приемат!!
мисли6 ли 4е сте пропуснат да ти вземат парите?
но талкуванието -''окомплектовани док'' е единствено дело на служителя в посолството-так4е как сте се произнесе тои - трябва да пита6 някои дето може да вижда в баде6тето -но ако намери6 такав -питаи за 4ислата от тото например - пе4албата сте е по добра. :D :D :D
cezar

RE;

Мнение от cezar »

Blagodaria za otgovora,no toi beshe konkretno za IELTS.Ako niamash info.ne si gubi vremeto da davash podobni otg.
Angie

Мнение от Angie »

За федерална Канада опитът показва, че от завеждането на файла до действителната оценка от имиграционен служител минава доста време. Ако не те е страх да поемеш риска би могъл да изпратиш сертификата + писмо в което да обясниш защо претендираш за нивото, описано в формулярите, а също така, да пишеш, че имаш намерение да се явиш на IELTS еди-кога си, за да им предоставиш допълнително доказателство за владеенето на езика. Вече дали това ще мине при paperscreening-a не знам.
Angie

Мнение от Angie »

Ако имаше друг международен сертфикат - TOEFL напр. щях да те посъветвам да не се притесняваш и да пращаш, но нямам представа доколко биха признали сертификат от езиково училище 2-ро ниво. Успех :)
sshilev

Otnosno IELTS ...

Мнение от sshilev »

Nai napret triabva da znaesh che IELTS e edin vid zadaljitelno uslovie,
no ti mojesh da podadesh dokumenti za emigratzia i sled tova da ispratish sertifikat za IELTS, pone az taka napravih no imai predvit che az sam podal dokumenti v vreme kogato v sila vajeshe staria zakon za emigratzia.
Za da badesh odobre ti triabva da iskarash okolo 5.0 po devetobalna sistema. Ezikovata potgotovka triabva da e na nivo nat treto (upper intermediate) za da zapochnesh da se gotvish za IELTS ... USPEH .
Аватар
estoyanova
Обратна връзка:

Мнение от estoyanova »

Здр!Аз съм на 39 месец от процедурата.Сега на 25-02 се явявам на ИЕЛТС.Уведомих ги чрез е-мейл и те веднага ми отговориха,че чакат резултата.ИЕЛТС важи само за 2 години. Аз прецених,че процедурата при положение че е към 4 години е най-разумно да се явиш накрая,особено ако ти трябва и за обучение въпросният сертификат.Не си длъжен да го изпращаш в началото.Ако мислиш,че ще ускориш процедурата това е доста измамно,защото от кандидатурите на други хора знам,че със или без него пак чакат 4 години.
Успех!
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ-ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ
moni

Re: Vapros za IELTS,kam podalite v posl.6 mes,i informiranit

Мнение от moni »

cezar написа:Zdraveite!
Podgotviam dok.za feder.protsedura.V opisa na dok.v saita na embassy.Bucarest e spomenato che nepalno okomplektovani dok.niama da badat razglejdani.Az niamam sert,IELTS koito se iziskva,imam sertif. ot Alexander language scool za 2-ro nivo.
Vaprosat mi e;Shte mi priemat li dok.pri tova pologenie i moga li da im pratia IELTS sled 9 do 12 mes?
Napishi im edno obiasnitelno pismo za tova, 4e shte se iavish po-kasno na IELTS, no na vsiaka tzena shte go izpratish. I zapo4vai da u4ish seriozno za izpita, zashtoto samo s vtoro nivo kurs, shte ti e trudno da izkarash visoka otzenka. Ne znam kolko to4ki sabirash sega, kogato vse oshte pass mark e 67, no imai predvid, 4e to4kite mogat da se uveli4at vseki edin moment i kolkoto po-visok rezultat imash na IELTS, tolkova po-dobre za teb.
Аватар
Koko

Re: Vapros za IELTS,kam podalite v posl.6 mes,i informiranit

Мнение от Koko »

cezar написа:Zdraveite!
Според мен риск да ти върнат апликацията защото не е пълна – не си приложил приемлив за тях сертификат за езика – съществува, но ако нещо такова се случи всъщност не е чак толкова голям проблем, доколкото не би трябвало да са ти взели парите за обработка, нито ще имаш официален отказ. Просто ще имаш допълнително време да наблегнеш на езика и да пратиш апликацията отново.
От друга страна, ако ти приемат апликацията за обработка (и си приберат парите за обработка) могат да възникнат други проблеми - на мои познати подали по федералната програма им дадоха 90 дена срок за представяне на допълнителни документи, включително и ИЕЛЦ. Срок от 9 до 12 месеца едва ли би бил приемлив да те чакат да представяш допълнителни документи, а ако не представиш сертификат в посочения от тях срок е доста вероятно да ти дадът 0 точки за езика и съответно да получиш отказ по прецедурата.
Може би ще повторя някои от писалите по тема, но това което бих те посъветвал е добре да прецениш дали събираш точките по Федералната процедура и съответно какъв резултат на ИЕЛЦ трябва да имаш за да успееш да прескочиш летвата от 67 точки. В крайна сметка освен Федералната процедура има и процедура за Квебек, само че там искат френски.
stanchev_n

Мнение от stanchev_n »

Искам само да допълня, че на един мой приятел, който искаше да кандидатства по Федералната процедура, един адвокат от Канада, посредник, му беше казал, че трябва да има 11 от 14 точки по IELTS.
Приятеля ми е програмист с 2-3 години стаж като такъв.
DSC - 5.11.2005
потвърждение - 21.11.2005
покана интервю - 9.02.2006
интервю - 13.04.2006 -15 часа - успешно
кацане Канада - 23.07.2007
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Sega - ne znam kakvo e Aleksandar 2ro nivo, no podoziram che edva li e dostatachno za neshto poveche ot povarhnostni poznania po ezika (200-300h max?)...v rezultat - nai-veroiatno shte se sluchi tochno tova za koeto preduprejdava KOKO...aplikatsiata moje da bade varnata podadi nesabirane na 67te tochki SLED kato sa pribrali parite...bez obiasnenia i dori bez da iskat IELTS...(v dokumentite za kursove po ezik zadaljitelno se vkliuchva kolko chasa e kursa, a tova e obektiven kriterii za opsenka na poznania po ezik)

Az bih postapila po slednia nchin - bih si izvadila docs ot mestorabotata (ili ot poznati) che sam rabotila na angliiski poslednite 5 god primerno...plius kakvito drugi docs za angliiski mi pozvoliavat vazmojnostite - diploma za sredno, vishe s izuchavane na angliiski, prevodach na honorar...izobshto NESHTO koeto da potvarjdava nivoto s koeto pokrivam 67te tochki...no koeto da ne dava obektivna info KOLKO znam...bih opisala vsichki docs v pismo i bih dopalnila che vaznameriavam da se iavia na IELTS ako imigratsionnite schetat za neobhodimo, no na po-kasen etap poradi ogranichenata validnost na IELTSA...ot tam natatak stsenaria moje da se razvie po dva nachina a) slujitelia reshava che predstavenite docs za ezik sa dostatachni za prisajdane na min ot 67te tochki (v moia sluchai nomera mina) b) smiata che predstavenite docs ne stigat za adekvatna pretsenka i iska IELTS (sled godina, dve primerno, kakto se razvivat neshtata v momenta v Bukuresht).

Pri prilojeni docs za ejednevno polzvane na angliiski na rabota molbata NE moje da bade varnata poradi minimum angliiski - strah gi e ot objalvania...Risk da se poiska IELTS v ramkite na 90 dni SLED kato iztekat 3te mesetsa (za otlejavane na docs predi usvoiavaneto na taksata) pochti niama tai kato tova predpolaga niakoi da sedne da smiata tochki, a te ne praviat tova v nachaloto na vtoria etap (togava prosto proveriavat dali vsichki docs koito sa prateni pokrivat iziskvaniata, a ne kAKVO pishe v tiah)...A dori i tova da stane - imate polovin godina da nauchite angliiski za 6-7 na IELTS koeto e napalno vazmojno, ako se zainati chovek...

Uspeh!
Zmei Gorianin

Мнение от Zmei Gorianin »

Съгласна съм, че с 2 нива в "Александър" е по- добре да не се явявате сега на IELTS,а да си продължите с ученето на английския още известно време и тогава да правите теста. Нали все пак трябва да се покаже резултат, който да удовлетворявя изискванията на фед.програма, ако не лъжа беше 5 ,но средно аритметично.
Аз им изпратих свидетелствата от училище "Европа" и писах, че продължавам да изучавам езика. На тест се явих 3г. след като подадохме документите и нямяше проблем. Когато се записвате за теста имайте готовност да посочите адреса на институцията, за пред която ви е необходим- Британският съвет изпраща резултатите там служебно, отделно от това се изпраща и на положилия теста./Можете да посочите няколко адреса!/.
Заключено