cezar написа:Zdraveite!
Podgotviam dok.za feder.protsedura.V opisa na dok.v saita na embassy.Bucarest e spomenato che nepalno okomplektovani dok.niama da badat razglejdani.Az niamam sert,IELTS koito se iziskva,imam sertif. ot Alexander language scool za 2-ro nivo.
Vaprosat mi e;Shte mi priemat li dok.pri tova pologenie i moga li da im pratia IELTS sled 9 do 12 mes?
Blagodaria,uspeh na vsichki chakashti!

Според мен риск да ти върнат апликацията защото не е пълна – не си приложил приемлив за тях сертификат за езика – съществува, но ако нещо такова се случи всъщност не е чак толкова голям проблем, доколкото не би трябвало да са ти взели парите за обработка, нито ще имаш официален отказ. Просто ще имаш допълнително време да наблегнеш на езика и да пратиш апликацията отново.
От друга страна, ако ти приемат апликацията за обработка (и си приберат парите за обработка) могат да възникнат други проблеми - на мои познати подали по федералната програма им дадоха 90 дена срок за представяне на допълнителни документи, включително и ИЕЛЦ. Срок от 9 до 12 месеца едва ли би бил приемлив да те чакат да представяш допълнителни документи, а ако не представиш сертификат в посочения от тях срок е доста вероятно да ти дадът 0 точки за езика и съответно да получиш отказ по прецедурата.
Може би ще повторя някои от писалите по тема, но това което бих те посъветвал е добре да прецениш дали събираш точките по Федералната процедура и съответно какъв резултат на ИЕЛЦ трябва да имаш за да успееш да прескочиш летвата от 67 точки. В крайна сметка освен Федералната процедура има и процедура за Квебек, само че там искат френски.