ИЧС или institut francais v Sofia

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
natalinik

ИЧС или institut francais v Sofia

Мнение от natalinik »

Molia vi za savet kade da se zapisha na kurs po Frenski.Vav frenski institut kursovete sa po sistema Campus -54 chasa.Tova dali e dobre.Vse oshte ne sam pitala v ИЧС kak stoiat neshtata.
Predvaritelno vi blagodaria!!!
Beky

Мнение от Beky »

Neznam kakvo da te posavetvam,az se zapisax vav Frenskija Institut,sega sam 1 nivo po Campus, i mnogo sam dovolna,prepodavatelkata e mnogo dobra,a za ИЧС neznam,no kazvat ,4e i tam e dobre.
Аватар
zaia
Обратна връзка:

Мнение от zaia »

Доколкото знам в ИЧС курсовете са по-бързи, горе-долу за един курс минаваш два пъти повече материал. Някой би казал, че е по-добре да се върви по-бавно, за да се затвърждава наученото, но според мен ИЧС е по-добрият вариант, особено ако бързаш да се сдобиеш с документ за владеене на определено ниво на френски език. А и ако попаднете на добър учител и имате късмета да сте по-малка група наистина се напредва много...

Както и да е, питайте и на двете места по коя система ще учите, колко часа включва един курс, кое ниво (нива) покрива един курс, от колко часа е курсът, ИЧС или АФ ви е по-близо до дома или работата, и така си претеглете плюсовете и минусите. Иначе и двете институции са известни и признати за добри, и документ за владеене на езика от тях се приема еднакво добре от имиграционните.
Svilko
Обратна връзка:

Мнение от Svilko »

Според мен ако взимаш много материал за кратко време нищо не остава в главата. То пак от човека зависи, ама обикновено е така. Та ако си в ИЧС, и взимате по много, то не ти го препоръчвам. Аз преди като учех (ходих на уроци при университетски преподавател), учителката ми казваше, че може да ни предаде за един месец ако искаме целия учебник. Но нали се сещате какво ще стане - една голяма боза. Е поне така може да си вдигне самочувствието човек, че е минал много нива, и е дръпнал с материала.
Според мен Алинас е много добър избор, на за жалост липсва в горепосочените училища. :)
ReniBG

Мнение от ReniBG »

Bila sam i na dvete mesta....naistina vav frenskia institut e malko mudno i po-skapo,no bazata e po-dobra(ako tova ima znachenie za teb).I na dvete mesta imah po edin dobar uchitel i po edin iznerviash i gubesht mi vremeto.V kraina smetka vsichko si zavisi ot uchitelq i ot teb,a ne ot mqstoto!
plucky

Мнение от plucky »

В ИЧС за 150 часа се минават две нива. Курса е 219 лв. Всички който сега започват 1-2 ниво са по CAMPUS. 3-4 ниво в момента са по PANORAMA. В тази цена мисля, че влиза и изпита.
Но както каза ReniBG всичко зависи от учителя.
В ИЧС Захаринова е много добра. Всички които са били при нея са доволни.
Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

Здравейте - вече съм 7-8 ниво в ИЧС и до момента съм доволна - макар че в предишното ниво ни смениха водещата преподавателка /в седмицата по веднъж или два пъти влиза втори преподавател/ и цялата група беше много недоволна от нея - защото тя просто вече е прекалено възрастна и т.н. Това не е толкова важно - проучили сме въпроса с преподавателите и в момента началните нива по френски се водят от много добри преподаватели /всъщност даже по мнението на хора, които са учили и сменили доста преподаватели - всички останали учители по френски са супер/. За трите курса до момента при нас се сменяха доста преподаватели и от всички бяхме доволни. Според мен по-важно е наистина - по-бързо ли трябва да научите езика - ако ДА то смятам, че ИЧС е супер за тази цел - защото има добри интензивни курсове! За френския институт нямам лични наблюдения - така че няма да ви дезинформирам :lol:
УСПЕХ ВИ ЖЕЛАЯ - ДАНО С НЕЩО ДА ВИ ПОМОГНЕМ!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Аз пък НЕ съм доволен от ИЧС, особено за началното ниво, което изкарах там преди. Явно всичко опира до късмет - какъв преподавател ще ти се падне. Единственото полезано за мен от ИЧС остана Дипломата:) Иначе според мен, един добър частен учител ще свърши няколко пъти по-добра работа от курс. При интензивните курсове положението е още по-кофти, защото не ти остава абсолютно никакво време за учене /ако работиш/. И тогава в главата ти се образува един бълвоч, който за нищо не става... особено като си учил примерно имената на цветята, 30 вида хранителни продукти и т.н. За това именно частната учителка има много повече предимства, защото се занимава само и изцяло с теб и за това, че можеш да насочиш и фокусираш усилията си върху определени теми, които ще ти бъдат нужни и полезни за интервюто.
Лично мое мнение, успех на всички новонадъхани ;)
PS - Захаринова в ИЧС може и да е добра. Аз НЕ бях при нея. :cry:
Заключено