Сравнение на цените на недвижимата собственост по градове

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
survivor

Сравнение на цените на недвижимата собственост по градове

Мнение от survivor »

В продължение на предишната тема. Файлът е ПДФ и ми е трудно да го лепна. Давам ви само средните цени в градовете на самостоятелно бунгало. За останалите видове къщи вижте на страницата. Търсете таблиците най-отдолу.

Canada* 244,435

Toronto 381,116
Montreal 212,780
Vancouver 434,361
Ottawa 246,429
Calgary 252,411

http://www.rbc.com/economics/market/pdf/house.pdf
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Здрасти Сърви,
Може да се поспори колко са ап-то-деит тези числа, ама здраве да е.
Ами Монтреал не изглежда де е много по-евтин от Калгари, имайки впредвид заплатите в двата града. Това значи, че къща, каквато аз описах трябва да струва около 300-320К.
Колко българи в Монтреал, на 3 и повече години, могат да си купят къща за 300К, ако искат разбира се?
Иначе Любо е прав да иска поне 2 пъти повече пари, за да измести във Ванкувър. Друг е въпросът, че той не си губи времето за 15- 20 кинта/час в Монтреал.
Наздраве.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Ако цените на имотите във Ванкувър бяха като тези в Монреал, чудя се дали някой щеше да остане там. :lol: :beer:
ivandi

Мнение от ivandi »

Гледам, че наше село са го пропуснали в стаистиката :D

---------
Average price of a detached bungalow: $87,000 CAD;
average monthly rent of 2BR apartment: $530 CAD
---------

Инфото е от 2002. Така че могат да се добавят 10 до 20%. Има обаче съществен недостатък. Населено е с табарнаци. :cry:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

MrGeek написа:Ако цените на имотите във Ванкувър бяха като тези в Монреал, чудя се дали някой щеше да остане там. :lol: :beer:
Ако Ванкувър побираше толкова колкото Монтреал, щеше да има термина "ванкувърофобия", а не "клаустрофобия". :wink:
bateto

Мнение от bateto »

А в наше село-Балчик,Каварна,Варна,Бяла,Обзор,Несебър,Слънчев Бряг,Поморие,Приморско,Созопол,Ахтопол къщи като горе описаното БУНГАЛО Вървят от 40 до 100К ЕУ взависимост от местонахождението.Аз мисля да се заселвам там някъде,на Вас останалите успех и здраво дупе в следващите 30 год до изплащане на мортиджа. :D :D :D
BabaPena

Мнение от BabaPena »

180K za bungalo v Manitoba e leko zavisheno...i za 160-170 mogat da se nameriat kashti kato slantse s po 60-70 na 120-150 dvorove...Drugo si e na selo... :lol:

T.e. (mislia che) semeistvo raboteshto na 15 na chas moje da si izplati kolibkata za 15ina godini ako vnimava...
survivor

Мнение от survivor »

АлексАА, значи в Монреал наистина има и скъпи квартали (къща като твоята за 300-350 000), които при това са доста далеч от центъра, на 40 минути примерно (говоря за Бикънсфилд примерно). И интересното е че по-голямата близост съвсем не значи по-ниска цена, често е точно обратното. Обаче точно такъв квартал за какъвто ти си споменал - на 25, че и 20 минути от центъра, както вече споменах - Бросар, къща се намира за около 200 000. Става въпрос примерно за 3 спални, завършен бейзмънт, гараж. Той е предградие за мидъл и апър мидъл клас, но там населението е доста разнородно по етнически състав. Има много китайци, немалко от които са си купили къщите още от Хонг Конг и са се нанесли направо в собствените си къщи. Инфраструктурата е страхотна.
Ако е по-далеч - по разните предградия, също се намират евтино къщи. Интересно е че местните предпочитат да си се забиват в по-далечните предградия, сигурно така се чувстват по-спокойни че са далече от имигрантите.
И на мен ми направи впечатление че средната цена на къщите в Калгари и Отава не са много по-високи от Монреал. Но ще ме извиняваш - Калгари все пак си е сравнително малък град и едва ли има много богат културен и социален живот, та не ми се вижда реалистично да надуват безкрайно много цените там. Във Ванкувър доколкото знам цените се надуват изкуствено от китайците, основно от Хонг Конг. Та като погледна тази статистика, за мен изненадващо добро ми се вижда съотношението цени/заплати/социален живот в Отава. Въпреки че и от положението в Монреал никак, ама никак не се оплаквам :D
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

AlexAA написа:Здрасти Сърви,
Може да се поспори колко са ап-то-деит тези числа, ама здраве да е.
Ами Монтреал не изглежда де е много по-евтин от Калгари, имайки впредвид заплатите в двата града. Това значи, че къща, каквато аз описах трябва да струва около 300-320К.
Колко българи в Монтреал, на 3 и повече години, могат да си купят къща за 300К, ако искат разбира се?
Иначе Любо е прав да иска поне 2 пъти повече пари, за да измести във Ванкувър. Друг е въпросът, че той не си губи времето за 15- 20 кинта/час в Монтреал.
Наздраве.
ne znaeh che 15-20$/h e gubene na vreme ,oshte utre shte iskam uvelichenie,che kashta triabva dase izplashta
THE LAST LINE OF DEFENSE
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Здрасти Сърви,
Дай боже всеки да си купи къща където иска - един на Черно Море, друг в Монтреал, трети в Калгари и т.н. На мен мисълта ми беше за покупателна способност, а иначе съм чувал, че Монтреал е най-европейският/красив град в Канада
Гледай сега ЖороФ. 15-20 кинта/час са губене на време и не са, зависи от каква софра ставаш. Ако Любо е толкова добър компютърджия колкото си мисля, той отдавна е минал 30 кинта/час. Ако си бачкал обаче на 8 кинта/час, каквато беше моята първа работа като пазач, тогава 15-20 кинта ти се струват върхъ на сладоледъ. Спомням си, че винаги исках да бачкам по празниците, щото плащаха 2.5 пъти то 8.... Мани, че не ми се спомня за онези години.
Наздраве
todoto

Мнение от todoto »

Тоя линк за последен път го лепнах преди около 5 месеца :wink:. Май за първи път беше преди около година.
Обаче не цената е толкова интересна, колкото начина по който RBC си формира коефициента. Те банките не са толкова глупави, тях не ги интересува голата цена а как клиента ще си плаща заема. Т.е. какви евентуално биха били и средните доходи на просителя на заем за покупка :lol: .

Та тук има нещо къде по-добро за оценка на средни възможностти за придобиване:
RBC Financial Group’s housing affordability indexes shows the proportion
of median pre-tax household income required to service the cost of mortgage
payments (principal and interest), property taxes and utilities on a detached
bungalow, a reasonable property benchmark for the housing market.

Toronto 42.0% 41.5%
Montreal 33.9% 33.5%
Vancouver 55.0% 53.6%
Ottawa 32.0% 31.9%
Calgary 32.8% 33.0%

Това е показателя за 2-ро и 3-то тримесечие на 2005.
ivandi

Мнение от ivandi »

И според мен по-важни са относителните, а не абсолютните показатели. Според мен в Rivere du loup с 15$/час се живее по-добре отколкото с 25$/час в Монреал. Друг е въпроса, че "добре за мен" е "кошмар за някой друг". А и не съм намерил нещо за там за повече от 12$/час(за които да ти скъсат гъза от бач). Но пък въпросното бунгало не струва повече от $60000. За мен идеалният вариант е малък и спокоен град и относително добре платена работа.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
Аватар
totev

Мнение от totev »

дано всеки си купи това което иска, и да постигне това за което мечтае!!!
едно е сигурно, дори и това
http://www.athome.lu/action/bien/28444
според едни тукашни познати е добра инвестиция, и може да се изплати без проблеми за 15г.
Лошото е че не съм се родил на правилното място, и че няма да съм тук толкова време.Всичко е относително и индивидуално.
С най-добри пожелания към всички :beer:
...мразя мастика без айрян...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Според мен не е толкова важна цената, колкото локейшъна, примерно в Монтреал, може да се закупи нова къща (под 5 години) на 30 км от центъра, англофонски квартал, бели хора, за 350к/400к с кей на брега на реката, на който да си паркираш лодката и теоретично от задният ти двор може да се пуснеш чак до Бахамите/Европа и т.н.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Заключено