www.notcanada.com-Реалност, или...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Е Мите не знаеш ли, то в Калгари има само хед-офиси и петролни кули. Там не се работи на дребно. :D
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

За Калгари не знам, но аз имам перманентни предложения (благодарение на нетуъркинга) за Торонто и Ванкувър и заплатите са същите като в Монтреал, и като човек сметне цените на недвижимите имоти, трябва да ми предложат, едва ли не двойна заплата, че да се преместя... Иначе тука завършилите бакалавър информатика примерно почват хелп деск / офис аутомейшън с 15на долара на час което е 30к годишно, говорим за МкГийл и Конкордия...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
nikito

Мнение от nikito »

браво на вас че дискутирате работата и заплащането в канада, но ми кажете, ако обичате, ако се хвана да уча право, (вече ми отговориха, че имам право след като изкарам LSAT с достатъчен брой точки) тогава дали ще има работа и колко ще е пеймънта. искам да ви кажа, че не се извърлям да ставам супер юрист, а да завърша и да започна работа.
инфо?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

nikito написа:браво на вас че дискутирате работата и заплащането в канада, но ми кажете, ако обичате, ако се хвана да уча право, (вече ми отговориха, че имам право след като изкарам LSAT с достатъчен брой точки) тогава дали ще има работа и колко ще е пеймънта. искам да ви кажа, че не се извърлям да ставам супер юрист, а да завърша и да започна работа.
инфо?
може ама трябва да знаеш че трябва да искаш да си добър
тея дето са посредственни - с кофа да ги ринеш и много от артиклинг работите за посредственници вече се вършат в Индия.
Иначе идеята ти е добра - има и много добри пакети за финансиране.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
nikito

Мнение от nikito »

аз искам да съм добър, но казах, че не желая да се изхвърлям, защото все пак след 10 години четене на литература (дикенс и други) превод на текстове, 3 книги и касети с лекции все пак знам, че инглиша има една особеност, зуб и зуб и пак хоп непозната дума, и си кофти изненадан.
и все пак аз си знам, че е по-добре да бъда реалист с малко занижени очаквания отколкото да удрям :oops: в тавана и накрая да ме боли, абе благодаря ти френд, и ако мислиш още нещо по въпроса сподели, ок?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

nikito написа:аз искам да съм добър, но казах, че не желая да се изхвърлям, защото все пак след 10 години четене на литература (дикенс и други) превод на текстове, 3 книги и касети с лекции все пак знам, че инглиша има една особеност, зуб и зуб и пак хоп непозната дума, и си кофти изненадан.
и все пак аз си знам, че е по-добре да бъда реалист с малко занижени очаквания отколкото да удрям :oops: в тавана и накрая да ме боли, абе благодаря ти френд, и ако мислиш още нещо по въпроса сподели, ок?
ами, лсата не е толкова лесен но ако го вземеш добре може да имаш добри пари и да завършиш с малки заеми.
гуд лък
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Mamka mu i prase,
Пак стана така, че си ги мерим, а пък аз не искам това, ОК..
Моят пойнт беше, че 15-20/час заплати са ниски заплати за инженери и прочее технически кадри. Пък били те и новобранци.
Абе някой познава ли наистина инженер, на инженерна позиция, дето изкарва 15-20/час.
Разбирам, че маркета в Калгари е добър и че заплатите , може би, са по-високи от тези в Монтреал. Но пък чак такава разлика да има не ми се вярва, щото в Калгари нямаш и теоретичен шанс да наемеш инженер за 20 кинта/час. За да са реални тези мижави числа за Монтреал, би трябвало имотите там да са 2 пъти по-евтини от тези в Калгари.
Въпрос към монтреалци - колко струва чисто нова къща, в готин квартал на 20-25мин от даунтаун (квартала е горна средна класа)? Къщата е 2100 кв. фута, с 4 спални, пълна с апгрейди, но без гранит? Ако такова нещо в Монтреал струва около 200К, то и стартови заплати за технически кадри от по 15-20 кинта/час са си ОК.
Гледай сега Любо, хелп деск позиции са си ОК с по 15-20 кинта/час. Не съм сигурен обаче, че ти трябва университетска диплома за това.
Наздраве
todor73

Мнение от todor73 »

AlexAA написа:Mamka mu i prase,
Пак стана така, че си ги мерим, а пък аз не искам това, ОК..
Моят пойнт беше, че 15-20/час заплати са ниски заплати за инженери и прочее технически кадри. Пък били те и новобранци.
Абе някой познава ли наистина инженер, на инженерна позиция, дето изкарва 15-20/час.
az poznavam :D
toku sto zavqrshili universiteta, ingenerna specialnost kontrol na kachestvoto, s tova se pochva, ama te si jiveiat na selo povecheto :D i sa ok s takava zaplata. razbira se za quebec stava duma... a da i za mestni de :lol:
survivor

Мнение от survivor »

AlexAA написа: Въпрос към монтреалци - колко струва чисто нова къща, в готин квартал на 20-25мин от даунтаун (квартала е горна средна класа)? Къщата е 2100 кв. фута, с 4 спални, пълна с апгрейди, но без гранит? Ако такова нещо в Монтреал струва около 200К, то и стартови заплати за технически кадри от по 15-20 кинта/час са си ОК.
Горе-долу си познал. Имам предвид предградието Бросар в Монреал, едно хубаво предградие.
Довечера ще ви представя официална сравнителна статистика за цените на недвижимите имоти в канадските градове.
Между другото - в квебекските села заплатите на инженерите е обяснимо да са ниски, там и цените са много ниски, но в Монреал лично познавам двама аутокад техника с 18 долара на час. Аз си мисля че като съотношение заплати/цени на недвижимите имоти Монреал е супер град.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Къщата струва минимум 350 хил. в Сент Ламбер. Там обаче фаворитите са между 700 и милион.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

AlexAA написа: ... Абе някой познава ли наистина инженер, на инженерна позиция, дето изкарва 15-20/час...
Те това е ключа за палатката :wink:! Инженери, на истински инженерни позиции изкарват повече от 15-20/час, само че колко от току що завършилите започват като такива? Болшинството, както каза Любо, започват на разни псевдо-инженерни позиции - хелпдеск, качествен контрол, тест инженери и др. подобни и после си проправят път нагоре по йерархията в зависимост от способностите и нетуъркинга си ...

AlexAA написа:... В Торонто 2000-та година, IBM наемаха новобранци магистри на 55К...
Е-ех, сладка година беше 2000-та :D, само че вече сме 2006 ... :(.

:beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

VanBC написа:
Е-ех, сладка година беше 2000-та :D, само че вече сме 2006 ... :(.

:beer: :beer:
Nali ? A posle niakoi kazvat che godinata niamala zznachenie :)

Cheers !
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

nikito написа:браво на вас че дискутирате работата и заплащането в канада, но ми кажете, ако обичате, ако се хвана да уча право, (вече ми отговориха, че имам право след като изкарам LSAT с достатъчен брой точки) тогава дали ще има работа и колко ще е пеймънта. искам да ви кажа, че не се извърлям да ставам супер юрист, а да завърша и да започна работа.
инфо?
Niki, първата година след завършването между 40 и 65 бона, зависи в коя част на Канада. Това става дума за артиклинг-а, чиракуването дето каза Кольо. Кофтито е, че да речем във Ванкувър сега 50% от чираците им бият шута (тъф маркет). Но ако те харесат... ми м/у 65 и 100 К следващите 2-5 години, до 10 г. трябва да станеш partner във фирмата и тогава... скай из дъ лимит.

Обаче! Бъди готов да работиш поне 60 часа на седмица. Забрави за събота и неделя... и да имаш много търпелива съпруга! Всяка кантора има норматив - между 1400 и 1800 billable hours, часовете, които могат да се сложат на квитанцията за клиентите. Кофтито е че някои хора им отнема 3 часа да свършат работа за един билъбъл. Не познавам никой дето му отнема ≤ 1. Не е като при автомеханиците :)

Ако си мислиш, че правителствена работа е по-готино... не знам, и там по-малко от 50 часа не се работи, а конкуренцията е жестока.

А, добре ще е да не си генетично предразположен към алкохолизъм :)

ПС. За езика няма страшно, и на тукашните им се налага да учат нови думички. Това за Дикенс много хубаво, щото стилът му е много сходен с този на много от четивата. Само че едно е да си чел Дикенс за кеф, друго да ти се налага да четеш 100-200 страници засучени дивотии всеки ден. Т.е. това е такава професия, в която си не толкова за парите, а защото те влече.
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

AleXXa izviniavaj ama znaja samo edni;sekretarki" da pe4eliat 40k.....Ta na biurata im svetiat 4erveni feneri.....Tija na decata vav BG gi razpraviaj........
kakвото потърсило,такова намерило
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

[quote="potrebitel".....Tija na decata vav BG gi razpraviaj........[/quote]
Кои,тези ли?
[quote="potrebitel"] .Az bez da poznavam nikogo zapochnah na 16 na c.i sega sam na 60 000god.
Заключено