Спорт в Канада
Martial Arts
Dobre drugite sportove gi obsydihte... Nqkoj ima li ideya kak stoi vyprosa s bojnite izkustva i po-konkretno karate-do(shotokan), aikido...?
Dajte malko info za ceni i ka4estvo na trenirovkite i respektivno v koj rajon ima dobri shkoli?
Dajte malko info za ceni i ka4estvo na trenirovkite i respektivno v koj rajon ima dobri shkoli?
Играе се и обикновен футбол-СОКЪР се казва(наред с американски футбол и бейзбол,които са по-разпространени)...
И бойни изкуства и моторни спортове има...Един познат редовно печели ралита.
(Упс,за мотори нищо не знам-той ходи на ралита с коли.Да кажат роднините му-те четат форума
)
Подробности не знам.
Пълно е с тенис-кортове,терени за голф,велосипедни алеи.С две думи,ще намерите условия за всички възможни спортове.Сега се сетих...Един познат обикаля Канада с колело.Твърди,че има добри алеи за подобни обиколки.Колелото му е много евтино.Само 5 000 дол...
Той казва,че това било нищо...

Подробности не знам.
Пълно е с тенис-кортове,терени за голф,велосипедни алеи.С две думи,ще намерите условия за всички възможни спортове.Сега се сетих...Един познат обикаля Канада с колело.Твърди,че има добри алеи за подобни обиколки.Колелото му е много евтино.Само 5 000 дол...

Последно промяна от Joy на Съб Яну 03, 2004 1:19 pm, променено общо 1 път.
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Мога с ръка на сърцето да ти кажа че бойните изкуства не са толкова развити като в Бг (ужас а). Никъде няма Вин Чун, Каратета разни смешни има, просто хората са спокойни и не са много щури на тая тема като в Бг. Шотокан може би има защото единствено каратета, тай-чи то и айки до има в изобилие. Разните там екстравагантни като Кендо се тренират по университетите (като универ. дисциплина). Школите определено са много, но са на много слабо ниво, не е като в БГ. В Торонто е истината на тая тема, там е лудница от боййни клубове и са все на ниво.
Да,и делтапланеризъмът е доста развит,ако има любители.В това се убедих лично-само за малко ми се размина летенето...
Ако има желаещи само да пробват,50 дол. струва разходката.Возят и малки деца,и инвалиди даже...Мен трябваше безплатно да ме повозят,но не стана работата...
Същата е цената и на разходка със самолетче над Монреал,при условие,че се съберат 4 човека.С пазарлък може и до 30 дол. да се смъкне.Ако има желаещи,инструктора ми е приятел-казвайте!
Това е вече по-скоро от областта на развлеченията,но все пак...

Ако има желаещи само да пробват,50 дол. струва разходката.Возят и малки деца,и инвалиди даже...Мен трябваше безплатно да ме повозят,но не стана работата...

Същата е цената и на разходка със самолетче над Монреал,при условие,че се съберат 4 човека.С пазарлък може и до 30 дол. да се смъкне.Ако има желаещи,инструктора ми е приятел-казвайте!

Това е вече по-скоро от областта на развлеченията,но все пак...
- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Ако говорим за активитита, мога да допълня че никога няма да си простя че изтървах изложбата на Dead See Scrolls в музея на изкуствата през лятото. Свитъците от кумранското царство на старо-еврйски и арамейски. Тези свитъци за пръв излизаха в чужбина и то Монреал, дотогава се позволявало само на опредлени хора да ги разглеждат. След това същите свитъци след това бяха в Отава и Ню Йорк и май това беше. Изкушените от древната история ще се съгласят че това е уникален шанс да се види.
Шнорхел, майна, ще запишем с теб имената си със златни букви на страниците на Мтл-ската хокейна история.Ще започнем късно като Ерик Кариер от Лион и ще достигнем високо спортноshnorhela написа:Налекс майно за прилично ниво не знам, но за аматьорската предполагам че ще се се оправим за година две, както вече виждам събираме се ентусиасти, тренирай още от Бг с ролери почти същото е, като за начало де. Мога да ти кажа че тук всеки втори канадец е професионалист. Какви магии съм виждал да правят и то хора на възраст. Още първите ми дни в Монреал на метрото Скуеар Виктория за социалните номера ми се събраха очите. Изхода Сент Жак се ремонтира от сума ти време и е пълно наоколо с работници, та на самия изход има нещо плаца оформена върху тротоара. Излизам аз със едно другарче от Пловдив също (ако чете да потвърди) и гледам един чичка със шкембе изфръкналоот тениската като на Дядо мраз с бели коси с цигара в лявата ръка, а в дясната със щека. Та ма самия плац той е застанал на ръба на тротоара към пътя и се цели с щеката с една ръка към кутийка бира закачена на около 4-5 метра. Мога да те уверя че сме седяли близо половин час да го наблюдаваме, изспусна 2 или 3 пъти, като при всяко взимане на шайбата от земята я загребваше със щеката с една ръка (цигарата му беше постоянно в другата), в някои от случаите шайбата отскачаше толково силно към него че беше на път да падне на улицата към колите, във всеки такъв случай я блокираше със щеката във въздуха (ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ). Имай предвид че това беше някакъв смешен строителен работник според мен около 50. А в еНХаеЛа, какви фокуси правят ще ти се съберат очите, нещо като хващане на шайба от въздуха в ръка с гръб към нея (същата я е бил видял миг преди да се обърне и хване), уцелване на вратата точно в ъгъла и - ами всичко това си е просто нормално. Колко е вярно не знам ,но чух че на плейофите имало състезания по майсторство с шайбата нещо като на еНБиЕй, тези неща тепърва ще видя, но за тях се говори като за фантастика. Да не говорим за пързалянето, макар че в срещите не се забелязва много то си е висш пилотаж, най-добре се забелязва по предаванията уроци по хокей за деца по телевизията. На същите тези предавания децата минават разни форми и ограждения с такава точност и бързина че ще ти падне шапката (и това са децата), като доста от отсечките се минават с гръб. Не искам да те отчайвамИ още нещо- може ли да се достигне едно прилично ниво по отношение на хокея при положение, че човек започне да го практикува на 28 г.?Пусто, влече си ме.Нали баща ми е играл хокей в Русия..., но аз лично се отчаях, сигурно ако се реша да играйа с някой то това ще имигрант, като мен и теб. На парка Лафонтен има две безплатни игрища за хокей направени и се играе от аматьори, още не съм гледал как играят "обикновенните", но се съмнявам да е под средното ниво.
п.с. Боцо имам предвид че беше трудно да се вместиш, молил съм баща ми да ме кара в тези школи (не помня вече къде беше), но там всички бяха надувки и просто нямаше атмосфера (бил съм 4-ти клас), не знам дали е било като наследствен спорт или нещо такова, но не беше за всеки - та в крайна сметка се захванах с по-селски спорт Джудо, поне като падам по Монреалските поледици не си чупя старите кокали (поне засега), ама това е спорт до известна възраст не се отразява добре на бъбреците на зрял човек.

- shnorhela
- Лисодав
- Обратна връзка:
Чакам те майноШнорхел, майна, ще запишем с теб имената си със златни букви на страниците на Мтл-ската хокейна история.Ще започнем късно като Ерик Кариер от Лион и ще достигнем високо спортно майсторство.Гледах скоро един страхотен филм с Ръсел Кроу на тази тема и много се нахъсих.Само да няма батални сцени, че тъкмо оправих зъбите.

добавка: между другото Монреал тази вечер пак разбива 5:1 срещу "Боклукчиите"

;-)
Shnorhel blagodarya ti za infoto - ne e mnogo obnadejdavashto, no se nadyavam da namerya vse neshto hubavo ....
Jore, pravilno si orientiran- nemojesh da si go pozvolish...JoroF написа:ima li niakoi info za kursove za piloti,liubiteli,lekomotornata aviacia.ne che shte moga da si go pozvolia ,no me interesuva

Edin kolega naskoro kara takiva kursove...zle sam s detailite, no znam che mu struvashe okolo 65 000 CAD vsichko. I to za lubitel pilot. Ako si za commercial pilot struva pochti dvoino...mai imashe neshto che edin chas s instruktor e okolo 5-600 CAD (ama ne sam siguren) v tova mai vlizashe i niakakva nazemna podgotovka (neshto s tochnia prevod na termina ne sam naisno)...abe luda rabota. Shto ne hvanesh tenis na masa...po-lesno e i niama opasnost pri niakoi luping da ti se razlee birata

:)
4ove4e 4uh 4e ne bila na nivo Aikido shkolata, no nqma problemi shte namerim vse neshto:) Dano sluhovete deto se nosyat ne sa verni:)Ciphas написа:Има ли някой тук да тренира айкидо в Канада?
Ако има, какви са тренировките на седмица по колко време е едната, каква е таксата на месец? Някой сайт?
Благодаря.