честито ви
радвате ли се или не за възможностите които ви предстоят:
http://sympaticomsn.ctv.ca/servlet/Arti ... are_060215
частна медицина
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
частна медицина
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Божкеее... когато прочетох делото Chaoulli v. Quebec, беше първата ми седмица в Канада. След години живот в САЩ, където голям процент от хората все още разчитат на собствените си сили, се почувствах като Алиса в Уандърленд. Немах думи! Преди години, когато Хилари Клинтън работеше за реформата на здравеопазването се чуваха гласове, че тая откачалка искала да направи незаконно частното здравеопазване. Нито аз, а и никой от приятелите ми не ги взе сериозно. Не можете да си представите какъв абсолютен абсурд представлява тази идея там. Може да сте чували термина "unamerican" - ето точно това означава - нещо противоположно на изконните идеали на нацията им.
И сега какво? Хората пак ще чакат минимум 6 месеца за операции. Хип риплейсмънт се правят на хора на 70-80 години, дето им остават максимум още 5, от които 1-2 чат-пат годни. И половината от това което им е останало са принудени да го изкарат в инвалидни колички. Каква гавра!
Така става когато правителството монополизира една област вместо да разреши на пазара да намери най-рационалната формула. Когато вместо да премахне идиотските тавани на заплатите на докторите дава пачки "социал" на куцо и сакато от третия свят. Когато...
Да вий пролетариите в таковата!
И сега какво? Хората пак ще чакат минимум 6 месеца за операции. Хип риплейсмънт се правят на хора на 70-80 години, дето им остават максимум още 5, от които 1-2 чат-пат годни. И половината от това което им е останало са принудени да го изкарат в инвалидни колички. Каква гавра!
Така става когато правителството монополизира една област вместо да разреши на пазара да намери най-рационалната формула. Когато вместо да премахне идиотските тавани на заплатите на докторите дава пачки "социал" на куцо и сакато от третия свят. Когато...
Да вий пролетариите в таковата!
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
марто и в щатите системата не е толкова добре ама знае ли човек кое е най правилното решение...
майка ми преди година се разболя тук и ме караха да си плащам като поп а в щатите има безплатни болници, опрощения и най странното е че дори безплатните болнице там са по добри от болниците тук и по малко се чака...
според мен трябва да отворят будки за самоубийство и тея дето за нищо не стават да не се харчат пари за тях а да се наблегне на другите.
майка ми преди година се разболя тук и ме караха да си плащам като поп а в щатите има безплатни болници, опрощения и най странното е че дори безплатните болнице там са по добри от болниците тук и по малко се чака...
според мен трябва да отворят будки за самоубийство и тея дето за нищо не стават да не се харчат пари за тях а да се наблегне на другите.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.