www.notcanada.com-Реалност, или...
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Zdravejte !
Mnogo bih se radval da se okaje che ne sam prav i che namiraneto na dobra rabota e mnogo po-lesno i po-soravedlivo otkolkoto si mislia az !
Shte go poviarvam obache samo kato go vidia. Za sega tova koeto sam vidial kato tarsesht rabota i kato rabotesht prez poslednite 2 godini, e dosta po razlichno. I ne zashtoto sam pesimist ili optimist. Ne moga si pozvolia luksa da bada drug osven realist.
Sega za networking-a . Vijdam che ima ne malko kolegi izkazali se tuk. Niakoi ot tiah se zanimavat is naemane. E, moga li da vi imam kato network ili triabva da sme rabotili zaedno , da me poznavate i pr. ?
Ako niakoj smiata che moje da pomogne, shte sam blagodaren na lichno saobshtenie !
P.S. Moeto predlojenie za dva postoianni postinga niakak si potana ?!
Mnogo bih se radval da se okaje che ne sam prav i che namiraneto na dobra rabota e mnogo po-lesno i po-soravedlivo otkolkoto si mislia az !
Shte go poviarvam obache samo kato go vidia. Za sega tova koeto sam vidial kato tarsesht rabota i kato rabotesht prez poslednite 2 godini, e dosta po razlichno. I ne zashtoto sam pesimist ili optimist. Ne moga si pozvolia luksa da bada drug osven realist.
Sega za networking-a . Vijdam che ima ne malko kolegi izkazali se tuk. Niakoi ot tiah se zanimavat is naemane. E, moga li da vi imam kato network ili triabva da sme rabotili zaedno , da me poznavate i pr. ?
Ako niakoj smiata che moje da pomogne, shte sam blagodaren na lichno saobshtenie !
P.S. Moeto predlojenie za dva postoianni postinga niakak si potana ?!
filipne,
Kakto sa ti kazali po-gore...shtom te vikat na interviewta - triabva da si hvarliash shapkata ot radost...nai-strashnoto si go minal...
Sega, az ot kompiutri ne razbiram, no za dobri biologichni spetsialnosti super kfalifitsirani KANADTSI hodiat na 10-20 interviewta dokato gi vzemat...prosto konkurentsiata e strashna i ako niama 'nash' chovek za pozitsiata vsichko opira do 'podushihme go i go haresahme' ili 'podushihme go i ne go haresahme'...
A za preporakite...tFa tuka ne e Bg...ne bi mi i hrumnalo da poiskam preporaka ot niakoi s koito ne sam rabotila (ne che bi mi dal)...a az samata NIKOGA ne bih napisala preporaka na polu poznat chovek...vapros na pazene na hm, chetiribukvieto...osobenno v po-malkite gradove neshtata se razchuvat...
Uspeh i ne go misli...shte stane!
Kakto sa ti kazali po-gore...shtom te vikat na interviewta - triabva da si hvarliash shapkata ot radost...nai-strashnoto si go minal...
Sega, az ot kompiutri ne razbiram, no za dobri biologichni spetsialnosti super kfalifitsirani KANADTSI hodiat na 10-20 interviewta dokato gi vzemat...prosto konkurentsiata e strashna i ako niama 'nash' chovek za pozitsiata vsichko opira do 'podushihme go i go haresahme' ili 'podushihme go i ne go haresahme'...
A za preporakite...tFa tuka ne e Bg...ne bi mi i hrumnalo da poiskam preporaka ot niakoi s koito ne sam rabotila (ne che bi mi dal)...a az samata NIKOGA ne bih napisala preporaka na polu poznat chovek...vapros na pazene na hm, chetiribukvieto...osobenno v po-malkite gradove neshtata se razchuvat...
Uspeh i ne go misli...shte stane!
Исках само да кажа, че това дали човек ще направи стаж докато учи зависи много от инициативността му. Не се иска само да правиш това, което са ти казали (да си взимаш изпитите и да си правиш курсовите работи), а да проявяваш инициативност. Освен това мисля че в това отношение възможностите за тези които учат бакалавърска степен и сертификат към бакалавърската програма имат по-малки шансове от студентите в горните цикли. Тях повече ги възприемат като ученици и имат по-малка възможност да се отличат. Лично мнение.filipne написа: Mnogo viarno ! Znachi bez staj niama rabota, a bez rabota niama staj - tochno za tova govoreh v edin moj preden posting, za paragraf 22 !
Nakratko kojto niama staj vaobshte da ne si misli che shte raboti tova koeto iska, niama da stane !
eE, nikoj ne se rodil sas staj nali ? I nikoj ne se rajda i sega sas staj, nali ?
Dobre, ami ako e taka, togava kak novozavarshilite koleji i universiteti zapochvat rabota ? Nali niamat staj ? Niako shte kajat: ami sas interns i drugi formi na staj po vreme i sled uchenieto. Da , ama tezi mesta sa dosta malko, i da rechem edin ot 10 se urejda za tiah.
Хайде да хвърля и аз моите 10 цента.
Значи намирането на работа е...- нема формула/рецепта.
Понякога доучването в канадски университет е вариант. Аз съм пример за това. На 32 години почнах да зубкам пак и моите колеги бяха с по 10-ина години по-малки. Моят план беше да вляза в бизнеса през университета. Започнах на лятна работа в началото, вече 4 години си бачкам. Познавам още 2-3 българи с подобни случаи. В общи линии моята препоръка е следната- да се доучва само ако това ще доведе до повишаване на доходите. Добре е също човек да разбира от това дето се опитва да бачка.
Понякога и канадско образувание + 7 години канадски стаж не стигат за да се намери ВЕДНАГА работа, ако и да си програмист. Познавам такъв случай.
Който каквото иска да пише, но най-добре се намира работа с нетуъркинг. Помня, преди 6 години четох една книга за това как се търси работа, пишат резюмета, да се държиш на интервю, фолоу ап колс и прочее глупости. Книгата беше бестселлър. Накрая на книгата пичът написа буквално следното - Най-лесно се намира работа с познати.
За новопристигнали от Бг, бързото намиране на работа е функция на следните неща, според мен:
- да си дОбър в това дето искаш да го работиш
- това, дето си дОбър, да се търси там където живееш
- да знаеш езика
- да не се шашкаш/ да си малко перде
- да не си лекар
- да имаш късмет, демек да попаднеш на правилното място по правилното време
Към ВанБС - много малко ми се видят 20-30К годишно, за прясно завършили университети. Това сигурна инфо ли е брато, и ако е така за кои провинции говорим.
Наздраве
Значи намирането на работа е...- нема формула/рецепта.
Понякога доучването в канадски университет е вариант. Аз съм пример за това. На 32 години почнах да зубкам пак и моите колеги бяха с по 10-ина години по-малки. Моят план беше да вляза в бизнеса през университета. Започнах на лятна работа в началото, вече 4 години си бачкам. Познавам още 2-3 българи с подобни случаи. В общи линии моята препоръка е следната- да се доучва само ако това ще доведе до повишаване на доходите. Добре е също човек да разбира от това дето се опитва да бачка.
Понякога и канадско образувание + 7 години канадски стаж не стигат за да се намери ВЕДНАГА работа, ако и да си програмист. Познавам такъв случай.
Който каквото иска да пише, но най-добре се намира работа с нетуъркинг. Помня, преди 6 години четох една книга за това как се търси работа, пишат резюмета, да се държиш на интервю, фолоу ап колс и прочее глупости. Книгата беше бестселлър. Накрая на книгата пичът написа буквално следното - Най-лесно се намира работа с познати.
За новопристигнали от Бг, бързото намиране на работа е функция на следните неща, според мен:
- да си дОбър в това дето искаш да го работиш
- това, дето си дОбър, да се търси там където живееш
- да знаеш езика
- да не се шашкаш/ да си малко перде
- да не си лекар
- да имаш късмет, демек да попаднеш на правилното място по правилното време
Към ВанБС - много малко ми се видят 20-30К годишно, за прясно завършили университети. Това сигурна инфо ли е брато, и ако е така за кои провинции говорим.
Наздраве
Priasno zavarshilite (tuka) M.Sc. biolozi si hvarliat shapkata ako si nameriat neshto za 20-30K
a tia s Ph.D. sa mnogo shtastlivi na 30-40K parvite 2-3 godini sled zavarshvaneto. Tova za chasnia i universitetskia sektor v MB. Darjavnite raboti sa po-dobre - 40-50 za MSc i 50+ za Ph.D.ta...E, ima i izkliuchenia...no ne se sreshtat chesto...Chak sled 5-6 godini staj chovek ima shans da se dobere do 60+ pozitsiite...

Е, то сигурно няма за нищо, ама такива са слуховетеAlexAA написа: ... Към ВанБС - много малко ми се видят 20-30К годишно, за прясно завършили университети. Това сигурна инфо ли е брато, и ако е така за кои провинции говорим.
Наздраве

Obey gravity ... It's the law!
Гледай сега Бате (ВанВС),
Аз знам, че съм в по-специфичен бизнес, ама то всеки бизнес си е специфичен, нали. Електронни инженери например...
Думата ми беше за хора с бакалавърска/магистърска степен от канадски университет.
Значи за Калгари:
Бакалаври новобранци с каквито и да е специалности, започват на 50-55К. Магистри новобранци, започват на 58-63К. Това са моите наблюдения, ОК.
В Торонто 2000-та година, IBM наемаха новобранци магистри на 55К.
Просто 30-40К ми се видят малко за вишист, пък бил той и новобранец.
За 30-40К, в Калгари, работят секретарки. Не мога да си представя, че в Торонто и Ванкувър числата са по-малки, имайки предвид цените на имотите.
За Квебек не мога да коментирам. Там изглежда да е Зоната на Здрача, демек "Совите не са това, което са".
Наздраве.
Аз знам, че съм в по-специфичен бизнес, ама то всеки бизнес си е специфичен, нали. Електронни инженери например...
Думата ми беше за хора с бакалавърска/магистърска степен от канадски университет.
Значи за Калгари:
Бакалаври новобранци с каквито и да е специалности, започват на 50-55К. Магистри новобранци, започват на 58-63К. Това са моите наблюдения, ОК.
В Торонто 2000-та година, IBM наемаха новобранци магистри на 55К.
Просто 30-40К ми се видят малко за вишист, пък бил той и новобранец.
За 30-40К, в Калгари, работят секретарки. Не мога да си представя, че в Торонто и Ванкувър числата са по-малки, имайки предвид цените на имотите.
За Квебек не мога да коментирам. Там изглежда да е Зоната на Здрача, демек "Совите не са това, което са".
Наздраве.
Хайде сега пак Квебек ви е виновен. Преди 3 години един приятел, електроинженер, получи предложение за интервю в Торонто (той работа в Монреал имаше). Та той знаеше че там разходите са по-високи и искаше да събере данни, които да му помогнат да преговаря за възможно по-добра заплата с шефа си, в случая му трябваше да разбере колко много по-високи са заплатите в неговия бранш в Торонто. Беше много зает и ни остави на нас задачата да търсим в нета. Та тогава специално за неговата специалнсот плащаха с 300 долара повече на година в Монреал, отколкото в Торонто. И за да не бъда голословна, ето ви малко последна статистика за професията електроинженер. Не се и съмнявам че в различните професии ще има вариации и съотношението може да бъде различно. Ама това вашето за Квебек са си митове, които колкото повече си ги повтаряте, толкова повече си вярвате.
1. Search Results:
NOC code: 2133
Occupation: Electrical and Electronics Engineers
Area: Montréal - Quebec
Results Generated on: February 17, 2006
Wage Information: Montréal - Quebec
1 to 1 listing
Category Average Wage 30.64
($ / hr) High Wage 42.31
($ / hr) Low Wage 19.10
2. Search Results:
Print OptionsPrint Options
Area: Toronto - Ontario
Wage Information: Toronto - Ontario
1 to 1 listing
Category Average Wage 27.20
($ / hr) High Wage 35.85
($ / hr) Low Wage 18.80
1. Search Results:
Area: Montréal - Quebec
Wage Information: Montréal - Quebec
1 to 1 listing
Category Average Wage 30.64
($ / hr) High Wage 42.31
($ / hr) Low Wage 19.10
2. Search Results:
Print OptionsPrint Options
Area: Toronto - Ontario
Wage Information: Toronto - Ontario
1 to 1 listing
Category Average Wage 27.20
($ / hr) High Wage 35.85
($ / hr) Low Wage 18.80
Еее Алекс, стига бе брато. Секретарки на $40К - така небрежно го казваш все едно всички секретарки в Калгари работят на тия париAlexAA написа:За 30-40К, в Калгари, работят секретарки.