www.notcanada.com-Реалност, или...
www.notcanada.com-Реалност, или...
Привет на всички Българи живеещи в Канада!
Наскоро попаднах на уеб сайта показан в заглавието на темата.
Бих искал да ви попитам дали проблемите изложени в него са актуални. Интересът ми е продиктуван от факта, че преди около 5 години кандидатсвах за Quebec, но не се получи понеже Френският не ми беше добър. Естествено беше да се ядосам заради неуспеха си, но пък явно съдбата е имала нещо друго наум и ме изпрати в Англия, където живея и до днес.
В началото животът тук беше ад-знаете всички перипетии за един емигрант + факта, че имах студенстки и бизнес визи които значително ограничават правата на емигранта тук. Идеята да пробвам пак да емигрирам в Канада ( този път Федералната такава) ме съпровождаше в началото. Миналата година се ожених за приятелката ми, която е Англичанка и се поотказах от идеята, особено след като сега съм на път да взема гражданство. Обаче след като прочетох сайта за който става въпрос видях, че се дискутират въпроси и проблеми, които много ми приличат на съпровождащите Емигранта тук в UK. Бихте ли споделили от вашият жизнен опит в Канада инфото на този сайт актуално ли е или не, още повече, че на сайта има запис на ТВ и Радио предавания на тема " Проблеми на Емигранта в Канада".
Понеже много се колебаех дали все пак да отида в Канада дори и да съм British, та търся отговор за себе си дали съм спечелил или загубил нещо от неуспешният опит да отида в Канада. Не го публикувам това за да се заяждам с никого, просто за да съм наясно!
Благодаря ви предварително!
Наскоро попаднах на уеб сайта показан в заглавието на темата.
Бих искал да ви попитам дали проблемите изложени в него са актуални. Интересът ми е продиктуван от факта, че преди около 5 години кандидатсвах за Quebec, но не се получи понеже Френският не ми беше добър. Естествено беше да се ядосам заради неуспеха си, но пък явно съдбата е имала нещо друго наум и ме изпрати в Англия, където живея и до днес.
В началото животът тук беше ад-знаете всички перипетии за един емигрант + факта, че имах студенстки и бизнес визи които значително ограничават правата на емигранта тук. Идеята да пробвам пак да емигрирам в Канада ( този път Федералната такава) ме съпровождаше в началото. Миналата година се ожених за приятелката ми, която е Англичанка и се поотказах от идеята, особено след като сега съм на път да взема гражданство. Обаче след като прочетох сайта за който става въпрос видях, че се дискутират въпроси и проблеми, които много ми приличат на съпровождащите Емигранта тук в UK. Бихте ли споделили от вашият жизнен опит в Канада инфото на този сайт актуално ли е или не, още повече, че на сайта има запис на ТВ и Радио предавания на тема " Проблеми на Емигранта в Канада".
Понеже много се колебаех дали все пак да отида в Канада дори и да съм British, та търся отговор за себе си дали съм спечелил или загубил нещо от неуспешният опит да отида в Канада. Не го публикувам това за да се заяждам с никого, просто за да съм наясно!
Благодаря ви предварително!
- Lub0
- Обратна връзка:
Тази тема сме я дъвкали много, може да потърсиш из архивите...
Истината е, че Канада, както и навсякъде другаде по света, е както си я направиш, та този сайт и тези предавания са, защото има хора, на които все някой друг им е виновен, нали знаеш на руската ракета, космосът и е крив...
Истината е, че Канада, както и навсякъде другаде по света, е както си я направиш, та този сайт и тези предавания са, защото има хора, на които все някой друг им е виновен, нали знаеш на руската ракета, космосът и е крив...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
zawisi za koи проблеми говориш
в сравнение с англия тук къщите са по ефтини
имало е доста шотландски и английски имигранти преди сега вече няма толкова (но пак се намират)
ако сте млади - защо да не се пробвате
ако имате добри работи - недейте, освен ако професиите са ви доста конвертируеми
има и друг уебсайт - бритишекспатс - попрочети и на него.
в сравнение с англия тук къщите са по ефтини
имало е доста шотландски и английски имигранти преди сега вече няма толкова (но пак се намират)
ако сте млади - защо да не се пробвате
ако имате добри работи - недейте, освен ако професиите са ви доста конвертируеми
има и друг уебсайт - бритишекспатс - попрочети и на него.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Predimstvata na Kanada ot gledna tochka na srednostatisticheskia Bg bachkator (razbirai az, jiviala sam i sam rabotila v Anglia) sa:
a) Kanadski PR se vzima mnogo po-lesno ot Angliiski takav
b) Tuk sashto diskriminirat v profesionalno otnoshenie, NO ne v sashtata stepen kakto v UK
c) Na imigrantite ne se gleda avtomatichno kato na neshto palziashto po poda
d) V Kanada ima VAZDUH (v priak i prenosen smisal) tai kato e nov sviat
a) ochevidno ne te kasae sled kato si se ojenil za anglichanka. b), c) i d) sa strogo spetsifichni...
Imai pred vid che kanadskia klimat ne e shega rabota (vapreki che se okaza dalech po-malko ujasen ot kolkoto ochakvah, a az jiveia v nai-studenoto shto gode tsivilizovano miasto v Kanada) i che jivota v Kanada kato tsialo e dalech po-malko laskav ot tozi v Zapadna Evropa...
Obshto vzeto...osven ako MNOGO ne ti e pisnalo v Anglia...ti preporachvam da si stoish tam...
Sas zdrave!
a) Kanadski PR se vzima mnogo po-lesno ot Angliiski takav
b) Tuk sashto diskriminirat v profesionalno otnoshenie, NO ne v sashtata stepen kakto v UK
c) Na imigrantite ne se gleda avtomatichno kato na neshto palziashto po poda
d) V Kanada ima VAZDUH (v priak i prenosen smisal) tai kato e nov sviat
a) ochevidno ne te kasae sled kato si se ojenil za anglichanka. b), c) i d) sa strogo spetsifichni...
Imai pred vid che kanadskia klimat ne e shega rabota (vapreki che se okaza dalech po-malko ujasen ot kolkoto ochakvah, a az jiveia v nai-studenoto shto gode tsivilizovano miasto v Kanada) i che jivota v Kanada kato tsialo e dalech po-malko laskav ot tozi v Zapadna Evropa...
Obshto vzeto...osven ako MNOGO ne ti e pisnalo v Anglia...ti preporachvam da si stoish tam...
Sas zdrave!
При цялото ми уважение към Любо /а той е човек доказал себе си и наистина заслужаващ уважение/ не бих могъл изцяло да се съглася с него.
Наистина има какво да се разбере от този сайт.Те това е реалността в Канада.Независимо дали ни харесва или не.Не всички са компютърни специалисти като Любо или ВанВС или пък Мр.Гийк.
От там положението особено на хора с образование като моето или около него става отчайващо.
За това не искам да коментирам.
Пък и няма смисъл.
Вярното е,че всеки сам кове бъдещето си.............но на каква цена?
А гаранции......................няма такива!
И изобщо.........стойте си в Обединеното Кралство.Живял съм там и мисля,че бях по-щастлив.
Док..........
Наистина има какво да се разбере от този сайт.Те това е реалността в Канада.Независимо дали ни харесва или не.Не всички са компютърни специалисти като Любо или ВанВС или пък Мр.Гийк.
От там положението особено на хора с образование като моето или около него става отчайващо.
За това не искам да коментирам.
Пък и няма смисъл.
Вярното е,че всеки сам кове бъдещето си.............но на каква цена?
А гаранции......................няма такива!

И изобщо.........стойте си в Обединеното Кралство.Живял съм там и мисля,че бях по-щастлив.
Док..........
TROUBLEMAKER
Моля, моля, аз не съм компютърен специалист, а електронен инженерDoktora написа:...Не всички са компютърни специалисти като Любо или ВанВС или пък Мр.Гийк...

Колкото до сайта - има доста истини в него, но набляга само на едната страна на медала. Аз познавам много хора които нямат нищо общо с компютрите, но също си работят по специалността - биолози, химици, архитекти, електроинженери, машинни инженери, електротехници и т.н.
Последно промяна от VanBC на Вто Фев 14, 2006 2:48 pm, променено общо 3 пъти.
Obey gravity ... It's the law!
- filipne
- Изгонен от форума
- Обратна връзка:
Moite uvajenia Lubo, no tova koeto kazvash predpolaga che obektivnite uslovia v koito chovek e postaven niamat nikakvo znachenie za tova kak tozi chovek shte progresira.
S dve dumi , ima dva komponenta - kakvo chovek pravi i v kakvi uslovia go pravi. Tova e azbuchna istina , koiato ne se nujdae ot diskutirane.
Ami ako vsichko zaviseshe SAMO ot tova kak chovek shte si go napravi, togava zashto ima hora da emigrirat ot BG ? Ne mogat li da si go napraviat tam ? Ochevidno ne !
Edin primer za tova kak usloviata imat i to ne malko zanchenie. Da rechim nie dvamata se sastezavame po pluvane. Na teb ti zavarzvat ochite i racete i tribva da pluvash vav voda palna s krokodili. Az pak shte si pluvam v bezopasen basein , bez zavarzani race i ochi . Razbirash li kakvo imam v predvid za usloviata ? Tova e edna hiperbola s koiato calia da ilustriram misalta si.
V tozi red na misli, ako usloviata za realizacia sa po-skoro blagopriatni, chovek ima po-golemi shansove za uspeh , pri tova s po-malko zagubeni vreme , nervi i sredstva. I obratnoto, kogato obektivnite, ne zaviseshti ot teb uslovia , sa po -skoro neblagopriatni, chovek ima po-malki shansove za uspeh i sas sigurnost shte izrazhodva izlishni vreme, nervi , i sredstava samo za da preodolee neblagopriatnite uslovia na sredata.
V resume : Tova koeto chovek sam si napravi ima goliamo znachenie, no usloviata na sredata v koiato go pravi ima ne po-malko znachenie za krajnia resultat.
Cheers !
S dve dumi , ima dva komponenta - kakvo chovek pravi i v kakvi uslovia go pravi. Tova e azbuchna istina , koiato ne se nujdae ot diskutirane.
Ami ako vsichko zaviseshe SAMO ot tova kak chovek shte si go napravi, togava zashto ima hora da emigrirat ot BG ? Ne mogat li da si go napraviat tam ? Ochevidno ne !
Edin primer za tova kak usloviata imat i to ne malko zanchenie. Da rechim nie dvamata se sastezavame po pluvane. Na teb ti zavarzvat ochite i racete i tribva da pluvash vav voda palna s krokodili. Az pak shte si pluvam v bezopasen basein , bez zavarzani race i ochi . Razbirash li kakvo imam v predvid za usloviata ? Tova e edna hiperbola s koiato calia da ilustriram misalta si.
V tozi red na misli, ako usloviata za realizacia sa po-skoro blagopriatni, chovek ima po-golemi shansove za uspeh , pri tova s po-malko zagubeni vreme , nervi i sredstva. I obratnoto, kogato obektivnite, ne zaviseshti ot teb uslovia , sa po -skoro neblagopriatni, chovek ima po-malki shansove za uspeh i sas sigurnost shte izrazhodva izlishni vreme, nervi , i sredstava samo za da preodolee neblagopriatnite uslovia na sredata.
V resume : Tova koeto chovek sam si napravi ima goliamo znachenie, no usloviata na sredata v koiato go pravi ima ne po-malko znachenie za krajnia resultat.
Cheers !
- Lub0
- Обратна връзка:
Лично аз и в БГто си го бях направил, но заради вдлъбнатите военни, се изнесох в Канада. Сиреч, проучих, че искат да ме пуснат при крокодилите и избрах свободата, та така, и с Канада, човек хубаво трябва да проучи за къде е тръгнал, да си даде една ясна равносметка какво може и какво знае, преди да тръгне, защото никъде няма лесно... или с други думи казано, защо се събличат, като не незаят да плуват?
Lub0 for President!
###############
###############
И аз се изкушавам да се включа с въпроси понеже това ме притеснява и мен в момента.
Чудя кои свои умения бих могла да продам нв Канада. Май нямам кой знае какво за продаване
Разбирам, че хората с конвертируеми умения като програмисти, инженери, хора със занаят и т.н. макар и понякога с допълнителни усилия имат шанс за някаква по-бяла работа. А какво се случва с хората, завършили икономика например
. Моето единствена сила е че знам езика, но пък си имам акцент. Каква работа е реалистично да намеря в началото и по принцип до къде бих могла да стигна??? Имайте предвид, че тръгвам от България и нямам свободни пари за да се хвърля веднага да уча и да се преквалифицирам
Какво ме чака
- мияч на чинии, поточната линия, сервитьорка, секретарка. Как мислите???

Какво правиш в момента като професия?Angie написа:...Разбирам, че хората с конвертируеми умения като програмисти, инженери, хора със занаят и т.н. макар и понякога с допълнителни усилия имат шанс за някаква по-бяла работа. А какво се случва с хората, завършили икономика например. Моето единствена сила е че знам езика, но пък си имам акцент.
Икономика е много обширно понятие. В Канада икономист обикновено означава някой, който седи в офиса в банката и прави макро, микро и какви ли не още анализи, докато му запуши главата. И взима пари за тая работа.
Единствената ти сила, езикът, всъщност има много голяма тежест. Акцентът да не те притеснява. В по-големите градове сигурно половината хора са с акцент.
Ако си добре като търговец (повечето икономисти, които познавах В България работеха като търговци) можеш да се пробваш и в Канада. Добрите изкарват много пари и не ти трябва приравнена диплома.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Благодаря Speedy, работила съм като мениджър продажби в търговска фирма, което наистина не изисква кой знае какви "чисто" икономически познания. Ще е супер, ако подобни длъжности са отворени за неканадци 

Последно промяна от Angie на Вто Фев 14, 2006 4:49 pm, променено общо 1 път.