Данъчна оценка или банкова референция

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Вивалди

Данъчна оценка или банкова референция

Мнение от Вивалди »

Интересува ме ако данъчната оценка е на името на единият от двамата кандидатстващи съпрузи проблем ли ще е за процедурата.

От друга страна не ми стана ясно от многото инфо писано досега по въпросът за банковите референции - колко време отнема получаването им ако желая максимално бързо да върна парите:).
Много ми се ще да става за един ден :?
Благодаря предварително!
Дано да е от полза и на други!
Мерси!
Пийни две бири и джаза да свири!
DOLPH

Мнение от DOLPH »

Ние със съпругата ми сме с данъчна оценка на имот. Аз съм водещ кандидат , а имота е неин. Пратихме документи до Виена с данъчната оценка, а сега ни искат само актуална такава на интервюто. Така че нямате никакъв проблем.А и не на последно място оценката се изкарва без пари, а за бележките от банките искат между 10 и 20 лева!
Аватар
dart vador

Мнение от dart vador »

Ние сме с банкова референция от ОББ.Процедурата става за 1 ден, но ние изтеглихме парите на другия ден, щото ни писна да се мотаем. При изтеглянето ни удържаха 20 лв. :cry: Преди това в Росексим ни казаха, че могат да извършат услугата за 3 дни. Така че, ориентирайте се към по-голяма банка.
"Пали като трактор на северния полюс, в ръцете на бяла мечка"
Lubo-Vesi

Даначна оценка или банкова референция

Мнение от Lubo-Vesi »

Здравей Вивалди,
Ние с док. пратихме референция от Прокредит банк.Става от днес за утре , казахме ,че ни трябва на английски и ни струва 10 лв.След като взехме хартийката изтеглихме парите,НО -един съвет от нас-оставете си някаква минимална сума в сметката,понеже на интервюто ще трябва да покажете парите със същият номер на сметката.При нас нещата малко се изкривиха,понеже един познат ни помогна и сега има вероятност да не може да ни помогне ,но ще намерим начин да се оправим-имаме имот , не искахме да го изкарваме на яве,но може чрез него да изтеглим заем.
Успех!!!
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Колкото в по-голяма банка отидете, толкова по-добре. Не се занимавайте с клонове и клончета. Най-добре да отидете в централата на банката, която сте избрали. Това е така, защото само в големите клонове и в централите има 'директори', а подписването на една такава референция става задължително от 'директор'. Срокът на повечето места е 24 часа, като таксите се движат около 10-15лв, но има и експресни поръчки, които струват малко повече, но са за няколко часа. Поне в Сф така стават нещата. Надявам се, че съм бил полезен :lol:
Вивалди

Мнение от Вивалди »

Мерси!
Изключително точно и ясно ме ориентирахте и по двата въпроса. Предполагам почти всеки кандидат има затруднения с тези "суми", та инфото може би ще е от полза и за други като нас:).

Аз не бих теглил заеми преди да съм сигурен, че ще живея в Квебек. Според мен ако си остана тук заем или ипотека на стойност 10 - 15 хилядарки ще са невъзстановяеми в общия случай!
Това е голям риск особено ако сте семейство...
Мерси!
Пийни две бири и джаза да свири!
Заключено