САЩ - КАНАДА

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Mita4eto
Обратна връзка:

САЩ - КАНАДА

Мнение от Mita4eto »

Здравейте,
пак пиша с въпрос към запознати?

Живял съм 6 години в САЩ.
Има ли начин Канадските власти да засекат този престой,ако не го опиша в документите за емиграция?
Благодаря на всички, които ще ми питаш с информация.

Поздрави
Pincher

Мнение от Pincher »

zavisi legalen ili nelegalen.
:D
moni

Мнение от moni »

Samniavam se, 4e niakoi shte moje da ti dade otgovor na tozi vapros. Nikoga ne sam sreshtal info za tova kak to4no se izvarsha t.nar. background check/verification of personal info.

Po-dobre napishi neshtata taka kakto sa si bili.
Mita4eto
Обратна връзка:

Мнение от Mita4eto »

Нещата са такива, каквито съм ги опис. Легален престой в САЩ, искам а си спестя разходите за док. от ФБР , защото са скъпи, а и много. Това е!
moni

Мнение от moni »

Mita4eto написа:Нещата са такива, каквито съм ги опис. Легален престой в САЩ, искам а си спестя разходите за док. от ФБР , защото са скъпи, а и много. Това е!

Imah predvid da si opishesh istoriata na applicationa za imigratiza, ne na tozi forum.

Pak i koe e tolkova skapo za BFI, az sashto sam jivial v US 3 g i prashtal fingerprints za BFI clearance. Dokolkoto si spomniam, hodih parvo v mestnta politzia da mi napraviat fingerprints za 20 USD i posle dadoh 18 dolara na samoto BFI za processing.

Ne razbiram koi sa tezi skapi i mnogo razhodi.
Mita4eto
Обратна връзка:

Мнение от Mita4eto »

az ve4e ot 1,5 sum v BG, prawqt se postypki v US posolstvo i t.n.
pop

Мнение от pop »

moni написа:
Mita4eto написа:Нещата са такива, каквито съм ги опис. Легален престой в САЩ, искам а си спестя разходите за док. от ФБР , защото са скъпи, а и много. Това е!

Imah predvid da si opishesh istoriata na applicationa za imigratiza, ne na tozi forum.

Pak i koe e tolkova skapo za BFI, az sashto sam jivial v US 3 g i prashtal fingerprints za BFI clearance. Dokolkoto si spomniam, hodih parvo v mestnta politzia da mi napraviat fingerprints za 20 USD i posle dadoh 18 dolara na samoto BFI za processing.

Ne razbiram koi sa tezi skapi i mnogo razhodi.
точно.
но пък може човека да си има причини да не дажа отпечатъци на FBI :shock: ?
danubian

Мнение от danubian »

Mita4eto написа:az ve4e ot 1,5 sum v BG, prawqt se postypki v US posolstvo i t.n.
da iasno, no pak nito e trudno, nito skapo. Mislia 4e, FBI fingerprint kartata e available online, ako ne US embassy mogat da ti ia dadat. Popitai gi tiah dali ima zna4enie kade da se napraviat samite fingerprints, posle ti sam si gi prashtash v US.

E malko po-skapo shte izleze ot BG, no tova ne e goliam razhod na fona na taksite, koito se plashtat za samia immigration process.
ress
Обратна връзка:

Мнение от ress »

Нито е скъпо, нито е сложно да се изкара свидетелство за съдимост от ФБР. Струва 18$ плюс пощенските разходи разбира се. Отнема от 6 до 8 седмици.
Има теми назад където всичко е обсъдено подробно и има линкове.
Аватар
mirkaa
Обратна връзка:

Мнение от mirkaa »

така е, писано е по тази тема подробно преди. Нито е скъпо, нито е трудно. Е, верно е че отнема малко време но...

Според мен е лудост да си спестиш такава подробност, освен ако нямаш сериозна причина да искаш ФБР отпечатъци, като например криминално проявен, и си наясно с целия риск, който поемаш :) 6 години никак не са малко, за да ги скриеш, а разберат ли, че си лъгал в апликейшъна, имат право да те изгонят от Канада когато им кефне. И ми се струва, че специално за САЩ е доста лесно да се провери от тях, при положение, че вече имат разни спогодби относно тероризма и това кой в коя страна от двете е бил и по кое време. Това да не ти е БГ дето куче влачи, диря няма :)

Късмет.
third generation immigrant :)
Заключено