Canada Post - перипетии с неочакван край :)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Lumin

Мнение от Lumin »

Ivet написа: А ако тръгнеш да пренасяш скъпа китайска ваза от династията Мин по пощата, значи си пълен глупак!
Това наистина ми хареса :lol: :lol: :lol:
Иначе всички са доволни от ползването - изводи? :lol:
bravo

Мнение от bravo »

vazata dinastia min ne bih poverila na nikoi po6ti. laptop ne e vaza, nito min ili prosto kazano sravnenieto e tapo.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Lumin написа:
Ivet написа: А ако тръгнеш да пренасяш скъпа китайска ваза от династията Мин по пощата, значи си пълен глупак!
Това наистина ми хареса :lol: :lol: :lol:
Иначе всички са доволни от ползването - изводи? :lol:
Абе, ти да не пишеш дисертация по софистика? :lol:
Let it go...
Lumin

Мнение от Lumin »

Не :oops:

браво - имаш готин подпис :lol:
bravo

Мнение от bravo »

az izob6to sam si gotina :lol: :lol: :lol: :lol:
Lumin

Мнение от Lumin »

bravo написа:az izob6to sam si gotina :lol: :lol: :lol: :lol:
постни една снимка , да разведрим темата :lol:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Тя каза, че е готина, а не че е луда :lol:
Let it go...
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Rhea написа:
bgmontreal написа:
къде виждате, че е анулирала митото :shock:
ами самата митница ми го потвърди
и дадоха ли ти номера на новата пратка?

на каква база са го освободили? тук мирише ЯКО.
няма, няма, и няма законов начин да не се обмити този лаптоп.
ако сте тръгнали с версията, че е персонална вещ (преди това ползвана), то това си е шменти капели и резултата е ясен
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
bravo

Мнение от bravo »

fotosi ne puskam, 6tot ne sam fotogeni4na i ne obi4am da se snimam.
ne sam luda pove4e ot srednostatisti4eskoto ne6to, osven tva mi e po - priatno s Ivet da si prikazvam, otkolkoto s hora, sravniava6ti laptop s vaza, ming ili druga, bez zna4enie.

ni6to li4no, prosto ne mi e interesno.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam Lumin

Popitahte me zasto mislja che roditelite v Canada ne biha postapili taka.

Eto vi objasnenieto

Za da spestite poveche ot 100 -200 $ kakto vie tvardite znachi laptopa e po skap da kazem 3000 $

Neka razdelim roditelite na grupi.

Grupa 1.
3000 $ cash biha dali mnogo malko roditeli v Canada za laptop na student. 80 % biha go kupili na izplastane, za da se kupi taka obache obiknoveno stava v tvojata darazava tam kadeto zivees postojanno Kadeto ima kreditno dosie za teb i magazina moze da napravi spravka za teb. po tel. do kreditno buro. Predi da se saglasjat.

Grupa 2.
Mnogo hora iskat da si zapazajat vazmoznostta da varnat v magazina produkta koito sa kupili zastoto ne sa dovolni. Da kazem do 30-ja den ot pokupkata. Tova e mnogo chesto srestano javlenie tuk dosta hora se vazpolzvat ot tova si pravo.

Grupa 3
Sa tezi koito dopuskat che laptopa moze da se povredi v peroda na standartnata garantsia ot 1 godina I biha iskali ako tova stane da moze da se popravi produkta bez dopalnitelni razhodi.
Ako razbirathe ot schetovodstvo I tsenoobrazuvane stjahte da znete che v tsenata na produkta kojato plastate ima vkluchen component za garantsia. ( kazano po drug nachin ako mozese da se otkazete ot garantsiata bi struval po malko, no tova na praktika ne stava)

Grupa 4
Ima dosta hora koito smjatat che 1 godina e malak period za garantsia. Tezi hora srestu dopalnitelno zaplastane plus tsenata na produkta si kupuvat dopalnitelna ( udalzena garantsia ) za oste edna ili dve godini dopalnitelno. Taka garantiata stava 3 godini.

Kato saberem tezi 4 grupi dalboko se samnjavam che njakoi roditel v Canada na koito dasterja mu uchi v Japan primerno bi kupil laptop ot Taiwan. Bi se otkazal ot vsichki tezi vazmoznosti koito sa opisani po gore, bi poel riska ot zagubvane, povreda pri transporta i bi pratil laptopa po postata.
Kato predi tova resil sam che dastrerja mu ne dalzi mito v Japan

Pozdravi

Hullboy
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

bgmontreal написа:и дадоха ли ти номера на новата пратка?

ако сте тръгнали с версията, че е персонална вещ (преди това ползвана), то това си е шменти капели и резултата е ясен
Не разбирам за какъв нов номер питаш. Няма такъв. Пратката си има пощенски номер. Като влезе в митницата и слагат митнически такъв но той си остава само в тяхната система. Не са ми давали обяснение на какво основание са взели решението да анулират митото а и то е все едно да искаш обяснение от полицай защо те е спрял за наришение и после е решил само да те мине с предупреждение.
При тази пратка е следвана една съвсем обикновена процедура. Влиза в Канада, минава митница, обмитяват, получателя обжалва, дава си телефона и връща пратката, митницата му се обажда, обясняват се (не забравяй че пратката не е от фирма а от частно лице) и е взето решение да се отмени митото. Митницата е със статут на полицията и не дава обяснения на какво основание взима решения а и незная какво е обяснило детето. Имало е късмет. За съжаление до там въпросния късмет е свършил. В момента Отава е започнала разследване. Има вероятност да намерят пратката, а ако не я намерят ще платят и това е. Лумин е прав, че клиента не го интересува кой прав кой крив. Пощата си е отговорна до край.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Rhea написа:
bgmontreal написа:и дадоха ли ти номера на новата пратка?

Не разбирам за какъв нов номер питаш. Няма такъв. Пратката си има пощенски номер. Като влезе в митницата и слагат митнически такъв но той си остава само в тяхната система. Не са ми давали обяснение на какво основание са взели решението да анулират митото а и то е все едно да искаш обяснение от полицай защо те е спрял за наришение и после е решил само да те мине с предупреждение.
При тази пратка е следвана една съвсем обикновена процедура. Влиза в Канада, минава митница, обмитяват, получателя обжалва, дава си телефона и връща пратката, митницата му се обажда, обясняват се (не забравяй че пратката не е от фирма а от частно лице) и е взето решение да се отмени митото. Митницата е със статут на полицията и не дава обяснения на какво основание взима решения а и незная какво е обяснило детето. Имало е късмет. За съжаление до там въпросния късмет е свършил. В момента Отава е започнала разследване. Има вероятност да намерят пратката, а ако не я намерят ще платят и това е. Лумин е прав, че клиента не го интересува кой прав кой крив. Пощата си е отговорна до край.
като пращат стоката си има номер (пощенски), нали?
това във ВСИЧКИ случаи ще е нова пратка, а не продължение на старата
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

bgmontreal написа:като пращат стоката си има номер (пощенски), нали?
Не, не е нова пратка и си продължава с номера с който е подадена. БгМонреал, сега разбирам защо някои хора се нервират като запо4нат безкрайни спорове. Все едно да ти обяснявам как да си влагаш парите. :roll: Единствената възможност пратката да полу4и нов номер е ако идва от държава която няма бар кодове или пък пратката е обикновена без номер при подаването.
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Rhea написа:
bgmontreal написа:като пращат стоката си има номер (пощенски), нали?
Не, не е нова пратка и си продължава с номера с който е подадена. БгМонреал, сега разбирам защо някои хора се нервират като запо4нат безкрайни спорове. Все едно да ти обяснявам как да си влагаш парите. :roll: Единствената възможност пратката да полу4и нов номер е ако идва от държава която няма бар кодове или пък пратката е обикновена без номер при подаването.
да сложим един бас?
аз съм се занимавал и занимавам с толкова пратки от САЩ, колкото сигурно един "среден" служител в поща/митница не се (малко изхвърляне, но малко).
както виждаш от лога, пратката се "губи" след като е върната в митницата.
ти си прав/а за първия път в който минава през митницата - тогава е със стария бар код, но после НЕ Е, по простата причина, че вече НЯМА задължение на САЩ пощите, които са инициализирали първата пратка.
Нататък е отношение ЕДИНСТВЕНО на Канадските пощи/Канадската Митница и получателя.
Ако се запази стария бар код, то се запазва договора на изпращача с САЩ пощите, а това сам/а разбирате е нелепо.

Аз не споря, аз споделям какви са правилата от многократен опит, от четене и знаене на правилата.

Просто потвърждение на моите думи е че в лога няма НОВО "Item was released from Customs and is now with Canada Post for sortation "

Абсолютно съм убеден, че лаптоп-а е още в Митницата и не знам защо не слушате патило, старило и чело :shock: , а си спорим на вятъра.

Отидете в Митницата и поискайте релииз ордер-а. Ако го имат, значи търсите пощата, ако не (в което съм убеден) просто си подайте репорт и това е.
Другото е просто продължаване на темата и изкривяването и.
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

БгМонтреал, минавам на лични да се уговорим за баса и сумата :lol:
Заключено