Canada Post - перипетии с неочакван край :)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Pincher

Мнение от Pincher »

laptopa go pishi zaguba
ako pratkata ne e osigurena prosto zabravi,
drug pat ne se praviat takiva gluposti - da kupuvash ot edna strana i da go vnasash s poshtata. prosto ne e profesionalno. ima si spreditorski firmi za taia rabota. niakoi si go polzva tozi laptop. poznai koi. :shock: :beer: :beer: :beer:
Pincher

Мнение от Pincher »

mnogo e vajno pratkata da e preporachana. togava tia ima specialen kod po koito da ia prosledish. niama li takova neshto stava strashno. edi go tarsi tozi koito se e zanimaval s pratkata. ima i neshto drugo. zashto ot shtatite laptop kato v Ca e palno s takiva i na po-niski ceni. :shock: :beer: :beer: :beer:
Lumin

Мнение от Lumin »

към хълбой
това че вие сте доволен от канадските пощи , не означава че всички други са доволни.Това се вижда в мненията на други хора писали по темата.
Ако за вас 100-200 долара са нищо, имам предложение да ми ги пратите :D
За мен са една месечна заплата.И разликата е далеч по-голяма, не смятам да обяснявам защо.
Съзнавам че съм сбъркал като съм се доверил на канадските пощи и съм разчитал на техния професионализъм.Ако съм сбъркал по отношение на митото, къде ми е вината за предвижването на пратката, която вече направи 1 месец застоявайки неизвестно къде, неизвестно и за самите професионалисти от канадските пощи.Навсякъде по света това се квалифицира като престъпна небрежност и подигравка с потребителя.Нали си плащам за услугата.
Не на последно място искам да попитам от къде черпите сведения как постъпват ВСИЧКИ родители в Канада при избора на лаптоп и избора на доставчика до дъщерите им които учат в колеж в други държави?
Pincher

Мнение от Pincher »

oshte neshto tvardi se che pratkata e osvobodena ot mitnicata. sled kato e taka zashto stokata e poverena POVTORNO na prevozvacha (CANADA POST), sled kato e mojelo da se poluchi na raka sled mitnicheskoto i oformiane. malko stranno e tova. sami ste si sazdali tazi situacia, nai-veroiatno ot neznanie i nebrejnost. horata ot poshtite sa se vazpozvali ot tova nevejestvo. mnogo pratki se gubiat , nezavisimo koia e poshtata. triabvalo e da se doverish na UPS. te si znaiat rabotata i sa profesionalisti. no nali s Poshtite e nai-evtino. a. :shock: :beer: :beer: :beer:
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

Pincher написа:no nali s Poshtite e nai-evtino. a. :shock: :beer: :beer: :beer:
Пинчер, хората са използвали най скъпата услуга на пощите и пратката е сканирана прилежно докато е била на територията на пощите. Дирите и се губят в Химическото чистене което е франчаиз на пощата и е трябвало да я достави след като митница наистина е анулирала митото на 23-ти януари.
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

bateto написа:... честно ви казваm аз в България подобни проблеmи не съm иmал както тук от mалодушното и безпардонното отношение на овластените представители на тази държава.
Ех Бате, Бате-е ... Че си Марко Тотев е ясно, но защо винаги някой друг трябва да ти е виновен :roll:? Интересно ми е какво щеше да коментираш, ако ти беше сред тия 30 човека които са успяли да дойдат на време и, докато си попълваше теста, врата се отваряше и затваряше през 2-3 минути за да влезе поредният закъснял, и някой му обяснява на висок глас къде да седне и какво да прави, и се тропат столове, и шумят якета, и т.н. :D?... Тогава сигурно щеше да се възмущаваш, че в тази държава няма никакъв ред защото малодушните и кравосърдечни държавни служители угаждат на тези които за закъснели (т.е. са в нарушение) с което нарушават спокойствието на тези които са дошли навреме и са в правото си да им се осигури спокойна обстановка за попълване на теста :evil:! Или нещо от сорта :lol: :lol:.

А това за великодушните и благородни български държавни чиновници, може да опиташ в някой азиатски форум, ама да се опитваш да го пробутваш точно в български форум е ... меко казано смешно :lol: :lol: !

:beer: :beer:
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

VanBC написа:Ех Бате, Бате-е ... Че си Марко Тотев е ясно...
Според мен проблема на Батето идва от мениджърите и конструкторите в Инголщат. Не са предвидили А6-цата за преодоляване на достатъчно екстремните препятствия в Монреал. Батето трябва да се оплаче официално в щаб-квартирата на Ауди и да смени возилото с това, което вече му предложих в предишната страница. ;) :lol: :rotfl: :beer: :beer:
bravo

Мнение от bravo »

OFF TOPIC

Geek, kvo staa? groizne6 li kat avatara ili bogatei6? ........pojelavam ti vtoroto :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
parvoto e estestveno sledstvie ot vtoroto.

Da ne se nacupi6 sia? az 6tot se ocaklih ot izpiti, a i mumiata mi lipsva. me4tata mi e da se saberat s pol i muhata, det Ivet vika, svetata troica....katarzis otvsiakade :lol: :lol: :lol: :lol:
Lumin

Мнение от Lumin »

Rhea написа:
Пинчер, хората са използвали най скъпата услуга на пощите и пратката е сканирана прилежно докато е била на територията на пощите. Дирите и се губят в Химическото чистене което е франчаиз на пощата и е трябвало да я достави след като митница наистина е анулирала митото на 23-ти януари.
уважаеми форумци, както се казва в една известна поговорка "операцията е успешна, пациента е мъртъв"
От тук нататък темата става безсмислена, още повече че има много оф-топик мнения.
Благодаря още веднъж на хората опитали се да помогнат.
Желая ви щастие и безоблачен живот.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bravo написа:OFF TOPIC

Geek, kvo staa? groizne6 li kat avatara ili bogatei6? ........pojelavam ti vtoroto :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
parvoto e estestveno sledstvie ot vtoroto.

Da ne se nacupi6 sia? az 6tot se ocaklih ot izpiti, a i mumiata mi lipsva. me4tata mi e da se saberat s pol i muhata, det Ivet vika, svetata troica....katarzis otvsiakade :lol: :lol: :lol: :lol:
Браво, не предизвиквай съдбата, че ако "мечтата" ти се сбъдне аз ще съм един от първите, пукнал от смях - не бих издържал такава "комбинация". :lol: :rotfl: :beer: :beer:
survivor

Мнение от survivor »

До Хълбой - знам че не е така във всички градове на Канада, ама в Монреал отиваш на теста за гражданство и след 2-3 часа си картата за гражданството. Може би неправилно се изразих с това интервю, ама когато се вземе успешно теста отиваш при един служител, ама това индивидуално, цялото семейство наведнъж не може, където ти задават няколко тъпи въпроса, като например пътувал ли си през тези години в чужбина, дали ще отпразнуваш събитието и т.н., слагаш един-два подписа, оставяш си картата за постоянно жителство и след това следва церемонията. Много се отклонихме от темата, ама де оставяме и този въпрос неизяснен :D
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Rhea написа:
къде виждате, че е анулирала митото :shock:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Rhea

Мнение от Rhea »

bgmontreal написа:
къде виждате, че е анулирала митото :shock:
ами самата митница ми го потвърди
Lumin

Мнение от Lumin »

....
Последно промяна от Lumin на Съб Фев 11, 2006 1:39 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Lumin, ай стига, а? Няма да можеш да ги изкараш по-черни от дявола канадските пощи - пощи като пощи. Ако се позамислиш малко това е предприятие с много силно застъпен чивешки фактор, а където го има, винаги има грешки. Мойте наблюдения от канадската поща е, че като цяло работи много добре, изключения сигурно има. А ако тръгнеш да пренасяш скъпа китайска ваза от династията Мин по пощата, значи си пълен глупак!
Let it go...
Заключено