Заминаващите да подават декларация в НОИ
Заминаващите да подават декларация в НОИ
Прочетох във форума,че тези, които са с лични лекари и заминават в Канада, трябва да подадат декларация /лично/ в НОИ, защото ще им се начисляват невнесените вноски и ще започнат търсене, глоби и куп неприятности.
За съжаление го научих късно, личният ми лекар го потвърдил, та с писмо родителите ми ще изпратят такава декларация с обратна разписка. Дано я уважат. Ще сложат копие от визата ми.
Много хубави съвети и информация има в нашия форум, но кога всичко да предвиди човек и да чете.
За съжаление го научих късно, личният ми лекар го потвърдил, та с писмо родителите ми ще изпратят такава декларация с обратна разписка. Дано я уважат. Ще сложат копие от визата ми.
Много хубави съвети и информация има в нашия форум, но кога всичко да предвиди човек и да чете.
Със сигурност всичко свързано със Здравното осигуряване вече е прехвърлено към Териториалните дирекции на Националната агенция по приходите /бившите данъчни дирекции/. Всеки човек отиващ в НОИ бива връщан - така че, директно отивате в съответната община и там подавате своите декларации!
ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!
ЖЕЛАЯ ВИ УСПЕХ!
"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
neli78 написа:kade se namira v Sofia tazi teritorialna agencia ?
http://www.nap.bg/
"...Националната агенция по приходите започна работа/3 Януари 2006, Вторник
Първият клиент на Националната агенция по приходите (НАП) е обслужен днес в централния офис на Териториалната дирекция по приходите на столичната улица “Шести септември” 10, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
Мегаагенцията обединява данъчната администрация и служителите от Националния осигурителен институт (НОИ), които отговарят за събирането на осигурителните плащания. “Столичани ще бъдат обслужвани в 15 офиса на НАП в София” - това заяви Димитрина Захаринова, директор на Териториалната данъчна дирекция в София. “На клиентите ще се предлагат както всички данъчни услуги, така и всички услуги, които се предоставиха от НОИ - регистрация на трудови договори, регистрация на фирми, подаване на документи за задължения към НОИ, жалби, молби и други”, обясни Захаринова.
На 21 декември 2005 г. депутатите приеха окончателните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Това позволи стартирането на НАП от началото на 2006 г. НАП е правоприемник на активите, пасивите, правата, задълженията и архива на данъчната администрация, с изключение на недвижимите имоти......"
* * *
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
http://nap.bg/about/contact.htmneli78 написа:kade se namira v Sofia tazi teritorialna agencia ?
-
- Обратна връзка:
Nie ve4e podadohme takiva molbi! Naistina ot tazi godina tova stava v dana4nite direkcii, na gisheto na zdravnata kasa. Popalvat se edni zaiavlenia i s tova ti prekasvat zdravnousiguritelnite prava. Maksimalnia srok za prekasvaneto e 4 godini. Mojesh da si vazstanovish pravata i po-rano ot tozi srok, pak s podavane na zaiavlenie na sashtoto mqsto, no pravata se vazstanovqvat sled 6 meseca ot podavaneto na zaqvlenieto! Ako pak iztekat tezi 4 godini i vie oshte ne ste v BG, togava e hubavo da ostavite palnomoshtno na nqkoi tuk v BG, koito da deistva ot vashe ime /naprimer roditel/. Ama sled 4 godini q kamilata q kamilarq s nashata zdravna sistema!
Uspeh na vsi4ki saforumci v na4inaniqta!

Uspeh na vsi4ki saforumci v na4inaniqta!
Де го чукаш, де се пука!!!