Canada Post - перипетии с неочакван край :)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Postman

Мнение от hullboy »

Zdr.

Az znam che mnogo hora karat pitsi posred nostite, vestnitsi v 04 sutrinta.

Njma drehi, obuvki, benefits, bolnichni dni, platen otpusk.
i ako tvoja postman hodi barzo, tezi napravo sprintove pravjat da ne izteche garantsiata na pitsata.

Trostat si sobstvenite koli a ne na Canada post.
Pensioni vnoski njama, Nito garantirana rabota do pensia.

Na men ne mi se stava Postman, no na tezi koito opisvam po gore im se vizda kato sestitsa ot toto.

A takiva po Montreal i Toronto ima dosta.

Pozdravi
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

как хубаво наакахте темата.

lumin не съм аз модератора, друг е :wink:
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

bgmontreal написа:как хубаво наакахте темата.

lumin не съм аз модератора, друг е :wink:
Не сме, бре! :twisted: Всичко си е по темата дали Канадските пощальони са некадърници или крадци. :lol:
:beer:
Let it go...
Аватар
Rhea

Re: Posta

Мнение от Rhea »

Ivet написа: А ако не се лъжа, даже и във форума имаме пишеща девойка, работеща там. Не е толкова недостъпно, щом и аз имам пропуск. Всичко е въпрос на хъс и добър късмет.
Ами за девойката ще черпя. Последната седмица на февруари съм в Отава и сигурно ще се засечем на 2701 Riverside :lol:

До Лумин
имаш ЛС
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Лелеее, на пощаджиите завидяха :lol: ... Нашия дето носи пощата в офиса е един мрачен субект дето ни мрази отдън душа сигурно, всеки ден тръска тлъста пачка списания, писма, флайъри и каталози в приемната и заминава, че има още сто курса да направи в приятната виелица и температура -15. Стоварват му един камион боклуци в едни кутии на улицата и той тъпче една голяма чанта, мъкне по блоковете и се връща като катерица пак до хралупата за още ... В 12 сяда да пуши до нас в градинката, на всичкото отгоре си мъкне вода и чипс в тази чанта, хапва набързо и пак тича. Веднъж му се разсипаха някакви вързопи вестници от чантата, вместо да натъпче повече разсипа всичко, хвърли си чантата и я ритна. Не знам дали се е сетил за бенефитите :lol:, но след малко събра вестниците и пак тръгна. Не ми я хвалете неговата работа.
Циганите - на Сатурн !
Lumin

Мнение от Lumin »

Rhea написа: До Лумин
имаш ЛС
Rhea, писах ти ЛС с подробности
Lumin

Мнение от Lumin »

Благодаря на всички , останах с впечатлението че съм обвинил неправилно канадските пощи. :oops:
Както вече писах , живея в България и наскоро получих 2 колета от САЩ в разстояние на две седмици.И двата пъти колетите пристигнаха на 6-тия ден, като бяха минали митница!
Защо в една бедна и "нецивилизована" България служителите си вършат работата навреме, а в така лелеяната Канада сроковете са непоносимо дълги?
През лятото когато трябваше да вадя виза за дъщеря ми просто ми стопиха нервите с непукизъм и тотално неразбиране, че освен измислените им три месечни срокове има и спешни случаи и биха могли да си свършат работата и по-бързо.

Жал ми стана за тази дама която е трябвало да чака 46 месеца, за да може през това време служителите да съберат десетина цифри и да и кажат , че не покрива изискванията им????(съседен пост на моя)Ако някой малчуган в първо отделение се забави повече от 10 минути с такава задача, получава двойка а вечерта в къщи як пердах :twisted:
Аватар
c200

Мнение от c200 »

хе-хе, Hullboy, преди да ги облажаваш пощаджиите прочети Post Office - Charles Bukowski (Поща - Чарлз Буковски), заслужава си :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Lumin написа: Защо в една бедна и "нецивилизована" България служителите си вършат работата навреме, а в така лелеяната Канада сроковете са непоносимо дълги?
Haide sega da ne pravim generalni zakliuchenia kak e v Kanada ot edin sluchai, a?

Poshtite na sashtata taia Kanada dostaviha nezastrahovan kolet s podaratsi za roditelite mi na stoinost pochti hilidarka do Boston po Koleda...NAVREME i bez nishto da lipsva...Otsechkata Boston - Sofia podaratsite preletiaha v kufara na priatelka, tai kato poslednite 2 koleta prateni direktno do BG pristignaha otvoreni ili vaobshte ne pristignaha...

Kolkoto do imigratsionnite v Bukuresht...Molbata na damata s 46te mesetsa NE se schita za preoritetna...moje da ne ni haresva - no taka stoiat neshtata...Kogato chovek kandidatstva s ekstri (rodnini, rabotna oferta, sponsor) neshtata izglejdat po razlichen nachin. Primer: na 6tia mesets ot podavaneto na dokumentite mi v Bukuresht biah v Kanada (2 meetsa zabaviane po moia vina), a na 11tia (veche v Kanada) mi dadoha PR-a. Sled intervieto mi v Bukuresht stoiah pred posolstvoto ne mojeshta da si hvana taksi (valeshe kato iz vedro, i beshe okolo 5 sled obed), mokra kato kokoshka i mnogo iadosana... Kanadkata, koiato me beshe interviuirala predi ima niama polovin chas mina sluchaino pokrai men na pat za v kashti sled kraia na rabotnia i den. POPITA ME imam li problem...sled otgovora mi che se chudia dali niama da si izpusna vlaka...jenata kaza che taxi v tova vreme niama da hvana, che tia niama kola, no shte me zavede do garata koiato bila blizo pesh ako iskam...I ME ZAVEDE...v dajda, djapaiki v lokvite s ofis obuvkite si...

Monetata vinagi ima vde strani...

Sas zdrave!
bateto

Мнение от bateto »

Здравейте,mалко встрани от теmата,но mоже би ще ви бъде полезно да продължа последното изречение казано от Баба Пена по горе-Mонетата винаги иmа и обратна страна с mоя.
та поредна не дотаm приятна ,но доста поучителна история Как действа канадската бюрокрация и огроmното бездушие и не разбиране на човешките проблеmи от страна на държавните служители
И така на 18.01 в 9 ,15 часа иmах интервю за придобиване на гражданство в иmиграциоония офис на ул Ст. Жак в центъра на Mтл.Аз живея на ул Кот де неж в южната и част на 10 mин път с кола до mестото на събитието и за да избегна някакви проблеmи свързани с трафика ,който по това вреmе не е голяm тръгнах от къщи в 8часа,1 час и 15 mин преди интервюто,като mислех да стигна по навреmе за кафе и наколко цигари.Но не mи било писано в този ден,тъкmо тръгнах и mинах 300m. и движението спра,след 2,3 mин направо заmръзна,викаm си нещо нередовно иmа тук,пускаm радиото и чуваm -килоmетър по надолу голяm аксидент,улицата е затворена ,градския транспорт престава да се движи в този участак,шоф. да избягват пътуването по кот де неж.Да аmа аз съm в капан ни напред ни назад,наmа mърдане единственниат mи избор е да наруша закона за движение да mина през разделителната зелена ивица и да хвана обратната посока на кот де неж и да се ивmъкна източно от планината през Платото до центъра ,иmа наmа 5-6 кm.Така и направих оставяйки гърнето на новата си кола в една купчина сняг на разделителната ивица ,огънах също и джанта и си загубих таса на колелото,но няmа значение важното е да стигна на вреmе за така чакания от 4 год. ден.
Да,аmа не през това вреmе целиат трафик къm центъра се насочи по горе описания mаршрут и стана една 5-6 кm. ги взех за 1 час и 30 mин,със 20 mин закъснение бах таm ,обаче бездушната канадска mашина з лицето наедин проmит бюрократ не mе допусна ди интервю с дуmите закона си е закон в 9,15 mандалото хлопва.Добре де обаче обясняваm днешният ден е екстраординер,такъв блокаж от mногото катастрофи на центъра породени от голаmото заледяване и фрозен рейна аз не поmня за 4 год. живот тук,викаm mу пусни радиото и си отвори ушите да чуеш за какво иде реч,тия 30 човека които закъснаха от общо 50-60 кандидати в този ден закъсняха и бяха върнати по същата причина ,това не ти ли говори нещо,явно иmа проблеm и mожехте да бъдете по толерантни и да ни изчакате.А той mе бута с ръце и mи вика заmинавай си като mи набутва един тел да се жалваm ,явно ноmера на арmенскиа поп,а въф фоаето цирк,една китайка реве -расисти,една латинка реве и се тръшка ,още 15-20 човека бучат.Теглих иm една mайна на поредната иm подиграфка с човешкото достойнство и си тръгнах,наmаше сmисъл да си хабя нервите с някакви овластени олигофрени и сега чакаm да mе извикат наново,но кога ще стане незнаm ,със сигурност обаче ще съm от вечерта в иmиграционният офис и ако се опитат тогава да mе изгонят ще иm направя политически скандал.
Та така драги съфоруmци mонетата иmа и обратната страна ,невнаm саmо при mен ли се случват тези каръци,но поне досега няmаm основание да изразя нещо позитвно,даже напротив,поради тази причина mоля сега не тръгвайте да mе убеждавате,че живея в най прекрасната страна ,честно ви казваm аз в България подобни проблеmи не съm иmал както тук от mалодушното и безпардонното отношение на овластените представители на тази държава.
survivor

Мнение от survivor »

Аз пък се възхитих точно от организацията за гражданство. 20 минути след уговорения час вече си правех теста. За 2 часа - два часа и пол;вина вече бяхме приключили с всичко - направихме теста, той беше проверен, интервю със служител и официалната церемония. И то е като конвейер - след едната група идва следваща, 20 минути са много време за такава организация. А ако групата е започнала да прави теста няма право след това да влизат други и това също е разбираемо. Извинявай Бате, ама предпочитам ако някой случайно закъснее да си изчака следващата дата, не е жизнено важно в края на краищата, отколкото целият този график да се развали и да се бавят много хора.
А за сравнението на българските пощи с канадските - без коментар :lol:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:...Така и направих оставяйки гърнето на новата си кола в една купчина сняг на разделителната ивица ,огънах също и джанта и си загубих таса на колелото,но няmа значение важното е да стигна на вреmе за така чакания от 4 год. ден...
Батка, от цялата история най-жално ми стана за A6-ицата. :oops:
:lol: :beer: :beer: :beer:

Батка, следващия път отивай с някакво SUV, нямаш проблеми в такива ситуации с тях, особено ако са лифтнати с 4-5'' и са с поне 36'' гуми. ;) :haplio: :lol: :beer:
Ето това специално ти го препоръчвам. Няма тузарски вид като А6-цата, обаче с него ще преодолееш всички препятствия в деня на интервюто:
Изображение
Последно промяна от MrGeek на Пет Фев 10, 2006 5:22 pm, променено общо 1 път.
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Kam bastata na momicheto s Laptopa.
Predi da obvinjavate kanadskite posti ot koito az sam dovolen. Iskam da vi popitam

Predi da porachate tozi laptop ot USA s koeto ste iskal da spestite nai mnogo 100 -200 dolara, zamislihte li se za tova koeto moze da stane ? ( za vase nestatstie to vze che stana istoriata s Laptopa )

Ako bjahte vljazli v internet stjahte da vidite che goljama razliaka v tsenite njama.
Njmase da zagubite vremeto na vasia priatel v USA da kupuva i prasta laptop.
Njamase da imate tezi jadove s postata kojato e napravila tova koeto vie ste naredili a imenno, da varnat Laptopa v mitnitsata za eventualno mahane na mitoto.

Koeto pak mito vi ste resili :
и аз реших , че щом е българка не би трябвало да и начисляват мито
Daze ne ste procheli na tozi etap.
Kakto prochetohme po kasno zaedno kakvo pise v linka koito vie pusnahte.

Kak taka resihte ot 10 000 km bez da poznavate zakonite tuk ne znam? Na kakva osnova?
Posle se saglasihte che mai dazlite mito koeto ste gotovi da platite sega samo da se prikluchi s tazi istoria.

Znachi v zelanieto si da spestite 100 – 200 $ vidjahte kakvo stana sega.

Ako varnat Laptopa v USA koeto sasto e vazmozno, moze da vi nakarat da platite za tova vrastane ot Canada kam USA zastoto vie ste iskali tova. ( da ne platite mitoto, I na mitnitsata kakvo drugo I ostava, ako ne moze da otmeni mitoto )

Ste zagubite oste ot vremeto na bolnia vi priatel. Parvo da go pluchi. Posle pak da se prasta ili da go vrasta v magazina.

Ako pak mine laptopa, ,moze da vi nakarat da platite mito, moze da se e povredil pri transporta.
Ne moze da polzvate garantsiata ako se povredi po kasno.
Vidjhate kolko vreme I nervi zagubihte vie, dasterja vi, prepodavatela ot Universiteta koito ste vodili za svidetel.

Struvase li si vsichko tova za 100 – 200 dollara.
Garantiram vi che nikoi roditel v Canada ne postapil taka.

Kanadskite posti li si vinovni che vie ste resili che taka e nai pravilno da postapite?

Hullboy
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Kanada

Мнение от hullboy »

Zdaveite

Kam Bateto

Bate ima nesto koeto ne e jasno v tvojata istoria.

Bateto napisa:
И така на 18.01 в 9 ,15 часа иmах интервю за придобиване на гражданство
Trjbva da utochnim kakvo znachi “intervju”

Parvo ima test za grazdanstvo. Kato go mines tozi test sled 2-3 mesetsa ima tseremonja po vrachvane na citizenship card.

Intervju ima s emigratsinen sadia samo ako si propusnal 2 pati tseremoniata po vrachvane na citizenship card.
Za da objasnis na sadiata zasto ne si mogal da ides dva pati.

Molja se za teb da ne si hodil na intervju sas sadia zastoto ne si otisal dva pati po rano

Utochni za kakvo stava duma, test, tseremonja, intervju

Za da ti kaza kakvo te chaka sega

Pozdravi

Hullboy
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

hullboy написа:Struvase li si vsichko tova za 100 – 200 dollara.
Garantiram vi che nikoi roditel v Canada ne postapil taka.
Хехе, айде сега силни думи :wink: Много от тукашните убосници цепят цента на две, ти за $200 викаш че нямало... А и $200 са си пари. Много хора познавам (и българи и канадци) които редовно си поръчват неща от САЩ през eBay - и спестяват между $100-$300, сигурно не са глупави че да го правят ? Просто тези хора с лаптопа са се заблудили за митото, кво толкова !
Иначе и според мен канадските пощи са по-дори от българските, но пък от друга страна (историята на батето) канадските бюрократи са същите машиноподобни и безчуствени данъкосмучещи пиявици както българските :D Разликата е че едните ти се усмихват фалшиво а другите ти крещят - но крайния резултат е винаги "бедните да го ду**т" - което ме подсеща че тук в Канада май по-подходящия израз е "средната класа да го ду*а", щото всъщност бедните (тълпищата бангладешки, джамайски и кви ли не рефюджита) живот си живеят :lol:
Заключено