Canada Post - перипетии с неочакван край :)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Lumin

Мнение от Lumin »

bgmontreal написа:както още от началото предположих и писах - фрее няма да мине.

ИЗВИНЯВАМ се ако ви засегна, но вие показвате лека скланност да интерпретирате нещата различно.

Бихте ли дали извадка от какво пише в инет-а?

Искам извадката, защото МНОГО ще ми е чудно да видя там каквото и да е инфо за пътя на лаптоп-а СЛЕД като е бил върнат в митницата.
Информацията в извадката ще бъде за пратка (нека кажем 1234567890), която е била пратена от САЩ до адреса на дъщеря ви - след това БИ ТРЯБВАЛО да е друг номер - най-малкото защото вече е пратка на Канадските пощи, а не САЩ.

Много меко определение :lol:

Винаги съм бил малоумен идиот * :lol:
Нали знаете българската поговорка "сиромах човек - жив дявол" , а дявола чете евангелието по по-различен начин :wink:

*малък + умен = малоумен
човек с идеи = идиот :lol:

Date of Event Time of Event Location Description Retail Location Signatory Name
2006/01/26 09:22 VICTORIA, BC Item has been returned to Canadian Customs for appeal of duties owing
2006/01/24 13:56 RICHMOND, BC Item has been processed and is enroute to the delivery office
2006/01/11 23:46 RICHMOND, BC Item accepted and entered into sortation plant
2006/01/10 08:31 VICTORIA, BC Item has been received at the Post Office for pick up as a carded item
2006/01/09 14:00 VICTORIA, BC Item has been received at the Post Office for pick up as a carded item COLWOOD CORNERS
2006/01/09 AM VICTORIA, BC Attempted delivery. A delivery notification card was left with pick-up details
2006/01/09 07:35 VICTORIA, BC Item out for delivery
2006/01/06 18:14 RICHMOND, BC Item accepted and entered into sortation plant
2006/01/06 18:09 RICHMOND, BC Item has been processed and is enroute to the delivery office
2006/01/06 15:27 Item was released from Customs and is now with Canada Post for sortation
2005/12/30 15:11 VANCOUVER, BC International item has been sent to Canadian Customs for processing
2005/12/28 15:51 VANCOUVER, BC Item has entered Canada from International location
2005/12/25 09:19 Item being processed for departure to destination country
2005/12/24 15:52 International item has been posted in origin country
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

.... my mistake
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Lumin написа:
bgmontreal написа:както още от началото предположих и писах - фрее няма да мине.

ИЗВИНЯВАМ се ако ви засегна, но вие показвате лека скланност да интерпретирате нещата различно.

Бихте ли дали извадка от какво пише в инет-а?

Искам извадката, защото МНОГО ще ми е чудно да видя там каквото и да е инфо за пътя на лаптоп-а СЛЕД като е бил върнат в митницата.
Информацията в извадката ще бъде за пратка (нека кажем 1234567890), която е била пратена от САЩ до адреса на дъщеря ви - след това БИ ТРЯБВАЛО да е друг номер - най-малкото защото вече е пратка на Канадските пощи, а не САЩ.

Много меко определение :lol:

Винаги съм бил малоумен идиот * :lol:
Нали знаете българската поговорка "сиромах човек - жив дявол" , а дявола чете евангелието по по-различен начин :wink:

*малък + умен = малоумен
човек с идеи = идиот :lol:

Date of Event Time of Event Location Description Retail Location Signatory Name
2006/01/26 09:22 VICTORIA, BC Item has been returned to Canadian Customs for appeal of duties owing
2006/01/24 13:56 RICHMOND, BC Item has been processed and is enroute to the delivery office
2006/01/11 23:46 RICHMOND, BC Item accepted and entered into sortation plant
2006/01/10 08:31 VICTORIA, BC Item has been received at the Post Office for pick up as a carded item
2006/01/09 14:00 VICTORIA, BC Item has been received at the Post Office for pick up as a carded item COLWOOD CORNERS
2006/01/09 AM VICTORIA, BC Attempted delivery. A delivery notification card was left with pick-up details
2006/01/09 07:35 VICTORIA, BC Item out for delivery
2006/01/06 18:14 RICHMOND, BC Item accepted and entered into sortation plant
2006/01/06 18:09 RICHMOND, BC Item has been processed and is enroute to the delivery office
2006/01/06 15:27 Item was released from Customs and is now with Canada Post for sortation
2005/12/30 15:11 VANCOUVER, BC International item has been sent to Canadian Customs for processing
2005/12/28 15:51 VANCOUVER, BC Item has entered Canada from International location
2005/12/25 09:19 Item being processed for departure to destination country
2005/12/24 15:52 International item has been posted in origin country
точно както предполагах.
по правило (както и е описано в първия линк) лаптоп-а е върнат в митницата за преоценяване (т.е. начисляване на мито).
Дъщеря ви СПЕШНО трябва да ОТИДЕ в митницата за да го освободи, тъй като има срок, а после се връща на подателя.
НЯМА какво да се занимавате с пощите, както и повече информация НЯМА да има онлайн, тъй като ДОРИ и да е върнато обратно в пощата, то пратката ще има друг номер.

НАЙ-ДОБРЕ е да се отиде директно в митницата, по телефона обикновено попадате на човек, който не е дори в този офис.

На мен ми вися в митницата една пратка 20тина дена и я хванах в деня в който я връщаха обратно
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Lumin

Мнение от Lumin »

Благодаря bgmontreal , ще ви послушам , благодаря за отделеното време.
Просто не съм наясно с правилата на тамошните пощи, затова и писах в този форум.
И понеже видях че сте активен член на клуба, извинявам се за провокативното заглавие :) Дълго се колебах преди да го сложа , дали няма да се обиди някой но реших че така ще накарам повече хора да погледнат какво пише там :wink:
Тайно се надявах и че ще има българи които работят в пощата, но не се появиха такива...
Пожелавам ви здраве и късмет в новата родина :)
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Мнение от hullboy »

Zdraveite

A tova za rabota v postata e zapazena marka za beli rodeni tuk kanadtsi.

Ne sam vizldal emigrant da raboti postman, ili ako ima e izkluchitelna rjdkost, nito pak sam vizdal objava da se tarsi postman vav vestnika.

Vapreki che gradovete rastat.I bi trjbvalo da ima tarsene na takiva kadri ne znam kak si namirat sluzitelite.
Na tazi rabota moze da se pensioniras i ima dosta benefiti.

Po skoro sam chuval kak imat stranni iziskvanja kam abonatite na koito dostavjat posta.

Primer na edna zena i otkazaha dostavka zastoto imala stapala pred kastata koito bili visoki 30 cm. da kazem, a postite imat standart ot 27 cm.
Kazaha i da si izmesti postenskata kutia prdi stapalata. Ne moze da se kateri postman po tezi stramni i visoki stapala.

Pak zenata ( abonatkata ) objasnjavase che nejnata maika na 85 god. se kachva bez problem po stapalata.

Drug interesn sluchai ako resis da davas mail box pod naem. Te sa obiknovenno v skafove s 50 kutii
poslednite redove na skafa ne trjbva da sa po nisko ot da kazem ot 20 sam ot poda, zastoto postman ne moze da se navezda tolkova ste go zaboli krasta.

Pozdravi

Hullboy
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Re: Posta

Мнение от Ivet »

hullboy написа:Zdraveite

Ne sam vizldal emigrant da raboti postman, ili ako ima e izkluchitelna rjdkost, nito pak sam vizdal objava da se tarsi postman vav vestnika.
Тц, е тоя път не мога да се съглася. Ако се позамислиш малко, познаваш поне един българин, който работи в Кенада поуст (предполагам, че го познаваш, де :lol: ). А ако не се лъжа, даже и във форума имаме пишеща девойка, работеща там. Не е толкова недостъпно, щом и аз имам пропуск. Всичко е въпрос на хъс и добър късмет.
Let it go...
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

hullboy написа:Zdraveite

...
Хълбой, това наистина ме разсмя. Аз пък не съм виждал пощаджия бял. В нашия клон особено са само корейци, като има някои от тях дето и три думи на английски не могат да кажат. Независимо, че постоянно получавам пратки, така и не можаха да ми научат името. :lol: :beer: :beer: :beer:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Вие там имате излишък на корейци, за това. В интерес на истината, тук наистина са предимно бели пощальоните и се води много добра работа заради бенефитите, пенсията и заплащането на час. И имаш доста добри шансове да растеш, ако се закачиш където трябва. Трудно става, но не е невъзможно.
Let it go...
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Postman

Мнение от hullboy »

Zdr. Ivet

Govorja za postman koito raznasja pismata, ne v ofis.
Ne se sestam, za edn kamo li za semiestvo.

Ako si malko po dalgokrak i si obkaljas rajona barzo i 14 chasa si svarsil.
Ei tova e rabotno vreme. posle pei sartse.

Pisete ako znaete postman da raznasja pisma ot BG

Hullboy
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

hullboy, една приятелка (канадка :oops: ) почна миналия месец като пощальонка, та това което знам от нея е, че й плащат по таблица - определен брой поща за определен брой часове, и тя за един месец още не може да свикне и й трябват минимум още 2-3 часа огоре, които не й се плащат. Не само, че е дългокрака, ами и е с колело. Така че нищо не е толково розово, колкото изглежда. Пича, който познавам, не работи в офис, а е шофьор, те също се водят пощальони. За мениджърите от офисите не говоря, знаеш, че са ми клиенти, но това е друга тема. А с пощальони в бг-то никой не се и опитва да прави сравнение. :lol:
:beer:
Let it go...
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

hullboy написа:... nito pak sam vizdal objava da se tarsi postman vav vestnika...
Така кажи, веднага шта уредим да видиш :D, ето: Mail Operations Jobs
Верно, че не са за центъра на някой голям град, ама са си обяви :nenam:, ако някой толкова е заритал да става пощальон, не може да се оплаче, че нямал никакъв шанс :wink: :lol:!
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Postman

Мнение от hullboy »

Zdr.

Ive neznam za tvoita priatelka, ama moja postman vseki den mi trovi zivota kato mi maha za dovizdane v 14 chasa i kazva che e svarsil rabota za dnes.

Nameri takava objava v Ottawa.
V British Columbia ne znam kak e.

Taja kojato si pusnal e za FORT MCMURRAY (AB)

Ima oste dve na maina si raina v Ukraina i tova za tsjala Canada. Tova e joke

Hullboy
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Re: Postman

Мнение от Ivet »

hullboy написа: Nameri takava objava v Ottawa.
Ми няма да намериш обява. Но мога да ти дам комплект документи да кандидатстваш, ако си мераклия. :lol: Мини през мен в петък на обяд, и връзки ще завържеш. :lol: Аз просто казвам, че не е чак толкова невъзможно и недостъпно, нито пък е толкова розова работата, колкото я изкарваш. :lol:
:beer:
Let it go...
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

hullboy написа:...
Taja kojato si pusnal e za FORT MCMURRAY (AB)

Ima oste dve na maina si raina v Ukraina i tova za tsjala Canada. Tova e joke ...
Много ясно, че е joke :D! А ти какво толкова се впрягаш, я разпусни малко :wink:!
Ако ми беше за цел в живота да ставам пощаджия, щях да стана, и то във Ванкувър, а не във Fort McMurray, ... ама не ми е! Тръгвал си бил в 14:00! А питал ли си го в колко почва? И дали му плащат допълнително, ако вали дъжд или температурата е под -10 градуса? А виждал ли си го с какво темпо се движи? Щото нашият, всяка сутрин като го задминавам с колата отивайки на работа, подтичва. Досети се дали го прави от любов към спорта, или защото има норма да гони :lol: ... Ако си стигнал дотам да завиждаш на пощальоните за "добрата и труднодостъпната" им професия ... :roll:.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

VanBC написа:и то във Ванкувър, а не във Fort McMurray, ...
Що, бе, аз бих предпочела Форт МакМъри. Е, не точно като пощальонка и не завинаги, но за две-три години.... :lol: Ама моичкия не ще и да чуе :twisted:
Let it go...
Заключено