LOW COST полети до Торонто

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
monny

LOW COST полети до Торонто

Мнение от monny »

някой летял ли е с low cost полети до торонто, за да сподели мнение

възможностите са
от софия лети унгарската wizz air през будапеща с прекачване за лондон, от 01.05 ще има директен за лондон, цените са смешни еднопосочен 20 евро, еднопосочен + такса 60 евро
очаква се и българия ер да пусне такива билети
от лондон за торонто лети canadian affair еднопосочен без такси е около 100 паунда /150 евро/

не е нужно да се спи в лондон
но кацат на различни летища - първия на лутън, втория на гетуик

ако някой го е правил нека сподели дали има проблем при трансфера и дали наистина има някакво обслужване в дългия полет
ka

Vnimavai

Мнение от ka »

moje da ima6 problem s emigrazionnite,ako 6te smenia6 leti6tata,za6toto defakto ti 6te si vzeme6 bagaja na ednoto leti6te.Na men mi se slu4i da smeniam lei6tata i tezi me razbiha,za edna tranzitna viza deto mi ia biha na miasto.No moje bi za6toto imah angl viza i biah vlizala i izlizala mnogokratno ot angl,ta se predpolaga 4e poznavam niakoi tam,toku vij sam razmislila i poostanala. :D
Аватар
zmeitshe

Мнение от zmeitshe »

na 2ri mai letia ot toronto do sofia s canadian affair and wizz air i shte opishia "prikluchenieto".
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:wink: успех в приключението :D
Veliko

Мнение от Veliko »

Тоя номер съм го правил с Airtransat, компания за вакейшъни. Летят през лятото само, и понякога пускат евтини полети до Европа. Миналата година двупосочен билет То-Франкфурт ми излезе 500 кан.$ всичко включено. Иначе са около 1000$. От там си хванах за Лайпциг, или за където и да е. Около 200-250$ още. Така мисля да се татрузна до Гьотеборг догодина, за около 1500 кинта, иначе на другите компании са над 2200. Става въпрос за август. Късмет в приклучението и от мен.

Za obratnoto ne znam, ama za tezi Wizz li kakwito i da sa, sym chel golemi izdynki. Ta ako towa ti e pyrwoto imigrantsko pytuwane, po-dobre da ne si slagash таралеж в гащите.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Veliko написа:Тоя номер съм го правил с Airtransat, компания за вакейшъни. Летят през лятото само, и понякога пускат евтини полети до Европа.
ааааа, не летят само през лятото :) - изпитано на собствен гръб .... и не са само за вакейшъни, въпреки рекламата им. Но не ги препоръчвам на никой.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
tochica

Мнение от tochica »

airtransat си летят и сега , стига да изчислят правилно горивото , че да не стане любителски делтапланеризъм над атлантика .
иначе има изгодни оферти и при редовните линии , които стигат същите цени .
иначе за low cost , аз не съм фен , намаляването на разходите не е само до липсата на храна и обслужване , а и доста други разходи , които на мене лично ми се струват жизненоважни , за да може да лети безопасно една машина .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

tochica написа:airtransat си летят и сега , стига да изчислят правилно горивото , че да не стане любителски делтапланеризъм над атлантика .
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :thumbsup: :beer: :beer: :beer:
tochica написа: иначе за low cost , аз не съм фен , намаляването на разходите не е само до липсата на храна и обслужване , а и доста други разходи , които на мене лично ми се струват жизненоважни , за да може да лети безопасно една машина .
например пилота е опция, но иначе се тегли чоп за пасажер-експериментатор да вдигне машината във въздуха, а друг да я приземи :D

Абе като цяло погледнах Лутън-София на Уиз каца в 1 през нощта ми е много интересно как ли те обслужват на летище в софия по това време. Освен че след такъв ред-ай полет ти е боза в главата.
gotcho
Обратна връзка:

Мнение от gotcho »

Като се има предвид, че и до Хийтроу и до Гетуик ще ти трябват поне час и половина с такси и с тонове багаж, което няма да е по-малко от 60 паунда та не знам дали си струва! Защото като дадеш 180лв. за такси и се изкривиш от влаченето на багажа голяма делавера,че билетът ти е 120лв. То пак стана 300 + Лондон-Торонто, ама сигурно ще ти трябва и виза за Англия, която не знам колко струва. Като имаш предвид, че Бритиш ни взеха по около 880 ЛВ. за София-Лондон-Ванкувър, то сигурно до Торонто едва ли ще е повече от 800. Изобщо ако имаш прекачвания, багаж и т.н. не се занимавай с евтините компании. Иначе за уикенд в Будапеща са супер. :)
Успех
bp_de

Мнение от bp_de »

От Аirtransat съм с добри впе4атления- самолетите им са Аирбус и ваобсте вси4ко си бе6е нормално .
Франкфурт -Ван -единственото е 4е казцаха в Калагри и това удалжава с 1 4ас и без това много4асовия полет.

виж за wizz air - има поне 20 станици писано -приклу4ения много -но пове4ето негативни
има бая на6енци опарили се -по трасето Бг -Германия.
отделно отменят полети стот нямало достата4но хора - абе малко прили4а на селски реис -кат се напални реиса (самолета) -тогава трагва.
правя копи/ пасте на няколко слу4ки с по горната компания.

7 ноември 2005 | 16:23
Будапеща/София. “Поради лошото време летище София беше затворено за всички полети вчера вечерта (6 ноември 2005). Заради тези обстоятелства полет номер W6 1257 на WizzAir не успя да се приземи на летище София по разписание и се върна обратно на летище Будапеща. Всички пътници са уведомени и са поети съответните грижи за тях”, се казва в официално комюнике на авиокомпания WizzAir, изпратено до Агенция “Фокус”.
“Тъй като полетът е пренасочен поради причини, независещи от WizzAir (лошо време), съгласно Общите условия за превоз (GCC) компанията не дължи компенсация на пътниците.
Независимо от това WizzAir като потребителски ориентирана авиокомпания, осигурява ваучери за храна на всички пътници, които са на летището, и подготвя компенсация за настаняване (включително нощувка в хотел, закуска, трансфер до и от хотела и съобщения, пратени от хотела) за сума до 70 EUR на пътник”, се казва още в изявлението.

Група от 50 български граждани, пътуващи по линията Париж – София с “лоу-кост” авиокомпанията WizzAir, буквално са станали “заложници” на превозвача, като от снощи се намират на летището в Будапеща, междинна спирка в полета, откъдето все още нямат официално потвърдена информация кога ще бъдат превозени до София. Това съобщи за Агенция “Фокус” директорът на в-к “Парижки вести” г-н Атанас Чобанов, който пътува с групата. Самолетът на компанията е долетял до София, но пилотът решил, че мъглата е много гъста и се върнал обратно в Будапеща. Българите се намират на летище до унгарската столица и нямат връзка с околния свят. Компанията отказва да им плати нощувка в хотел и не уточнява кога ще бъде следващия полет за България. Господин Чобанов съобщи, че пътниците са протестирали пред офиса на компанията, преди да получат устно обещание, че ще им бъде осигурен полет към 23.30 часа местно време тази вечер, като пътниците трябва сами да поемат разходите по престоя си, които, пак според устно обещание, ще им бъдат възстановени в София.
Пътниците от полета протестират против “безотговорното поведение” на WizzAir, още повече, че голяма част от тях не разполагат с необходимите средства, които да покрият нощувка в хотел, след продължаващата вече над 30 часа “извънредна ситуация”.

копи 2
Оказа се, че:
- тръгвам от София в 05:45, кацам в Будапеща в 6:00
- чакам 5 часа
- в 11:00 излитам от Будапеща и кацам в 12:45 във Франкфурт/Хаан, т.е. на часове от града Франкфурт...
Още по-неудобно е на връщане:
- добирам се криво-ляво до Франкфурт/Хаан, откъдето излитам в 12:45 и в 14:25 кацам в Будапеща
- чакам 9 часа
- в 23:45 излитам за София и кацам там, ако е рекъл господ, в 02:00 след полунощ и почвам разправии с таксиджиите, за да ме откарат до центъра...

Тъй като, реших да си спестя 9те часа престой на отиване(летях с Condor), само връщането ми беше с тях.Но итова ми беше достатъчно-няма да го повторя.Като се приеме, че не всички живеят в София(аз на 130км от столицата):

1. трябва ви превоз до летище София

2. Wizzair изисква пътниците 2 часа преди полета

3. 4-5 часа престой в Будапеща

4. превоз от Фр.-Хаан до....

Сума сумарум, бях 12 часа на път(само БГ-Де)-е мерси.Него препоръчвам на никого, и затова моето мнение се покрива напълно с това на ххх.

На 8-ми февруари летях с уиз еър от Франкфурт Хан до София. Престоят в Будапеща беше доста голям, но успях да отида до града и да разгледам. Каца се на Ферихеги 1, а там няма багажно помещение. Такова има на Ферихеги 2, докъдето се ходи с Рептер Бус за 185 форинта (толкова струва предварително купен билет). Подробна информация дават на гише "Туристическа информация". Направи ми впечатление, че курсът на еврото на Ферихеги 1 е доста по-неизгоден от курса на Ферихеги 2. На Ферихеги 1 ти дават 216 форинта за евро и взимат 2 % комисионна (но най-малко 1 евро), а на Ферихеги 2 дават 238 форинта за 1 евро (за комисионна не съм питал). Рептер Буса се хваща на Ферихеги 1 от отсрещната страна на шосето и се пътува до последната спирка Ферихеги 2 (Ферихеги 2 е в обратна на Будапеща посока). Там в секция кацащи има багажно помещение, цената беше 1600 форинта за 6 часа на багаж. После си хванах Рептер Буса до другата последна спирка, откъдето се хваща метрото М3 (синьото метро) до центъра. Рептер буса пътува долу горе всеки 15 минути, а метрото всеки 10. Всеки единичен билет за едно превозно средство струва 185 форинта. Другите средства за транспорт (такси, маршрутка) са с пъти по-скъпи от обществения транспорт. На мен ми стигнаха 6 билета по 185 форинта = 1110 форинта. За сравнение, двупосочен билет с маршрутката струва 3900 форинта, а с таксито ще излезе между 8000 и 12000 форинта.

има и осте -ама стига засега :D :D :D
Заключено