За Алберта

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
ivandi

Мнение от ivandi »

AlexAA, искам само да ти обърна внимание, че погледът от собствената камбанария не се отнася за всички. Ясно е че Албърта е най-доброто място в Канада за петролни инженери, геолози и дрилъри, но все пак това не са всички.

Помня също постинга ти за петата ти годишнина в Канада. Аз съм тук от няма и две години, но ми е ясно, че работата тук е всичко друго, но не и постоянна. Така че консервативните ти изказвания ми се струват малко смешни (Кольо беше казал една приказка за калайджийте и чрния задник)

С две думи, радвай се на момента и се моли да трае по дълго.

П.П. Не приемай това като заяждане. Просто смятам, че се увличаш. Лично мнение.
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
kosciuszko

Мнение от kosciuszko »

ivandi написа: С две думи, радвай се на момента и се моли да трае по дълго.
stom si samo to 2 godini tuk ti e prosteno da neznaesh
pointeresuvai se malko i ste vidish koi e net payer v tazi strana za poslednite 26 godini, a ako i vkljuchim NEP, kogato feds ograbiha Alberta s poveche ot $100B, triabva da ti e iasno
Tuk v momenta ne samo drillers, geologists se tarsiat, palno e s obiavi za IT, a kakto znaem vsichki balgarsheta v chujbina sa programistcheta
no vie si stoite tam, plastaite si ogromnite danaci, neka samo nie tuk da mojem da hodim po cial sviat i da niamame mortgages!
Uspeh na vsichki
ivandi

Мнение от ivandi »

kosciuszko написа: no vie si stoite tam, plastaite si ogromnite danaci, neka samo nie tuk da mojem da hodim po cial sviat i da niamame mortgages!
Uspeh na vsichki
Споко, стоим си. Плащаме високи данъци, ниски наеми, ниски застраховки и т.н. Още не сме мислили за mortgages, щото сме само двама, ама и да помислим пак ще е за два пъти по-малко от вас. Виж за ходенето по света вече се замисляме, Париж на първо време. А за програмистите, ако са на гребена на вълната, работа има навсякъде, не е нужно да ходят на края на света. Освен петрола има и други занимания. Засега ми харесва правенето на апаратура за НАСА Боинг и Еърбъс.

Но както казах, в Канада всичко е временно. Така че, ако нещата се сгъбясат може да дупчим заедно по петролните полета.

Cheers :beer: :beer: :beer:
"Всяка глупост има си време да стане малка правда дори" - Ахат
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Hi Ivandi,
Гледай сега, нещо не си ме разбрал нещо.
За петрола, Алберта и моята камбанария. Значи Иванди, не минава ден в които да не се щипна по бузата и да не си помисля - "Баси късметлията си копеле ньедно". Като пристигнах тук, започнах всичко отначало за 3-ти път. Дотогава все си мислех, че съм изтървал влака. Така беше в Лондон през 1993, така беше и в Торонто през 2000. Сега май съм си на правилното място. Ако някой ми беше казал преди 6-7 години, че след време ще търся нефт и газ, щях да го помисля за изкрейзил...Неведоми са пътищата божии..
Дали ще се сринат цените нефта и газта е божа работа, пък и какво значи сриване. Аз като знам на каква печалба работим......
Сега за консерватизма и моята камбанария.
Иванди, за мен Комунизмът е като чумата - най-страшното нещо, което може да сполети един народ.. Още помня първата си работа в Канада - security guard. Пазех Торонто Хайдро. За да ме вземат на работа за 8 мършави кинта/час трябваше да стана член на United Steelworkers Union. Аз ги питам - " Абе кво общо има пазач с металурзи?". Те ми викат - " Ако искаш да бачкаш, ставаш член на профсъюза".
Иванди, аз мразим профсъюзи/мафии, мразим професионални организации/мафии, мразим правителства дето искат да ми бъркат все по-дълбоко в джоба за да раздават кинти на пияни индианци/цигани и паплач дето иска да стои на социал до живот ( накрая визирам по скоро квебекарите, а не Бг имигранти в Квебек).
Аз си бях консерватор в Торонто, консерватор съм си и в Калгари....
Друго какво да ти кажа Иванди - казвал съм го и преди, ама айде още един път. Истински съм щастлив за всеки Бг имигрант, който си е намерил мястото в Канада, където и да живее. Нали затова прелетяхме океана....
В заключение:
1: В Алберта, и в частност Калгари, не тече мед и масло от чешмите. Затова се замислям да отворя една тема - Недостатъци на Албърта.
2: Покрай Олимпиадата във Ванкувър се отворила доста работа, пък и комунистите не са на власт... Така че ДЕРЗАЙ НАРОДЕ..
Наздраве и лека нощ
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

AlexAA написа:...
2: Покрай Олимпиадата във Ванкувър се отворила доста работа, пък и комунистите не са на власт... Така че ДЕРЗАЙ НАРОДЕ..
Наздраве и лека нощ
Ей това е най-гадното нещо в тази иначе пекрасна провинция. Ако някой успее да избие този комунизъм, дето е в главите на доста народ тук, ще стане перфектно място за живеене. ;) :beer: :beer:
Aries

Мнение от Aries »

Geek, братче, къде го видя комунизма?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Aries написа:Geek, братче, къде го видя комунизма?
Комунизма се проявява в това до колко държавата се бърка в живота на хората, като условия за регулиране на дейности, държавни монополи, административна бюрокрация и т.н. Ето две имена, типични представители на комунизма в BC: ICBC, BC Liquor Stores. Масовата подкрепа сред населението на учителската стачка и реакцията на правителството си беше също чиста проява на комунизъм. Много примери могат да се дадат още, за съжаление. Не бих казал, че това е толкова трагично, но все пак е нещо, което мен лично адски много ме дразни. ;)
Aries

Мнение от Aries »

Ако за теб монопол е еквивалентно на комунизъм - то да, прав си.
Все пак трябва да признаем на иси-биси, че освен да взима пари също така и дава, когато има основание за това.
Има си ясни правила. Лошото е, че ако не ти оттърва не можеш да направиш нищо.
P.S. Напоследък се върти една реклама на CanadaDirect. Някой може ли да каже нещо по въпроса. Разчупил ли се е монопола на ICBC или нещо съм в грешка?
pol

komunizam

Мнение от pol »

kakvo stava tuk? ne znaete li che v kanada ima kom. partia dage imaha buletina za izborite.
Аватар
Marto

Re: komunizam

Мнение от Marto »

pol написа:kakvo stava tuk? ne znaete li che v kanada ima kom. partia dage imaha buletina za izborite.
Мдааа... и 20-тина % гласуваха за тях.
Pincher

Мнение от Pincher »

canada e stranna smesica ot komunizam i kapitalizam. taka che mojesh da izbirash. i dvete si imat i pliusove i minusi - samo e vapros na izbor. imash go tova pravo. :) :beer: :beer: :beer:
Заключено