Лекарствата които се вземат от bg при заминаване

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
lili_Bn

Лекарствата които се вземат от bg при заминаване

Мнение от lili_Bn »

Трябва ли да се описват в List of goods на летището :?:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

не, само да не са производствени количества
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Една дама от форума беше внесла цитирам
"ОГРОМНИ КОЛИЧЕСТВА ЛЕКАРСТВА!!!",
пък не се похвали да ги е декларирала :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
M.Sc.

Мнение от M.Sc. »

Ako ne dadete glastnost, niama da ima problem.Xorata sa naiasno 4e, ste novi imigranti...
Pravi tova koeto neiskash da ti napraviat!
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

c200 написа:Една дама от форума беше внесла цитирам
Ей, c200, мен ли цитираш? Пусто любопитство :oops:
Изображение
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Снежи, защо пък реши, че си ти? Друга персона е - големи панаири станаха преди няколко месеца по въпроса. :D Аз съм официалният говорител на Лепилото, то вече си е легнало.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Сакън Sneji, аз тебе много те уважавам :beer:
Лъже Кенгуруто, не съм си легнал още
Говорители не ползвам, хеле пък официални :)
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Ей, карате ме да се хиля по нощите :D
Явно съм изпуснала въпросната тема. Питах, защото и аз при всяко връщане от БГ си нося купища лекарства и съм го споменавала из форума.
Изображение
pumpy

Мнение от pumpy »

Sneji написа:
c200 написа:Една дама от форума беше внесла цитирам
Ей, c200, мен ли цитираш? Пусто любопитство :oops:
защо ли си мисля, че става дума за ПРАВАТА ЛИНИЯ ?
може и да не съм прав.....
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Официално можеш да внесеш необходимите ти за 1 месец лекарства .... но за всеки количествата са индивидуални така че особено на първо влизане никой няма да ти държи сметка за количества.
На нас на второто влизане ни поизтарашиха багажа ... хм много неуспешно .. но лекарствата, нищо че бяха в няколко торбички, ги подминаха без грам интерес - можех и дрога да внеса - търсеха цигари, алкохол и храна - и това го проспаха :oops: ... срам!!!!!!!!!!!!!!!! гола вода са като проверяващи ... и все в моя полза. :lol:
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Kat stana vapros za pusto liubopitstvo... KFo preporacha PRAVATA LINIA za kupishtata lekarstva sichki pomnim...

TFa koeto ne mi e iasno e shto Sneji (po moe mnenie edin ot nai-normalnite, razumni i umereni hora v toia forum) sh sa vrashta s kupishta lekarstva ot BG (razbira se, ako ne stava vapros za spetsifichni hapove za hronichno zaboliavane that is)?...Sneji, kFo tolkoz kupuvash ot BG det ne moje da se kupi tuk?

Sas zdrave i da ne Vi se nalaga da polzvate lekarstva...
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

А, бабо Пено, аз съм хроничен случай. Само за пример - септември миналата година ме налегна ужасна хрема... три месеца със 100% запушен нос, с изключение на кратко време след слагането на поредните капки. Оказа се алергия към морските ни свинчета, които по тази причина от декември бяха предислоцирани в дома на наш съфорумник. Аз се оправих, но покрай тази хрема в момента имам 11 вида капки и спрейове за нос - всичките донесени от България (повечето от приятели) и това, защото тук има само ксилометазолин и солена вода. Повечето лекарства, които си нося, тук ги няма - пр. фервекс, аулин, витамин "С" на ампули, течен аналгин, тантум верде, трахизан, виброцил. Никога обаче не съм си носила антибиотици. Най-хубавият момент е, когато им изтече срока и ги хвърля в кофата :D
П.С. може ли линк към въпросната тема за лекарства.
Изображение
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Aaaaa...iasno...tez povecheto ne gi poznavam ot blizo...no ako se ne laja...tukashnia ekvivalent na fervex-a mi vikat neotsitran (na men mi deistva mnogo dobre i e po-vkusen)...i az imah problemi s nekFa zlovredna hrema i poneje SILNO MRAZIM lekarstva lekarkata mi preporacha inhalatsii s evkaliptovo maslo i edni lepenki za nos (razshiriavat nozdrite mehanichno)... Eiiii...rodih se!
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

Sneji написа: П.С. може ли линк към въпросната тема за лекарства.
Може, как да не може :)
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.ph ... sc&start=0
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

И аз си мислех, че тук нямало капки за нос и си вземам Виброцил, после видях ксилометазолин, ама на ... продават в аптеките 5 - 6 вида (а.к.а. Жан Котю, дрогериите Фемили-при, Уни-при, Фарма-при, абе все -при :) ) ... Иначе и аз това си вземах от България, аналгин и пантогел (много го уважавам това нещо за рани, а тубичката в България струва 1 лв. - а прави и чудеса ако решиш да си измиеш косата с него). Плюс сиропа за кашлица от живовляк на Доктор Тайс. Тук защо няма продуктите на д-р Тайс, много съм възмутена ! Въпросният сироп е фантастичен за деца и прави чудеса, освен това е супер натурален. Забравих и мултивитамините за деца - Саностол. Тук са трагедия с тези хапчета или само разтворимо витамин С. По едно време намерих някакви течни мултивитамини, ама бяха с изтекъл срок на годност повече от година :shock: И приключих с търсенето им в тукашните дрогерии.

А Баба ви Пена е права за субстанциите за настинки. Пълно е в дрогериите - над 10 вида са, всички подобни на фервекса, та даже са разделени на степени - по-слаби, средни, супер силни; за такава или онакава кашлица, с такива признаци или с онакива признаци. И някой даже помагат, ама по-добре да не стигаме до подобен вид химии.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Заключено