Пренасяне на техника-Възможно ли е да я потрошат по летищата

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
lili_Bn

Пренасяне на техника-Възможно ли е да я потрошат по летищата

Мнение от lili_Bn »

Смятам да си взема компютърна техника и някои други устроиства, но предвид цената им изтръпвам като си помисля какво може да им се случи при транспортирането. Възможно ли е да бъдат повредени вследствие на удряне, тръшкане или затискване на саковете по летищата?
Аватар
Doktora

Re: Пренасяне на техника-Възможно ли е да я потрошат по лети

Мнение от Doktora »

lili_Bn написа:Смятам да си взема компютърна техника и някои други устроиства, но предвид цената им изтръпвам като си помисля какво може да им се случи при транспортирането. Възможно ли е да бъдат повредени вследствие на удряне, тръшкане или затискване на саковете по летищата?
Всичко е възможно.Прекарах един цял компютър на връщане /както си е с кутията/но го сложих в куфара и го подплатих отвсякъде с хавлиени кърпи.Оказа се здрав и в момента с него работя.
Другия хард диск с голямата памет носех в ръчния багаж.
Док........
TROUBLEMAKER
lili_Bn

Мнение от lili_Bn »

Но ти защо си се върнал? Къде си сега
Аватар
Doktora

Мнение от Doktora »

lili_Bn написа:Но ти защо си се върнал? Къде си сега
В темата за друго става въпрос.
Док........
TROUBLEMAKER
pumpy

Мнение от pumpy »

аз си прекарах PC то като ръчен багаж
bp_de

Мнение от bp_de »

lili_Bn написа:Смятам да си взема компютърна техника и някои други устроиства, но предвид цената им изтръпвам като си помисля какво може да им се случи при транспортирането. Възможно ли е да бъдат повредени вследствие на удряне, тръшкане или затискване на саковете по летищата?
1 не виждам какво толкова може да е ценно и скапострувасто в 1 ПЦ освн информацията в него.
ако сте ходи6 на запад - представата з аПЦ е всве едно да кажем за радио в бг - кат се с4упи купува се друго.
2-вземи си само Хард диска( стот ценното инфото предполагам е на него ) -другото го има и е безмислено да се макне от ония краи на света
pumpy

Мнение от pumpy »

bp_de написа:
1 не виждам какво толкова може да е ценно и скапострувасто в 1 ПЦ освн информацията в него.
ако сте ходи6 на запад - представата з аПЦ е всве едно да кажем за радио в бг - кат се с4упи купува се друго.
2-вземи си само Хард диска( стот ценното инфото предполагам е на него ) -другото го има и е безмислено да се макне от ония краи на света
съвсем отговор на поставения въпрос.....
къде е това радио по 2000 долара, и защо като си плащал нещо веднъж и то ти върши работа трябва да го зарежеш и да платиш същото още веднъж за 2000 долара срещу 12 часа носене в самолет - е добра ставка се получава по 160 долара на час.....
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Аз съм носила и стъклени чаши, всичките си пристигнаха здрави, но съм си получавала и разкъсани сакове, така че е въпрос на късмет. Мисля, че малко трудно ще счупят добре опакован компютър. По принцип мижеш да искаш обезщетение от авиокомпанията за повреден багаж.
Let it go...
bp_de

Мнение от bp_de »

poumpy написа:
bp_de написа:
съвсем отговор на поставения въпрос.....
къде е това радио по 2000 долара, и защо като си плащал нещо веднъж и то ти върши работа трябва да го зарежеш и да платиш същото още веднъж за 2000 долара срещу 12 часа носене в самолет - е добра ставка се получава по 160 долара на час.....
:D
1- ами даже и 2000 долара да срува 1 ПЦ-в което се самнявам-не 4е няма -но собствениците на такива пц та в бг са малко- има други неста за макнене това е ли4но мнение

2-така зададен вапроса енекоректен-да не кажа тъп-сори нека автора да не се обижда-ама освен няки с ясновидски вазможности :D :D :D -не знам кои сте му отговори копетентно-дали сте му потро6ат ба6 неговата техника.
survivor

Мнение от survivor »

bp_de, ако ти си заминал първия път на Запад с предварително намерена висококвалифицирана работа, още повече ако си бил без деца, сигурно това за пренасянето на компютри в багажа е било безсмислено. Ако обаче не ти е била точно такава ситуацията, аз по-леко бих се присмивала. И да не е 2000 долара компютъра, и само 200 да е, ако в България ще стои неизползван, а тук ще спести някой долар от оскъдните спестявания, които в чужбина и без това много бързо се топят, според мен е глупаво човек да се прави на аристократ за такова нещо и в такъв момент. Най-малкото защото по време на полета този багаж не ти е в ръцете. Знаеш ли какво е да отиваш с деца в чужбина, без работа и без никаква сигурност, ама затова пък със сметки, които те чакат от самото кацане? И ние като Пумпи пристигнахме с компютъра си в ръчния багаж, оттогава сме си купили точно 3 нови компютъра (у нас кандидати за тях има много :D ), ама никога няма да съжаля за пс-то, което си пренесохме от България, защото ми спести пари тогава, когато най-много ми трябваха.
Между другото ние много неща пренесохме, за което бях много доволна. Друго си е да създадеш на децата си уют още в първите дни и да виждат в новия си дом познати неща :D
alexiworld
Обратна връзка:

Мнение от alexiworld »

Tehnikata ia postavi v po-stabilna chanta. Nie imahme niakolko hubavi i 2 golemi s kolelca ot ilienci. Pri pristiganeto si namerihme poslednite 2 skasani prez sredata. Iavno iakata sa gi miatali.

Ako imash slabi chanti (golemi i evtini) saveta mi e da gi paketirash na letishteto predi zaminavaneto vi. Pone shte ste sigurni, che neshto niama da vi se zagubi po patia.
Pincher

Мнение от Pincher »

ako e mnogo iaka mashinata si zaslujava. inache tuka za 500-700 dol. ima mnogo iaki mashinki. mojesh da vzemesh za 600$ Athlon 64, 200G, DVD+-RW. taka che si preceni. LCD ekranite sa po 300-400 kinta. samo ako si zaslujava. tuka ima laptopi za po 300-400 kinta/ :D 8) :beer: :beer:
Light

Мнение от Light »

Приятелю наистина не си заслужава мъкненето.
Ако можеш го продай в БГ. Тука за същите пари
ще вземеш даже и нещо по-добро. Пък ако искаш
ще си вземеш нещо по-слабо на първо време и ще
имаш пари за други неща. Няма да са ти излишни поне
на първо време. А като се замогнеш ПЦ-та колко щеш.
Аз така направих и не съжалявам.
Да не говорим че повечето компании намалиха кг на багажа,
така че ще имаш поне 7-8 кг за друг багаж.
pumpy

Мнение от pumpy »

защо не оставите човека да си носи машината от БГ като иска - въпроса е не дали, а как да я пренесе без да му я счупят - аз личнопрепоръчвам като ръчен багаж
BabaPena

Мнение от BabaPena »

Az uspiah da si primakna 'bezavariino' tehnika ot De do Bg i polse do Ca(na dvoen voltaj e ta shteshe da e grehota da ia izhvarliam). Opakovah ia dobre v drehi i buble rap i pomolih na letishteto da mi slojat etiketche 'chuplivo' na bagaja...Niamah problemi! Uspeh i na Vas...
Заключено