относно имиграция в квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Надя Божинова

относно имиграция в квебек

Мнение от Надя Божинова »

Здравейте!
Запозната съм със сайта на Министерство на гражданството и имиграцията на Квебек,попълних он-лайн предварителния въпросник и съм одобрена,регистрирах се за сесията в София през февруари2006г.Но имам допълнителни въпроси-
1.Разведена съм и ще представя съдебно решение за развод,с лицензиран превод /без легализация,нали?/.Трябва ли декларация от бившия ми съпруг,че е съгласен и документ,удостоверяващ на кой ще поверя грижите за сина ми?Съдебното решение -присъден на мен.
2.Спокойно мога да представя лицензиран превод на трудовата книжка за последните 10 г.,без да търся документ от НОИ,нали???
3.Как да попълня молбата за селекция-ръкописно или на машина,мога да ползвам екземпляр,изваден на принтер от Интернет,нали?
4.За каква сума да представя банкова референция-4000 канадски долара?/само за мен/
Благодаря Ви предварително!Питам,тъй като попаднах на различна информация в Интернет.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

1. Съдебното решение -присъден на мен - ДОСТАТЪЧНО Е. Няма да е лошо и то да бъде преведено.
2. Да.
3. Всякак.
4. Минимум изискуем + такси Букурещ + такси медицински + такси визи +самолетни билети = изискуема сума. Възможно е да имате и само изискуемия минимум за първите 3 месеца, който за един човек беше около 3 000 - 3 500, но със сигурност ще има въпроси - от къде ще вземете останалите, а те не са малко.
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

za vapros 1 .Shte ti poiskat NOTARIALNO zaverena deklaracia ot bivshia ti saprug che e saglasen da izvedesh deteto zad granica .".....da jiveesh i dase ustanovish za postoiano v chujbina .....".samniavam se da ne tia poiskat.a ako stignesh do interviu se podgotvi dobre na tazi tema
THE LAST LINE OF DEFENSE
Аватар
trans

Мнение от trans »

1. Изискват и нотариално заверена Декларация от съпруга че е съгласен да се изведе детето в чужбина с определената цел
2. Да *въпреки че на последните интервюта изпитващата искаше док. от НОИ но това явно е въпрос на избор не е от изискваните документи*
3. Много по-представително е документите да не са попълнени на ръка
4.Банковата референция трябва да бъде най-малко изисквония им минимум за един възрастен и едно дете *щом и детето ще идва* Може да се представи и по-голяма сума като може да сажеш че октаналите пари ще покрият разходите по процедурата

Успех
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Нотариално заверената декларация от другия родител се изисква, когато има брак.
При положение, че в нашия случай нямаме, а родителските права са за майката, Тя не се нуждае от такава декларация.
Ето защо аз казах да се преведе съдебното решение, от което се вижда, че родителските права за детето са присъдени на нея.
Слушайте какво ви пее радиото :lol:
Аватар
trans

Мнение от trans »

Не е точно така Jeeves такава декларация се изисква независимо от розвода бившия съпруг си е баща на детето и има право да го вижда изобщо си има всички родителски права
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Аз лично съм минавал на митница летище София с дете в аналогично положение. Детето пътува само. Декларацията беше само от единия родител, на който са му присъдени родителските права, защото и той не беше с детето, а за другия родтел се представи копие от съдебното решение, в което пише, че родителските права са присъдени на първия. Ако в съдебното решение пише друго нещо, тогава нещата стоят по друг начин.
Мислете реално. Това че някой прави нещата по този начин, не означава, че така трябва да се направят. Ако след развода родителите са в лоши... или никакви.. отношения, тогава какво правим. Другия родител може да лиши детето от възможността да пътува зад граница с първия или само, докато навърши пълнолетие. Това е смешно.
Аватар
trans

Мнение от trans »

Така е наистина е смешно но не веднъж в такова положение е искана такава декларация от интервюиращия Сега вече ако бащата е в неизвестност може да се предприеме друго нещо
Това което казвам е че ако не е проблем е добре да я има тази декларация
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

PS. Възможно е този случай да не е правилото, но аз поне мисля, че е. И така нещата са работели.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Интервюиращият е едно, а митница Летище София - друго.
Но наистина, ако не представлява трудност, няма нищо лошо човек да има такава нотариално заверена декларация.
ilka

Мнение от ilka »

mmm da se namesja i az
bila sym svidetel - kogato otkazaha da pusnat maikata s deteto samo sys sydebnoto reshenie za razvod i prisydeni roditelski prava - letishte sofia ...
iztyrva si samoleta jenata....
ta taka ....
i mejdu drugoto - tazi deklaracija se proverjava na pasporten kontrol, a ne v mitnicata .....
пак сме тук :-)
marcho_bg
Обратна връзка:

ето и нещо от мен

Мнение от marcho_bg »

Преди малко гледах в форума има пусната тема с заглавие Декларация за емигриране на дете от бивш съпруг! ... аз съм в подобно положение :) и все пак декларации са си необходими нотариално заверени и преведени :). Поне аз така съм направил.
Успех[/b]
Je vous souhaiter tout le bonheur du monde !!!

DCS Vienna - 25.10.2005
Accuse de .. - 30.11.2005
Entrevue - 14.04.2006 - OK
Médecine - xx.xx.2006
kaleko

Мнение от kaleko »

1. Трябва и двете!!!
2. Според мен НЕ
3. Без значение, но наистина по-представително е на машина или компютър.
4. Значи на формуляра може да пишеш минималната сума за родител с дете(въпреки че сумата носи някакви минимални точки като адаптация-лично мнение), но банковата референция трябва да е равна на сумата която е описал Jeeves в първия си постинг.
"Минимум изискуем + такси Букурещ + такси медицински + такси визи +самолетни билети = изискуема сума. Възможно е да имате и само изискуемия минимум за първите 3 месеца, който за един човек беше около 3 000 - 3 500, но със сигурност ще има въпроси - от къде ще вземете останалите, а те не са малко."
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Заключено