Трудов стаж и професии
Трудов стаж и професии
Искаме да ви попитаме дали да споменаваме, че имаме фирма или да докажем трудов стаж от други места. Съпругата ми има частно училище за изучаване на английски език и имаме лиценз от МВнР за преводи и легализация на документи. Тя е основният кандидат като преводач. Добре ли е да се спомене, че има и стаж като учител по английски? За нас е важно да знаем дали в случай, че с фирмата има проблем и вземем бележки от друго място, могат да проверят в НОИ откъде са плащани осигуровките ни.
Това е първата част от въпроса!
Благодарим предварително на всички, които са осведомени по въпроса и ни помогнат с информация.
Благодарим предварително на всички, които са осведомени по въпроса и ни помогнат с информация.
Защо никой не ни отговаря? Искам малко да разясня нещата, та да не оставате с впечатление, че се опитваме да направим нещо нередно. Ние се притесняваме, че като споменем за фирмата от нас ще се очаква да декларираме много пари, които ние нямаме. През тези 5 години, откакто се занимаваме с тази работа, сме поели грижата и за родителите ни: свекър ми и свекърва ми са пенсионери с почти минимални пенсии, баща ми се бъхта в една италианска фабрика срещу 250 лв., а майка ми е по майчинство и гледа бебетата, които са на 2 г. и 4м., и на 1 г. и 1м.,за да мога аз да работя. Помагам и на сестра ми, която въпреки, че е завършила немска гимназия и е икономист, от две години е безработна, а има две деца. Казвам всичко това, за да стане ясно, че не остана нищо за спестявне и сега ще вземем назаем за референцията, та ако трябва да декларираме повече пари, да търсим още. Не сме мошеници-плащаме си и осигуровки, и данъци и всичко, което трябва. Нямаме на кого да разчитаме за съвет, така че моля помогнете ни! Благодарим на всички, които се отзоват!
- bgmontreal
- Обратна връзка:
дайте повече инфо:
образование
колко точки събирате
години
стаж
образование
колко точки събирате
години
стаж
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Гледай сега, въпреки че не ми стана ясно какво те тормози, много ясно е посочено в изискванията за имиграция.
Искат ви пари и стаж, показвате документи че ги имате и никой няма никъде да проверява, камо ли в НОИ (което пък и не е банкова институция)
Това че имате частна фирма никого не грее, особено пък ако пишете съпругата като 'собственик', т.к. предполагам досещаш се че това не е професия. Така че я пишете преводач или преподавател, в зависимост от това кое носи повече точки, със съответния стаж във фирмата. Щом тя е собственик на фирмата (предполагам) се и осигурява към нея, така че може да получи каквито си иска документи за стажа. А и да си попълни УП30 или актуализира трудовата книжка. Ако сте заформили някаква галимация с фирмата, действайте по усмотрение.
Изобщо не ми е ясно следното
Искат ви пари и стаж, показвате документи че ги имате и никой няма никъде да проверява, камо ли в НОИ (което пък и не е банкова институция)
Това че имате частна фирма никого не грее, особено пък ако пишете съпругата като 'собственик', т.к. предполагам досещаш се че това не е професия. Така че я пишете преводач или преподавател, в зависимост от това кое носи повече точки, със съответния стаж във фирмата. Щом тя е собственик на фирмата (предполагам) се и осигурява към нея, така че може да получи каквито си иска документи за стажа. А и да си попълни УП30 или актуализира трудовата книжка. Ако сте заформили някаква галимация с фирмата, действайте по усмотрение.
Изобщо не ми е ясно следното
а предполагам то съдържа поне половината от решението.дали в случай, че с фирмата има проблем и вземем бележки от друго място
По мое мнение трябва да напишете това, което да ви донесе повече точки. За макс.брой точки стажът трябва да е по професия, която е придобита благодарение на висшето образование, което също носи точки. Ох, най-добре да се тествате сами с помощта на тези обяснения:
http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
А и вижте тази тема, за да добиете представа колко разлики могат да се появят, в зависимост от начина на попълване:
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.ph ... D%E5%EA%F1
http://www.canlii.org/qc/legis/regl/i-0 ... /tout.html
А и вижте тази тема, за да добиете представа колко разлики могат да се появят, в зависимост от начина на попълване:
http://bgcanada.com/pforum/viewtopic.ph ... D%E5%EA%F1
Ако искаш да прегърнеш света - купи си глобус!
Много сме щастливи, че ни отговорихте. Вече се бяхме отчаяли, че някой ще се отзове. Благодарим ви много, наистина! По-късно ще се включим с по-подробна информация, защото тук започва работният ден, а после сме на уроци по френски. Но поне ще ни е по- леко. Наистина се тормозехме, че никой не ни отговаря. Дори не можех да спя и станах да пиша във форума посред нощ.
А иначе с фирмата всичко си е наред, нищо не сме магерили. Това, което ни интересуваше беше дали като я имаме няма да очакват да имаме много спестени пари и съответно да трябва да декларираме много. В това беше целият проблем. Нищо нередно не се опитваме да направим.
БЛАГОДАРИМ ВИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!
А иначе с фирмата всичко си е наред, нищо не сме магерили. Това, което ни интересуваше беше дали като я имаме няма да очакват да имаме много спестени пари и съответно да трябва да декларираме много. В това беше целият проблем. Нищо нередно не се опитваме да направим.
БЛАГОДАРИМ ВИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ!
Ако не ги интересуваше, дали кандидатите са имали собствена фирма или не, нямаше да питат в документите. Според мен те търсят инициативни млади хора, които да участват активно в икономическото им развитие и то не със социални помощи, макар мнозина да минават първо оттам. Това че имате собствен бизнес може да се окаже плюс за тях, знаеш ли. А и те си имат изисквания за минимума на парите, с които да отидете. Може да покажете малко повече. Освен това в една преводаческа фирма са най-ценни хората и името - поправи ме, ако бъркам, а вие вземате и двете със себе си. Няма чак толкова ценни авоари, които като продадете те да очекват, че ще занесете парите в Канада. Все пак си проверете точките на сайта, който ви е показал "колегата"
и сравнете.
И не се отчайвайте, ако не отговаряме веднага - колкото и да ни се иска да сме вече в Канада, все още живеем тук и работим, спим...и когато можем помагаме.

И не се отчайвайте, ако не отговаряме веднага - колкото и да ни се иска да сме вече в Канада, все още живеем тук и работим, спим...и когато можем помагаме.

re
Здравейте, искам само да отбележа нещо, което и аз самия тук от форума знам. Последно време се явявало тенденция (при някои кандидати само ) да бъде предоставена и тази именита бележка от НОИ. Пак казвам това тук някъде, някой го беше казвал , което пък от своя страна много ме озадачава, защото нали все пак от 2001 трудовата книжка е вече най-офицялния документ за доказване на трудов стаж?! Знам, че има професии, за които изришно се казва-трудовия стаж се доказва с представяне на документ от НОИ , поради липса на трудов договор , това са професии като музикантските например , които работят на граждански договор(до колкото знам , щото и аз не съм в бг и много неща не ми е ясно как точно стоят там) Нека някой, който е по- в час да понапише нещо , ще е полезен на всички!
А лично за вашата кандидатура , макар че не давате много инфо мисля че няма да имате проблем, преводачите са толерирани
успех
А лично за вашата кандидатура , макар че не давате много инфо мисля че няма да имате проблем, преводачите са толерирани

успех
Представих удостоверение от НОИ за трудовия стаж с документите за Виена и носех легализиран превод на интервюто. Може да съм прекалила, но съм се презастраховала по всички документи и за по малко от година съм в Калгари, а интервюто ми бе на 7.06.05г.Много важно е веднага след приключване на процедура да се прави следващата крачка, да не се губи време, защото ще се уверите, че колкото скъсявате процедурата, толкова ви е опъват нервите.
- darklady
- Непокорна
Re: Трудов стаж и професии
Здравейте, семейство!vetiko написа:.......За нас е важно да знаем дали в случай, че с фирмата има проблем и вземем бележки от друго място, могат да проверят в НОИ откъде са плащани осигуровките ни.
Много се радвам да ви видя тук и ще се опитам да ви успокоя. Грижите ви са твърде много, за да се притеснявате излишно и за процедурата. Спокойно споменете за нещата, които можете да докажете с документи, както вече други казаха преди мен. Предполагам сте млади, също сте образовани, инициативни и имате впечатляваща бройка деца. Бъдете уверени в себе си, във възможностите си и в мечтите си. Имайте високо самочувствие и знайте, че труда ви е ценен.
Не мога да ви кажа дали ще се хареса на емиграционните служители повече работата в собствената фирма или в друга като наемен специалист. Но каквото и да направите, никой няма право, а и не може да провери в системата на НОИ как, откъде и в какъв размер са вашите осигуровки. Информацията е служебна тайна също както тайната на състоянието на банковата ви сметка /която се разкрива само по изричното ви желание и не може да се проверява от друго лице/. Така, че спокойно и смело продължете напред. Ако се представите като собственици на фирма, тогава може и да ви поискат изрично документ от НОИ. Но, ако сте работили на друго място трудовата книжка е официален документ. Практиката познава какви ли не случаи и какви ли не желания за допълнителни документи на емиграционните служители, но това все пак е строго индивидуално за всяка кандидатура. Прогнозата какво точно ще се получи при разглеждането на вашите документи е в сферата на вероятностите. Затова ви пожелавам повече смелост и ...... вие вече сте победители.

Тук има прекрасни хора, готови винаги да отговорят на въпросите ви.
Поздрави, Дарки.

Невъзможното е предизвикателство!
Благодарим на всички които ни писаха. Оценяваме и вашата добронамереност. Ето и инфото за нас. И двамата сме на 32 г. Аз съм завършила английска гимназия и английска филология-имам магистърска степен. От 1997 г. до 2000 г. съм преподавала английски език в частно училище на граждански договор. Имам и един срок в държавно. От края на 2000 г. имам регистрирана фирма и се занимавам самостоятелно с преподаване. От март 2002 г. имам договор с МВнР за лицензирани преводи и легализация на документи и съм заклет преводач. Съпругът ми е завършил непрофилирана гимназия но има специалност стругаро-фрезист. В момента завършва право. Паралелно учи и работи. Има над 10 г. трудов стаж без казармата. От три години работи като куриер във фирмата, а преди това е работил 5-6 г. като шивач в частна фирма.
Относно точките искам да попитам нещо. Прочетох препратката и при положение, че съм с favoured training, но не съм в списъка с търсените професии кое трябва да попълня. Schedule 1 или Schedule 2?
Относно точките искам да попитам нещо. Прочетох препратката и при положение, че съм с favoured training, но не съм в списъка с търсените професии кое трябва да попълня. Schedule 1 или Schedule 2?
-
Здравей!Аз също много се чудих какво да правя със стажа,понеже съм с педагогическо образование а нямам много стаж.Също като вашия случай имам фирма и то се занимавам с търговия.Това,което искам да ти кажа е,че на интервюто много се зарадваха и на малкото ми стаж /по-точно,че имам някакъв стаж по специалността ми/а още повече ги зарадва това,че мога да се препитавам и по друг начин освен с педагогиката си.Съпругата ти може сама да си напише препоръка от собствената си фирма,че е супер педагог и т.н.Може да упомене по кои програми е работила и работи.Имай предвид,че колкото повече доказателства има толкова по-малко ще я питат.Да си подготви няколко фрази на френски за особеностите при работа с деца.Аз минах интервюто без проблеми със 6 месеца стаж като педагог и една препоръка,която сама си написах.Така,че не е проблем.Успех!
От всяка безизходица има най-малко 33 изхода!