Здравейте,
Получихме медицинските формуляри за мен и съпруга ми. Междувременно ни се роди дете, което искаме да дойде с нас в Канада. Може ли и има ли смисъл детето да мине с нас на преглед сега при положение, че процедурата (документи) за него още не е задействана?
Сертификата ни за селекция е със срок до ЮНИ месец, а до една година след мед. прегледи (ще минем през февруари) трябва да заминем за Канада. Кой от двата срока е валиден?
Как можем да заминем за Торонто директно от България при положение, че процедурата е за Квебек.
Чао и благодаря!
Въпроси
- PoLuX
- Обратна връзка:
По първия въпрос не знам какво трябва да се направи.
По втория въпрос - сертификата е нужен за да се изкара визата, след като имате виза, можете да влезете в Канада докато е валидна - т.е. срока е 1 година след медицинските.
По третия въпрос - като си хванете самолета до Торонто и си приготвите повече пари според изискванията за влизане във федерална Канада. Няма друга пречка, а често и парите не са пречка.
По втория въпрос - сертификата е нужен за да се изкара визата, след като имате виза, можете да влезете в Канада докато е валидна - т.е. срока е 1 година след медицинските.
По третия въпрос - като си хванете самолета до Торонто и си приготвите повече пари според изискванията за влизане във федерална Канада. Няма друга пречка, а често и парите не са пречка.
re
по първия ти въпрос: трябва да питаш колко време важат медицинските , имат си давност и ако мислиш , че времето в което ще важат е съвместимо с времето, в което ще е и процедурата на детето, защо да не си помогнеш от сега ..
ре
а по повод влизането в Канада, ако има човек сертификат за Кебек и влезе от там за да няма различни главоболия и допълнителни усложнения , колко струва транспорта до Торонто например ? (става въпрос за вътрешен транспорт)
-
Относно бебето ще ти напиша за нашия случай.
Ние чакаме бебе сега през февруари. Получихме покана за интервю, в която датата за интервюто съвпада с термина ми на раждане. Обадихме се по телефона да питаме какво да правим. Отговорът беше, че ще ни сменят датата за интервюто но първо искат след като се роди бебето да им пратим копие от акта за раждане + 150 САD. След това ще ни пратят нова покана и в досието ни ще бъде вписано и детето.
Моя съвет е първо да се консултираш със служителите в посолството, тъй като за бебето също трябват мед. изследвания и т.н.
Ние чакаме бебе сега през февруари. Получихме покана за интервю, в която датата за интервюто съвпада с термина ми на раждане. Обадихме се по телефона да питаме какво да правим. Отговорът беше, че ще ни сменят датата за интервюто но първо искат след като се роди бебето да им пратим копие от акта за раждане + 150 САD. След това ще ни пратят нова покана и в досието ни ще бъде вписано и детето.
Моя съвет е първо да се консултираш със служителите в посолството, тъй като за бебето също трябват мед. изследвания и т.н.