nemska diploma

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
rd

nemska diploma

Мнение от rd »

Zdraweite,
ot niakolko dni cheta mneniata wyw foruma, no ne otkrih towa koeto mi triabwashe:)
Interesuwa me ima li niakoi koito e kandidatstwal s diploma, koiato ne e bylgarska? Stawa wypros za nemska diploma. W momenta pisha diplomna rabota i sled po malko ot 6 mesetza shte sym jiwot i zdrawe Master of business administration. Otkakto sym w chujbina rabotia, no imam samo referenzii ot rabotodatelite, towa e edinstweniat shans da si dokaja staja:) Angliiski sym uchila 6 god, a tazi godina zapochnah i frenski. Do interwiuto shte sym izkarala pyrwite 4 niva frenski. Myjyt mi e zawyrshil w BG i ima staj,no ne znae nito angliiski nito frenski
Wse oshte se chudia koi da pisha kato osnowen kandidat. W sluchai, che sym az kakwo nivo ot skalata da pisha za frenski?
Ako niakoi e bil w podobno polojenie ili znae neshto po wyprosa molia za mnenie:)

blagodaria wi predwaritelno:)
Аватар
womanEZ

Re: nemska diploma

Мнение от womanEZ »

Що се отнася до немската диплома - проблеми не виждам какви можете да имате. Превеждате я на френски и това е. В молбата се посочват само степените образование, за които към момента на подаването й имате диплома. Други допълнителни дипломи следва да представите на самото интервю.
За трудовия стаж - пратете им референциите, но доколкото съм запозната освен тях в Германия издават и едни такива удостоверения за пред данъчните. Не е зле да си преведете и тях, ако сте работили "на бяло". Ако не - ще трябва да пробвате с каквото имате, в крайна сметка!
За френския - не мога да отговоря; нито знам по коя система карате тези 4 нива.... Назад във форума има доста по тази тема, където са посочени различни системи за обучение и приравнявянето на нивата от тези системи към точките в молбата за селекция.
Вероятно вие ще е по-добре да сте водещия кандидат; не мога да съм категорична, защото нямам пълна информация за години стаж, образование и прочие за всеки от вас. Но не се залъгвайте, че без френски, половинката ви ще мине на интервю. Нужно е и двамата да владеете някакво ниво на езика. За него - минимум 4-то от молбата за селекция.
rd

Мнение от rd »

mersi mnogo za byrzata reakzia i infoto:)
BabaPena

Мнение от BabaPena »

S nemskite diplomi problemi niama - pravite notarialno zavereno kopie v kmetstvoto, nosite go pri registriran v sada prevodach i gotovo (zadaljitelno go karate da prevede notarialnite pechati, po neizvestna za mene prichina povecheto nemski prevodachi prevejdat samo teksata na dokumentite, no ne i teksta na pechatite... i da napishe na otdelno listche koi e i za kakvo se bori, pr.nomera na registratsiata mu v sada, lichen adres, ofis adres i t.n.).

Za dokazvane na staj v De varshi rabota kopie ot dogovora (sashto prevedeno estestveno) ili belejka ot mestorabotata PLIUS preporaka ot rabotodatelia. Deistvitelno moje da e polezno da se pratiat i kopia ot danachnite deklaratsii, no az lichno minah bez tiah.

Vav foruma sam chela che na interviweto chesto praveli problem ako chovek e uchil i rabotil ednovremenno i zachitali samo ednoto...Ako vashia sluchai e takav vijte dali shte saberete tochkite ako smiatate 'poedinichno'.

Uspeh!
pepin

Мнение от pepin »

Позволете да ви кажа нещо, което на нас никой не ни беше казал: Тук 4уждестранни дипломи просто не се признават. И това го знам и от хора, които са живели в други провинции - навсякъде е така. Вклю4ително познаваме хора, завършили в Западна Европа, по-то4но в Германия, с немски дипломи и трудов стаж - тук никой не им ги признава. Само за компютърните специалисти това обикновено не е проблем - тях, доколкото знам, навсякъде ги взимат на работа (но и там има изклю4ения).
Просто го имайте предвид - ако имате работа в Германия, ако имате кариера, и сте доволни, изобщо не ви трябва да емигрирате тук!! Ако се надявате, 4е тук ще можете да си работите по специалността, знайте, 4е е много трудно, да не кажа по4ти невъзможно. Ако слу4аят ви е такъв, просто си стойте в Германия, това е по-добре, повярвайте ми!!
За пове4е информация можете да посетите notcanada.com . Там има не един пример на емигранти от цял свят, на които също никой не е казал, 4е тук не им се признават дипломите, 4е трябва да запо4нат да у4ат отна4ало, и т.н.
survivor

Мнение от survivor »

Само да кажа че е нормално в такъв форум - като този нотканада да пишат хора, които се чувстват провалени в Канада. Така че не очаквайте тези мнения да са представителни. А иначе и аз не бих съветвала никой, който си има нормална кариера в друга западна страна, да оставя всичко и да започва пак отново. Ако си е уредил работа е друго нещо. Защото може и тук да се оправи, ама може и той да пропише във въпросния форум.
Заключено