Банки в Квебек?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
wantgotocanada
Обратна връзка:

Банки в Квебек?

Мнение от wantgotocanada »

Здравейте, може ли някой да ми каже какви банки има в Квебек, с клонове в БГ, в които да си отворя сметка от България и след това от Квебек да превеждам пари?
И това ли е най-евтиният начин за превод от Канада към България.
Ако има друг начин ще съм благодарна да го споделите с мен.

Благодаря :P
DSC-16.02.06
получени на 20.02.06(според куриера)
потвърдително писмо-20.03.06
интервю - втората половина на 2006
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Mislia 4e niama kanadska banka s klonove v bg.
Za da si otvori6 smetka v canadska banka triabva da si v Canada, tova se pravi li4no.
6to se otasq do prevejdaneto na pari ot Canada kam bulgaria - ima statia na portala, pro4eti ia, tam sa opisani nai-4esto izpolzvanite na4ini.
http://bgcanada.com/portal/index.php?mo ... icle&id=82
Pozdravi, Iliana
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

iliana написа: Mislia 4e niama kanadska banka s klonove v bg.
Мда, и аз така казах предния път, като беше зададен тоя въпрос, и ме опровергаха - ING има подразделения и в Канада, и в България. Което не значи, че тия подразделения имат нещо общо, та крайната цел е пак недостижима. Трябва да си в Канада, за да си откриеш банкова сметка в Канада.
wantgotocanada
Обратна връзка:

Мнение от wantgotocanada »

Добре де, ако си имам сметка в ING, а от Канада я захранвам, в БГ може ли да се теглят пари?
DSC-16.02.06
получени на 20.02.06(според куриера)
потвърдително писмо-20.03.06
интервю - втората половина на 2006
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

Хора, трябва да сте наясно със следното:
Която и чуждестраннa банка да вземете в България - тя е БЪЛГАРСКО юридическо лице по нашето законодателство. Тя трябва да изпълни българските законови изисквания, за да бъде регистрирана като банка, независимо че е собственост 100% на примерно ...Торонто Доминиум Банк. Да твърдя, че няма абсолютно никаква връзка между банката в България и другата в Канада, е малко пресилено, но това, че някой ще си отвори сметка в ...примерно РайфайзенБанк в България, не означава, че като иде в централата на Райфайзен в Австрия /Германия/ или където и да е, ще може да си тегли пари от българската си сметката. Той реално няма да има сметка в тези банки в Австрия или Германия. Това са абсолютно различни неща.
И за това на помощ идват Maestro Debitnite Cart и Master Card или Visa Credit Cards, но както и да го погледнете - Вие имате банкова сметка в Банка, регистрирана като такава в България. Това е.
Успехи.
Последно промяна от Jeeves на Чет Яну 26, 2006 10:36 am, променено общо 2 пъти.
Аватар
Jeeves

Мнение от Jeeves »

А за да се избегнат таксите за международни трансфери при не много големи суми, най-добрия вариант, който аз знам и използвам е:
Откриваш си банкова сметка в една държава и си вадиш 2 дебитни карти. Едната за теб, а другата за този, на когото смяташ да превеждаш.
И вече ти си захранваш сметката, а този с другата дебитна карта си тегли от банкомати по целия свят от нея и по този начин се избягват трансферните такси. Плаща се само за самото теглене от банкомат, което вече за различните банки варира, но е между 3 и 5 Евро. Говоря за територията на ЕС.
Аватар
Таратор

Мнение от Таратор »

Ти ела, почни да печелиш и тогава пращай.
Изображение ... и в темите също!
Заключено