И аз съм в играта на Hullboy (слагай ме в листата

), само не давайте акъл на Доктора , ами вадете достоверна информация, подплатена с цифри и официални линкове.
Той е дърто магаре и сам ще си направи избора.
P.S. относно ученето - май все пак ще да го вземат да учи Доктора.
ето в този формуляр например
http://www.meq.gouv.qc.ca/ens-sup/ens-c ... dent_A.pdf
се описва кога един човек е Кебек-резидент от гледна точка на колежите в Кебек (не съм търсил още за университетите, ама ще го направя)
там се казва че за да имате привилегията да сте квебеква

, трябва да е в сила едно от няколко условия, и третото в списъка е:
"You have a Québec selection certificate (certificat de sélection du Québec–
CSQ)." ,
което се доказва с
"Québec selection certificate (certificat de sélection du Québec–CSQ), or immigration form IMM-1000 or IMM-5292
with CSQ number, or official letter from the Ministère de l’Immigration et des Communautés culturelles confirming the
issue of a CSQ before permanent residency was obtained"
Освен това не разбирам защо трябва да се учи след година, след като аз лично започнах на 3-я месец(т.е. постъпките ги правих по-рано), а също така познавам човек, кацнал преди 20 дни, който вече е 10 дни студент в колеж, даже още не могат да му разгледат молбата за стипендия поради липса на SIN, ама и то ще стане.
Моля, ако някой изрови нещо из правителствените сайтове по въпроса за резиденството в Кебек да го сподели.
Сега като размисля, излиза, че Док си е резидент на Кебек, разбира се ще попита и бюрото на Aide Financiere какво мислят по въпроса.