Батерии АА в Монреал

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Батерии АА в Монреал

Мнение от shnorhela »

Нека ноякой ме светне, ако знае къде се продават на далавера добри алкални батерии, зашото най-евтините Дурасел съм ги виждал 4 за 3 долара. Другия вариант за мем е също евтини зареждащи се батерии пак АА формат в комбинация със зареждачка. Та който знае къде има такива в Монреал на добра цена ще се радвам да сподели (ако е за незареждащи говоря за голяма бройка към 100, ако това е от значение).
Аватар
bat Nicky

Мнение от bat Nicky »

Абе, шнорхелче, вие тоя клуб го направихте на бит-пазар. Колко ще спестиш от някакви си батерийки, та си седнал да пишеш тук за тия неща ?!!! А аз си мислех, че си икономист от световна величина :cry:
Животът е болест, предавана по полов път и със 100% смъртоносен изход. Лекарство все още няма открито !!!
Аватар
shnorhela
Лисодав
Обратна връзка:

Мнение от shnorhela »

Bat Nicky написа:Абе, шнорхелче, вие тоя клуб го направихте на бит-пазар. Колко ще спестиш от някакви си батерийки, та си седнал да пишеш тук за тия неща ?!!! А аз си мислех, че си икономист от световна величина
:lol: :lol: :lol: :lol: Бат Ники аз нищо общо с икономиката нямам затова, което писах преди е само математика и логика и съвсем елементарно познаване на механизъма. Никой не е станал богат, като пренебрегва разходите, а тия пусти батерии са ми голямо перо в семейния бюджет, фотоапарата само ми ги 2 гълта на ден (искам да си накупя доста наведнъж или някакво друго решение по въпроса не знам). Дали е бит-пазар :lol: , мислия че си съгласен че това му е една от основните функциина форума "Разделение на труда и идеите"-Адам Смит. Ти Бат Ники беше почнал в една тема за виното да споделяш, но когато се зададоха точните въпроси, изведнъж млъкна, както гледам не е заради това че не четеш форума, а просто защото не обичаш да пишеш. Не се обиждай, но това с виното много ме интересуваше, предполагам и доста други.
Аватар
fe_ya
Ефирна
Обратна връзка:

Мнение от fe_ya »

Не знам дали това е най-изгодния вариант за батерии, но от време на време фармапри пуска доста добри оферти за батерии и зарядно. Само да спомена, че е хубаво да решиш какви батерии ти трябват, защото досега например всички упътвания на фотоапарати, които прочетох споменават, че не е препоръчителна употребата на алкални батерии - така че за тях определено зареждащи се батерии са най-добрия избор. Казвам го защото на мен, а и на много от познатите ми алкалните батерии са известни като по-добрия избор, но се оказва, че могат да спретнат големи поразии, затова пазете си техниката и си четете упътванията има интересни неща в тях. :wink:
Аватар
Kuma Lisa

Мнение от Kuma Lisa »

Здрасти,шнорхела :)
Не мога да ти кажа откъде да вземеш батерии от Монреал,но бих те посъветвала да си купиш такива,които се презареждат.Не помня точно колко излизаше Дурасел зареждачката+комплект 2ка батерии,но е около 35-40$ някъде. И аз харчех много пари за батерии,но с тия зареждащите се се родих,сменах всеки ден и знаеш колко е дразнещо.При камерите и фотоапаратите 3ААА примерно издържат около 2 дена при активно ползване,иначе седмица някъде държат.Зареждат се за около половин час и пише,че могат да бъдат заредени над 1000 пъти.
:wink:
Нали знаете как в САЩ се избира президент:
минават целия му род под лупа, и се гледа какво е направил за благополучието на страната си и какво е учил и какви титли е защитил.

powered by Botzo
Аватар
Dino
Модератор

От личен опит...

Мнение от Dino »

Според мен, най-изгодно алкални батерии може да си купиш в Canadian Tire - макар да е скъп магазин, аз оттам (в Plaza Cote Des Neiges) си купих RAYOVAC - пакет от 10 бройки за около 6.50 CAD + такси.

Но все пак, провери в магазин Addison - там има и "от пиле мляко".
Всъщност, в техния каталог има "Ni-Cd and Ni-MH Battery
charger. Comming with 4 “AA” battery NI-MH 1300ma" за 19.95 CAD
Не знам какво е качеството - най-добре провери сам (стр.427, артикул FO-061).

Но fe_ya е права - почти всички производители на цифрови апарати съветват вместо алкални да се ползват NiMH батерии.

Наслука! :-)

Даниел
Аватар
gez
Обратна връзка:

Мнение от gez »

Hi Shnorhel
най-евтините Дурасел съм ги виждал 4 за 3 долара.
Che tova si e super dalavera. Tuka teq bateriiki sa po 1.60lv ednichkata. 1 CAD = 1.18lv

Gez
Мисли за най-лошото, за да стане най-хубавото
Аватар
No667

foto

Мнение от No667 »

Ami Shnorhele,kupi si konvencionalen aparat be maina,moga da ti kaja modela Canon Elan 7e,mnogo e gotin,s 35mm lenta snima,10 MG pix. na snimkata,niama takava digital da go stigne ot tezi v Future Shop.

Sega ste dadesh sumati pari za AA baterii i kato svarshat po vreme na snimki ste pliaskash s race :)

Takiva foto-aparati sa turisticheski i da se snimat rojdenni dni,sto barzash da kupuvash
Snimki MANITOBA:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/

Snimki Toronto i Niagara:
http://photobucket.com/albums/v470/bgmanitoba/Canada/

-------------------------------------------------------
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Здравейте!
Аз си имам зареждачка тук, в БГ, много съм доволен от нея - BASF, 5W. Може ли някой да ми каже дали ще върши работа в Канада?
И изобщо, какви ел. уреди ще работят в Канада с трансформаторче (знам, че са около 10 долара) ?
До каква мощност, т.е. до колко вата действат ефективно?
Благодаря ви и :beer: :beer: :beer: !
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
G_Rosi

Мнение от G_Rosi »

gez написа:Hi Shnorhel
най-евтините Дурасел съм ги виждал 4 за 3 долара.
Che tova si e super dalavera. Tuka teq bateriiki sa po 1.60lv ednichkata. 1 CAD = 1.18lv

Gez
Не е така ! В МЕТРО комплект 12 батерии се продава за 10 лева с ДДС + LEGO !

http://www.duracell.com/goalie/
Аватар
bat Nicky

Мнение от bat Nicky »

Шнорхеле, сигурно нещо съм пропуснал по темата за виното, но ние си го пием и бялото, и червеното и стана отлично вино да ти кажа, такова даже в Бг не сме правили. Нямам никакви секрети за тия неща и ако те интересува нещо конкретно питай, на драго сърце ще ти кажа каквото знам.

IvHaydu, за 10-тина долара ще си купиш 50 ватово трафче. Донасяйте ел.уреди дето могат да работят и на 110 волта, макар че някои неща си бачкат и без тая екстра :D
Животът е болест, предавана по полов път и със 100% смъртоносен изход. Лекарство все още няма открито !!!
Molson

Мнение от Molson »

shnorhela, kupi si zariadno plus 4 akumulatorni baterii za 10 cad plus taxi. tova mojesh da go napravish v magazina na dolarama po STE CATHERINE, namirasht se tochno shtreshtu FUTURE SHOP, bash v centara, kato tragnesh ot posoka metro BERRI-UQAM sledvash desnia trotoar i gledash samo na diasno. ottaam si kupi, ima vsiakakvi baterii i zariadni, evtini sa. haide.
ik

Мнение от ik »

Zdrasti Snorhele. Na St. Laurent (tragvash kam stramnoto kato izlezesh ot metrost. sas sahtoto ime)v arabskite magazincheta ima vsyakakvi bateri i zaryadni pri tova tam nyama taksi.
Podkrepyam na 100 procenta izkazvaneto za Canon Elan oshte poveche che pri dobar film poluchavash 18M a ne 10, no temata otiva v profesionalnata oblast i nyama smisal da ya zachekvame tuka. :D
Shto se otnasya do tvoya sluchai ne si kupuvai baterii - vsyaka investiciya v zaryadno shte se varne mnogokratno. I edin savet kato ot profesionalist - ne si polzvai ekrana kogato snimash - zatova horata sa ti napravili vizyor. Izpolzvai go kato pravish pregled na snimkite za da mahnesh shkarta - po tozi nachin shte uvelichish jivota na bateriite. :beer: :beer: :beer:
Pepon

Мнение от Pepon »

Ami nai-dobrata offer za zariadno plus akumulatori e v Costco. Mislia, che tam sa Rayovac. No nai-dobre e da imash Digital Camera s Li-Ion vgradena, koiato se zarajda s adapter, koito se prodava zaedno s camerata. Struvat okolo 70 CAD poveche, no se izplashta otvsiakade.
Ednata mi camera e s 2 AA acumulatora NiMH Energizer 1200 MAh - pravi okolo 50 snimki denem i 30 na svetkavica.
Drugata mi e s Rayovac NiMH 2100 MAh - pravi 70 snimki denem i 40 snimki sus svetkavica.
Nai-dovolen sum ot 3-ta s vgraden Li-Ion akumulator - s edno zarejdane 100 snimki prez denia bez problem. zarejdash za 1 chas i haide pak e gotova.
Imam i edno 3 godishno PDA pak s Li-Ion rechargable - kara me po 1 sedmica samo na MP3-ki. Goliama rabota e Li-Ion-a, da znaesh.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Joy

Мнение от Joy »

Мъжът ми купи онзи ден на 26-ти зареждащо устройство-Duracell за бетерийки тип: "ААА","АА","С","D","9V".Струва 20 дол. във Футюр-шоп
Заключено