Във връзка с разразилите се разправии за това какво е реклама и какво не пускам тази анкета. Мен никои не ме е карал да плащам за първа среща за никаква услуга, независимо дали тя е била по телефона или на живо. Първата среща е за да ти се даде quotation (оценка) за евентуалната цена на услугата и докато не съм я получил никой не ме е чарджил. Изключение прави един адвокат, който си каза цената на час преди първата ни среща (говорих със секретарката му), въпреки че знам за адвокати, които също предлагат "безплатна първа консултация".
На много места са ми давали и писмена оценка със стойността на услугата и условията за изпълнението и, като за това не са ми искали пари.
В този смисъл за мен обяви от рода "безплатна първа консултация" са като надписа на олиото, че било без холестерол. Като не знаеш каква му е цаната на човека за услугата и дали на 100% предлага това, което искаш, не виждам как ще плащаш. За някои работи и с някой хора се разбира лесно, но за други трябва да се разпитва добре, за да се изяснят нещата и да няма подводни камъни.
Първата среща е за да могат страните да преценят дали имат взаимен интерес и в каква степен той се припокрива.
Моля, споделете вашия опит!
Заплащане за услуга преди или след quotation?
За сега не. За бъдещето не знам. Обикновенно ти дават оферта и ти си запазваш правото да им се обадиш допълнително. Даже повечето фирми сами се натискат да ти правят оферта.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин