Мамка му, не ми остава нищо друго освен ...

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
potrebitel
Обратна връзка:

Мнение от potrebitel »

Ima a mi naj visokite lihvi...in6uransi za koli i kakvo li ne.....Ama pitaj koga 6te dojde papata pak ako sa liberalite na vlast.....ednopolovi brakove....socialni pomo6ti na cherni....za orazhie....strelbi i marihuana po ulicite!!!
kakвото потърсило,такова намерило
survivor

Мнение от survivor »

Кольо, в интерес на истината моите възгледи са по-надясно от тези на либералите. Ама и с тези на консервите не съвпадат напълно. Може би съм по-близо до консервите по възгледи. Но наистина не мисля че консервите изразяват ценностите на повечето канадци. Канадците просто не са като американците и държат да запазят тази си идентичност. Това се отразява и в по-толерантното им отношение към нестандартното, било то хомосексуални двойки, пушене на марихуана и т. н., по-левичарски възгледи, несъгласие с външната политика на САЩ и т. н. Наистина това се отнася в най-голяма степен за Онтарио и Квебек, ама като си помислиш там живее 2/3 от населението на Канада.
А за консервите - ами неслучайно хората не са искали да ги видят на власт от 93-а година досега. Именно консерваторите са въвели Данък добавена стойност при правителството на Мълроуни, което е било на власт до 93-а година. От друга страна пък благодарение на този данък държавата се е справила с дефицита, и това е добре да се знае. А за това какъв процент от доходите на хората са отивали по изплащане на жилищата им по времето на консерваторите (мандатът им завършва през 93-а година), можете да видите тук:
http://www.rbc.com/newsroom/pdf/2005122 ... bility.pdf

Като казвам всичко това, си мисля че либералите наистина много дълго се задържаха на власт и ще бъде здравословно управлението да се смени. Но така или иначе съм убедена, че много канадци сега гласуват не "за" а "против" и не за този, чиито възгледи споделят.
kosciuszko

Re: Мамка му, не ми остава нищо друго освен ...

Мнение от kosciuszko »

goliam si profan stom viarvash na glupacite ot Bloc ili liberalite
Ela v Alberta i vij kak bez mnogo rabota se praviat 100k i nagore/godina, dokato vie tam marzelivite, koito razchitate samo na handouts ot nas, samo moje da si grizete noktite i da sanuvate za takava dobra ikonomika
pol

e

Мнение от pol »

v bc saskachewan manitoba ontario vinagi e imalo izobilie za rabota i vazmognosti i pri ednite i drugite
AlexAA

Мнение от AlexAA »

Gledaj kakva tema se e zaformila, a pak az si porkam li porkam.
Ne moga da rezbera zashto sravnyavate kakvo EVENTUALNO shte napravi Harper s tova kakvo e NAPRAVIL Paul Martin.
Zashto se varsvate na komunisticheska propaganda be hora!! Kakto kazva picha ot Vancouver- " Use your friggin' brains".
Da vi pitam az, vie seriozno li si mislite, che Harper shte:
- vkara Canada v Iraq
- shte zabrani abortite
- i edna kamara nebivalitzi
Az ne znam kakvo shte napravi Harper, no znam kakvo e napravil Martin.
Paul Martin' family e edno ot naj-bogatite v Canada. Stanalo e takova kato ne plashta danatzi v Canada. Abe te si imat offshorka... Firmata mu ne naema canadians, a samo cheap labour from Ukraine and so on. I tozi chovek mi obesnyava that he cares about Canada.
Paul Martin was a finance minister i ne e znael, kade se harchat 200 milliona dollara...
Under the Liberals, Canadian army became the laughing stock of NATO. Abe vie znaete li, che Canadskoto NAVY still uses 50 year old choppers..
Moga da napisha roman na tema- "Zashto da ne se glasuva za Liberalite", no veche ne se vrazvam mnogo na politika..
Sega za konservite. Nyakoi neshta me pritesnyavat, no ne seriozno. Na glasopodavatelite v Ontario moga da kaja slednoto: The rednecks are not in charge of the party anymore!!! Harper NE E redneck. Harper prosto kazva - " It is not the job of the government to wipe everybody's ass off". Harper kazva oshte -"Less government is better".
P.S. Harper e moyat M.P. v downtown Calgary. Po tozi sluchaj, zayavyavam, che ako Harper se okaje redneck, I will sincerely apologize na forumniya brotherhood and I WILL NEVER vore Conservative.
Cheers
Заключено