Проблема с недостига на работници в ВС !

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
todoto

Проблема с недостига на работници в ВС !

Мнение от todoto »

Абе чета разни такива писанки дето ме хвърлят в смут:

B.C. construction industry looks to Europe for skilled tradespeople

Hence the foray to Europe where Sashaw hopes to lure workers to B.C., a reenactment of sorts of the province's early days when European trades people emigrated here to build and launch their businesses.
Under the provincial nominee program, people with the training and talents to fill unmet needs may have their move to Canada fast tracked and Sashaw said that program is helping.
"The provincial nominee program is one of the best kept secrets," he said. "The province can target specific job areas where you can get fast-tracked through the whole process.
Sashaw tells of a couple of construction workers who went to a job fair in March in Europe and by July were on a job site in B.C. on working visas. Sashaw said they will be able to get landed immigrant status in a year, compared to the much longer time for regular applicants.

Така, че наблюдавайте провинциалната програма на Бритиш Колумбия :lol: . Може да минете метър а не като нас по 4 години 8) .

Ето още :
Professional services lacking skilled workers
Despite such demand for qualified workers, Bruce Dunwoody, associate dean engineering programs at UBC's faculty of applied science, said the cutoff grade for entrance into engineering has slipped lower as fewer students opt for that career.
...
"If you look at the demographic bubble moving through the workforce, there is going to be a huge demand for highly qualified professionals," said David Blom, a chartered accountant and partner with Grant Thorton LLP, which released the professional service survey conducted by Research Dimensions.
"The demand for their services is increasing and the supply of people is declining."
According to the study, Canada's professional services firms are showing signs of stress as they face increased demands at the same time as talent shortages.

Retirements force companies to rethink as workforce shrinks
"The retirements I have been talking about since the 1980s are beginning to hit," she said. "People are coming to me and saying, '10 per cent of the people in my construction company are coming up to retirement.' One mining company said 20 per cent of its employees are eligible to retire this year, and another 20 per cent will be eligible next year. :shock: :shock: :shock:
Би следвало по логиката за нарастване на търсенето и заплатите да порастнат :lol: .
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

В близките 4 години очевидно строителството няма как да не е хит в BC. Хората разправят, че строителните работници ги хващат директно от улицата. Покрай строителните работници си намират работа и една камара други странни професии. Например най-интересни са ми едни каки (явно само жени назначават на тези места, което си е направо сексизъм :lol:), които размахват по цял ден един знак STOP/SLOW покрай строителни мероприятия в близост до/на пътя. Тази професия ми се струва много интересна и освен това гледам и доста търсена.
Не знам, важното е изобщо бизнеса да върви, особено този с технологиите. 8) :lol: :beer: :beer:
todoto

Мнение от todoto »

Да знам ги тия каки, слушал съм че им плащат по 18-20$ на час. Обаче инфото ми не е от сигурен източник. А и като гледам какво е кипнало в даунтаун. Освен това още не са почнали олимпийското село срещу стадиона на паркинзите. Иначе последно по данни пак от тоя вестник, точно строителството води по нарастване на заетите за 2005. Обаче и цените растат та се сещам за една хубава писанка постната тук от Ицето Тигъра преди време за българския пазар на недвижими имоти отнасяща се за американския :lol:.

Абе направило ми е впечатление че няма батковци, а ужким сме "иманципирани" :lol:.
bp_de

Мнение от bp_de »

Да няма наскоро избори в Б . Колумбия? :D

И да са отпуснали торбата с обестанията :D :D :D

Ина4е е ясно 4е в строителния бизнес сте има тарсене - 2010 иде-ама колко са тия хора от тоя бизнес дето са в састояние да про4етат кое ,как и така нататка за ПНП? :D не 4е няма -ама са ......
И като гледам ка фирмите сте се иурнат да доказват 4е няма работници и сте висят пред HRDC......
А ина4е то и в европа платат добре на строители :D :D :D - стот да виси6 цял ден на студа през зимата - не е много привлекателно.
Pincher

Мнение от Pincher »

nai-goreshtite pazari na nedvijimosti sa v BC, ALberta. taka e kato razpolagaemiat im dohod e visok i imat hujda ot DARVENI jilishta. nali sa hora imat nujda ot podslon za okolo 300-400k. haha. :shock: :beer: :beer: :beer:
todoto

Мнение от todoto »

Не бе, изборите минаха това лято и спечелиха либералите, тук консерваторите даже не стигнаха до балотаж. На балотажа бяха НДП и либералите.
Точно затова ми е интересно, освен това изказването не е на случаен човек а на president of the Vancouver Regional Construction Association(гледам да подбирам цитатите да са от по-влиятелни фактори тук).
Така, че почти съм сигурен, че ако тия го поискат ще си получат поправка в закона, данъците които плащат са доста в хазната :wink: , така че няма да чакат пред HRDC, вервай ми. Виж от западна Европа едва ли ще вземат хора ама от източна е доста вероятно :) .

А за цените на имотите, 2005 е исторически връх в цялата история до сега, очаква се 5-6% растеж и през 2006, в West Vancouver осреднената цена на дървена къщичка надмина 1 000 000 000$ най-високата цена четох скоро беше около 17 000 000 000 $ за имот там. Беше купена май от някой от шефовете на минни компании :roll: :roll: :roll: .
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

todoto написа: ... West Vancouver осреднената цена на дървена къщичка надмина 1 000 000 000$ най-високата цена четох скоро беше около 17 000 000 000 $ за имот там...
Нещо си се увлякъл с нулите :wink:.
Obey gravity ... It's the law!
todoto

Мнение от todoto »

Да бе аз кат почна да пиша нули и се увличам, затова май е по-добре да работя със степени :D .
Корекция - 1 000 000 000 да се чете 1 000 000 и 17 000 000 000 да се чете 17 000 000 - сътветно в степенна форма 1х10^6 и 17х10^6
Де да можеше някой да се увлече като пише чека и да сложи някоя и друга тройка нули отгоре :lol: .
Aries

Мнение от Aries »

Е хайде сега тройка нули :D :?
И една нуличка е добре дошла...
todoto

Мнение от todoto »

Нали знаеш стария търговски трик,трябва да си поискаш повече ако искаш да получиш, колкото трябва.
Обаче като се има в предвид, че и търговците от другата страна го знаят тоя трик те пък искат да ти дадат винаги по-малко от колкото трябва. Така, че трябва да си поискаш толкова, че след като търговците си свалят тяхното да ти остане пак колкото искаш. Обаче не трябва да надскачаш максимума приемлив за разговор :lol: .
А колко са границите е въпрос на разузнаване(модерната думичка е проучване).
Примерно според мен една тройка нули става, две вече са нахалство, за цифра между "става" и "нахалство" си е направо изкуство :lol:.
В eBay понякога е истинско удоволствие да наблюдаваш наддаванията, включително и глупавите надцаквания от типа "вижте ме колко пари имам" без да мислиш, че за два пъти по-малко можеш да купиш същото на съседния търг :D
Заключено