simplyaven, съжалявам, че пак ще се намеся (понеже аз създадох спора де

) - но предполагам, че объркването идва от някоя скорошна промяна - мисля, че прочетох нещо такова на сайта на CIC, промяна с цел ускоряване на процедурата за спонсориране "Family class" (не става въпрос за промяната от 18.02.2005, обявена на сайта за "Canada class").
Та значи, това е направено с цел да се намали наполовина времето за чакане. Ще се опитам да намеря отново къде го пишеше това. Но си мисля, че ако адвоката ви знае за старата процедура, естествено е да казва неща, валидни за старата процедура. Погледни въпросния документ, цитиран от адвоката - 3902e.pdf. Там също пише това, което казвам - медицинските се правят преди подаване на документите, без тях молбата ще бъде върната.
P.S.
А това е и мястото, където прочетох за промяната - тя е от близо 3 години (02.2003), а документа 3902e.pdf е от 12.2004.
http://www.cic.gc.ca/english/sponsor/me ... aq.html#Q1
Разликата между сайта и pdf документа се състои в това, че на сайта пише "можете да си направите медицинските предварително", а в документа пише "трябва да направите медицинските предварително, иначе молбата ще бъде върната на спонсора".
Предполагам, че по-новото е по-вярно. Но никой нищо не казва по темата, което доста ме учудва

Ще се пробвам утре да се обадя на CIC и да разбера каква е истината с тия медицински.