Народе,
днес, след дълъг период на незаинтересованост, от майката-кърмилница-социяла, получих странно писмо:
Искат да им изпратя, цитирам "All the cheque stubs for the month" - само това, нищо повече. Какви отрязъци, от какви чекове...мистерия! Тъй като с моя агент в социала практически е невъзможно да се свърже човек и да го попита каквото и да е, се обръщам към колективния ни опит. Някой има ли идея какво точно искат от мен? И защо?
Какво е това?
- Леля Екимка
- Диване
- Обратна връзка:
Аз предполагам,
1. Ако си започнал работа трябва да им се отчетеш с отрязък/ци от чека/ове, с който са ти заплатили заплатата. Така те определят как да ти спрат помощите и в какъв срок. Доколкото знам, трябва да се отчиташ около месец или два след като вече не си на социал.
2. Бележки с разходите, както отбеляза Елия. Чек за плащане на наем, Бел, Интернет и други подобни. Може да си давал чекове в училище, детска градина или на някой друг кръвопиец. Социалните ти изчисляват разходите и въз основа на тях ти определят колко да ти дадат за следващите месеци.
1. Ако си започнал работа трябва да им се отчетеш с отрязък/ци от чека/ове, с който са ти заплатили заплатата. Така те определят как да ти спрат помощите и в какъв срок. Доколкото знам, трябва да се отчиташ около месец или два след като вече не си на социал.
2. Бележки с разходите, както отбеляза Елия. Чек за плащане на наем, Бел, Интернет и други подобни. Може да си давал чекове в училище, детска градина или на някой друг кръвопиец. Социалните ти изчисляват разходите и въз основа на тях ти определят колко да ти дадат за следващите месеци.
-
stubovete ti gi iskat za da vidiat kolko kinti si izkaral - nali si poluchavash razpechatka i chek prilojen kam neai. iskat ti originalite za da im dokajesh dohodite si, ako rabotish razbira se.
taka shte ti izchisliat dali sa ti dali pomoshti v poveche ot neobhodimoto. ako e taka moje da se naloji i da vrashtash. tova ako si bachkal na bialo.

taka shte ti izchisliat dali sa ti dali pomoshti v poveche ot neobhodimoto. ako e taka moje da se naloji i da vrashtash. tova ako si bachkal na bialo.

- PoLuX
- Обратна връзка:
Я без да знам нищо по темата, да се намеся 
Pay stub е документа за приходите, а не cheque stub... Така че по вероятно е да искат документи за разходите - чекове и т.н.
P.S.
Самобичувам се за това, че се намесвам неподготвен
след малко ровене разбрах, че всъщност документа за приходите ти от заплата е pay cheque stub, откъдето идва и cheque stub... Моля за извинение
явно става въпрос за приходи.

Pay stub е документа за приходите, а не cheque stub... Така че по вероятно е да искат документи за разходите - чекове и т.н.
P.S.
Самобичувам се за това, че се намесвам неподготвен