Какво е това?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
bibco
Обратна връзка:

Какво е това?

Мнение от bibco »

Народе,
днес, след дълъг период на незаинтересованост, от майката-кърмилница-социяла, получих странно писмо:
Искат да им изпратя, цитирам "All the cheque stubs for the month" - само това, нищо повече. Какви отрязъци, от какви чекове...мистерия! Тъй като с моя агент в социала практически е невъзможно да се свърже човек и да го попита каквото и да е, се обръщам към колективния ни опит. Някой има ли идея какво точно искат от мен? И защо?
Аватар
hullboy
Изгонен от форума

Sotsial

Мнение от hullboy »

Zdraveite

Chakame vkluchvane ot ekspertite :D

Hullboy
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Едни приятели занесоха всички касови бележки, за да докажат разходи. Само това знам - пробвай и ще разбереш дали става дума за същото.
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Аз предполагам,

1. Ако си започнал работа трябва да им се отчетеш с отрязък/ци от чека/ове, с който са ти заплатили заплатата. Така те определят как да ти спрат помощите и в какъв срок. Доколкото знам, трябва да се отчиташ около месец или два след като вече не си на социал.

2. Бележки с разходите, както отбеляза Елия. Чек за плащане на наем, Бел, Интернет и други подобни. Може да си давал чекове в училище, детска градина или на някой друг кръвопиец. Социалните ти изчисляват разходите и въз основа на тях ти определят колко да ти дадат за следващите месеци.
Pincher

Мнение от Pincher »

stubovete ti gi iskat za da vidiat kolko kinti si izkaral - nali si poluchavash razpechatka i chek prilojen kam neai. iskat ti originalite za da im dokajesh dohodite si, ako rabotish razbira se.
taka shte ti izchisliat dali sa ti dali pomoshti v poveche ot neobhodimoto. ako e taka moje da se naloji i da vrashtash. tova ako si bachkal na bialo.
:D :beer: :beer: :beer:
Аватар
PoLuX
Обратна връзка:

Мнение от PoLuX »

Я без да знам нищо по темата, да се намеся :-)

Pay stub е документа за приходите, а не cheque stub... Така че по вероятно е да искат документи за разходите - чекове и т.н.

P.S.
Самобичувам се за това, че се намесвам неподготвен :-) след малко ровене разбрах, че всъщност документа за приходите ти от заплата е pay cheque stub, откъдето идва и cheque stub... Моля за извинение :-) явно става въпрос за приходи.
Заключено