Привет на всички вече от Монтреал!!!!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
galin
Обратна връзка:

Привет на всички вече от Монтреал!!!!!!

Мнение от galin »

Здравейте на всички познати съфорумци!!!! Аз вече ви пиша от Монтреал!!!! Най-накрая една моя мечта се сбъдна!!! :partytime: :dance: :tuut: . Ще ви разказа много на кратко как премина това пътешествие през океана: най-големите проблеми имах само на летището в София!!!!! При написани допустими кг за багаж:2 х 32 кг+ 10 кг ръчен в билета ,рано-рано сутринта на 14.01 на летище София отказваха да приемат толкова багаж на човек!!!!- такова писмо били получили със стара дата от 01.11.2005 г. :confused2: (уточнявам летях с чехите). След 30 мин ЛУД скандал между нас заминаващите (около 50 човека) и представителката на чешкиоте авиолинии бяхме допуснати на борда на самолета,което доведе до 45 минутно закъснение на излитането.Но както и да е..........
Тоз пък чешки пилот взе че включи после на 5 скорост и взехме ,че се приземихме в Прага само с 5 мин закъснение. :haplio: .Там имахме 3 часа престой преди самолета за Монтреал,намерихме си едно кафе и си сформирахаме една силна българска групичка на БИРА!!!!! Кат му доде времето се отправихме към нашия изход и хоп -нова изненада!!! При проверката от страна на чешките митничари,ни накараха да си събуем ОБУВКИТЕ и да ходим около 10 мин боси по чорапи!!!Направо ви казвам ШОК и УЖАС!!!!На нашите въпроси защо е това ни беше отговорено с ...............МЪЛЧАНИЕ!!!! Баси тези незнаят ли английски!!!!! Както и да е,качиха ни в самолета,настаняване и пох у облаците!!! А горе....едно слънце греее не е за разправяне---- и така до Монтреал!!!!! И тука да ви кажа беше най-големия цирк::: до мене стоеше един около 60-годишен мъж с който около 5 часа си говорихме на английски!!! И като навлязохме на американски континент ни дадоха да попълваме митническите декларации!!! И започвам аз да пиша ,а тоз се надвесил над мене и гледа!!! :nenam: :nenam: И последва:: абе ти да не си българин!!! Голям майтап беше!!!! И ето ти най-после дългоочакваното летище на Монтреал----- сняг и студ!!! ама в такъв момент човек не го усеща. Кацнахме в 15,20 и аз се юрнах по всичките инстанции които всеки новопристигнал трябва да мине. Минах навсякъде много бързо и лесно и след 45 мин бях във фоаето-и тука.................. баси няма никой от приятелите който уж щяха да ме чакат!!! Ми ся.... кво да правя ся.....Въртях се като обран евреин и чакам ли чакам .......... Мина 1 час, мина 2 час-НЕ И НЕ!!! никой неидва за мене.Ясно реших ,че ще трябва сам да се оправям- оставих аз багажа на количката и се приближих да телефоните да видя какво пише и как да ги използвам. Тогава се приближи до мене един мъж с униформа (неразбрах какъв беше) и ме попита нов ли съм в Канада. След моя утвърдителен отговор човека най-любезно ми даде 2 монети по 25 цента за телефона.грабвам ги аз и набирам телефоните на моите приятели..... и те какво!!! Събрали се значи някъде си и решили ,че аз по-рано от 2 часа няма да изляза и за какво да идват толкова рано.......Както и да е мина!!!!! И тука останах най-изненадан- при момчето където отседнах в началото,се бяха събрали всички и ми направиха невероятно посрещане!!!! Това е засега ,че трябва да излизам защото имам среща с имиграционния офицер,после ще пиша пак!!! :beer2: :wave2:
Аватар
digit

Мнение от digit »

Браво!Честито!!! :partytime: :partytime: :partytime:

И дано всичко да върви както си му е реда от тук нататък!!!
Очакваме още подробности!!! :lol: :lol: :lol:
tochica

Мнение от tochica »

обикновени мерки за сигурност , които зависят от разпоредбите на съответното летище .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
Аватар
Alli@nce
Обратна връзка:

hi

Мнение от Alli@nce »

Chestito ti stapvane na canadska zemia!!!
Ne se shashkai tolkova vsichko shte mine po reda si edno po edno i skoro ochakvame i drugi podrobnosti sled pristiganeto ti v Montreal.
Kasmet!!! :krila:
"Ако A е успехът в живота, то тогава A е равно на x + y + z.
x е работата,
y е забавлението,
а z е да си държиш устата затворена."
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Честито. Радваме се, броят на излитанията е равен на броя на кацанията.
Успех!!!
бъди красив труп!
AniK
Обратна връзка:

Мнение от AniK »

Честито и от нас за успешното приземяване в Монреал :partytime: . Брех, тия чехи, кви са тия работи със събуването на обувките :nenam: досега не бях чувала такива неща.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Браво! Честито! Живи и здрави и само късмет оттук натам!
А това с обувките направо ме разби!

Я да използвам темата да питам - на Прага само едно летище ли има? Ако да, колко пъти се минава паспортен контрол? На мен ми звучи абсурдно да минаваш два пъти, при условие, че от единия самолет се качваш директно на другия, ама знам ли?
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Честито и от мен :thumbsup:
rumys

Мнение от rumys »

E, дойивя го този момент - честито и от мен!
И ние ще пътуваме с чехите и се чудя какъв е бил проблема с багажа?
sl

Мнение от sl »

Bonne chance :) и от мен. Как е студа в сравнение със Софийския ? Гледам там -12 feels like -21 :?
Аватар
Mark

Re: Привет на всички вече от Монтреал!!!!!!

Мнение от Mark »

galin написа:...Там имахме 3 часа престой преди самолета за Монтреал,намерихме си едно кафе и си сформирахаме една силна българска групичка на БИРА!!!!! Кат му доде времето се отправихме към нашия изход и хоп -нова изненада!!! При проверката от страна на чешките митничари,ни накараха да си събуем ОБУВКИТЕ и да ходим около 10 мин боси по чорапи!!!Направо ви казвам ШОК и УЖАС!!!!На нашите въпроси защо е това ни беше отговорено с ...............МЪЛЧАНИЕ!!!! Баси тези незнаят ли английски!!!!!...
Zaradi 3-ta 4asa na bira :beer: :beer: :beer: 6te da sa wi nakarali da warwite bosi :")) te use6tat alkohola kato ku4eta :"))

Bienvenue i kasmet !

ЗАВИСТTА "УБИВА" ТОЗИ КОЙТО Я ИЗПИТВА.
ЖИВОТЪТ Е ХУБАВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО И НЕРВИТЕ А ПОТЪРСЕТЕ ХУБАВОТО И ЗА ВАС.
Аватар
Леля Екимка
Диване
Обратна връзка:

Мнение от Леля Екимка »

Хе-хе! Това е най-забавното описание на пътешествие номер 1, което съм чела досега. Бравос, че не са ти взели ракията в Прага! Големи гадняри се оказаха!
Бърза адаптация пожелавам!
Представителна извадка тип "паплач"
Изображение
Suny

Мнение от Suny »

Честито успешно кацане в Монреал, Галине!!! :wink: :drink:
Ей,колко много преживявания...с усмивка ще си спомняш за тях :wink:
Желаем ти много успехи и бързо адаптиране!!!Бъди много щастлив!!! :krila: :haplio: :krila:
"Global Warming: Point of No Return?".............
http://www.youtube.com/watch?v=7FVZSUsT ... ed&search=
Аватар
some

Мнение от some »

:)
Nikak ne ste skuchali :)
ronni
Обратна връзка:

Мнение от ronni »

от сърце ти желая успех
"Chance favors the prepared mind" /"Le hasard ne favorise que des esprits préparés"
L. Pasteur, 1854
Заключено