Канадско гражданство - процедура по кандидатстване
Канадско гражданство - процедура по кандидатстване
Здравейте,
Ясно е, че информацията е - кандидатства се след третата година.
Имам обаче допълнително инфо, че с наближаване на трите пълни години, можело да подадеш няколко месеца по-рано /примерно 4-5/ с оглед на бавната процедура. Това било някъде из официалните сайтове на правителството.
Вие да знаете нещо по въпроса?
Благодаря предварително.
Ясно е, че информацията е - кандидатства се след третата година.
Имам обаче допълнително инфо, че с наближаване на трите пълни години, можело да подадеш няколко месеца по-рано /примерно 4-5/ с оглед на бавната процедура. Това било някъде из официалните сайтове на правителството.
Вие да знаете нещо по въпроса?
Благодаря предварително.
Няма такова нещо! Нямаш право да подаваш и един ден преди да си събрал трите години. Официалният сайт е само един ( http://www.cic.gc.ca/english/citizen ) и в него пише:
"To become a Canadian citizen you must:
- be 18 years of age or older;
- be a permanent resident of Canada;
- have lived in Canada for at least three of the four years before applying;
- be able to communicate in either English or French;
- know about Canada;
- know about the rights and responsibilities of citizenship;"
"To become a Canadian citizen you must:
- be 18 years of age or older;
- be a permanent resident of Canada;
- have lived in Canada for at least three of the four years before applying;
- be able to communicate in either English or French;
- know about Canada;
- know about the rights and responsibilities of citizenship;"
Obey gravity ... It's the law!
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Въпроса ми е за децата, родени извън Канада.Sneji написа:Децата получават автоматично гражданство.
Нашето ще е на 6, когато ще станат 3 години откакто сме тук.
Какво става тогава?

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
- IvHaydu
- Хайдутин на годината
Благодаря ти, Снежи!Sneji написа:Точно - децата родени извън Канада получават гражданство заедно с родителите, независимо, че може да са били в Канада и по-малко от 3 години.

Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
А какво става с децата на постоянни резиденти, родени извън Канада, напр. дете родено в България, след като родителите му са станали постоянни резиденти - то предполагам не е гражданин на Канада, понеже нито е родено там, нито родителите му са такива, но става ли автоматично постоянен резидент или трябва да се мине някаква процедура по спонсориране от родителите и тогава какво - родителите му се връщат в Канада без него след раждането за да го спонсорират оттам ли? Или пък друг случай - семейство с виза и месец преди заминаване в България се ражда дете - значи ли това, че визата става невалидна, понеже докато се оформят документите на детето те не могат да влязат в страната и тя си изтича. Интересно ми е какво знаете за подобни случаи 

Не, не става става постоянен резидент.Angie написа: А какво става с децата на постоянни резиденти, родени извън Канада, напр. дете родено в България, след като родителите му са станали постоянни резиденти - то предполагам не е гражданин на Канада, понеже нито е родено там, нито родителите му са такива, но става ли автоматично постоянен резидент ...
Да, трябва да го спонсорират.Angie написа: ... или трябва да се мине някаква процедура по спонсориране от родителите и тогава какво - родителите му се връщат в Канада без него след раждането за да го спонсорират оттам ли?
Да, визата става невалидна. Трябва веднага да се уведоми посолството за да включат детето в молбата на водещия кандидат и да издадат нови визи на всички.Angie написа: ... Или пък друг случай - семейство с виза и месец преди заминаване в България се ражда дете - значи ли това, че визата става невалидна, понеже докато се оформят документите на детето те не могат да влязат в страната и тя си изтича. Интересно ми е какво знаете за подобни случаи
Zdraveite na vsi4ki,
4естита нова година.Регистрирах се скоро и сам нов в този форум.Интересува ме подробна информация за кандидатстване и постоянно пребиваване в английско говорящата част на Канада , по спрциално в Торонто.Не сам ориентиран още.Ще се радвам ако ми помогнете с някаква информация.На 27 години сам , струва ми се че сам закаснял , разбрах че имат ограничение във възрастта.Благодаря ви предварително.
4естита нова година.Регистрирах се скоро и сам нов в този форум.Интересува ме подробна информация за кандидатстване и постоянно пребиваване в английско говорящата част на Канада , по спрциално в Торонто.Не сам ориентиран още.Ще се радвам ако ми помогнете с някаква информация.На 27 години сам , струва ми се че сам закаснял , разбрах че имат ограничение във възрастта.Благодаря ви предварително.
Въобще не си закъснял. Възрастовите "ограничения" започват започват след много по-напреднала възраст. За начало започни от тук: http://www.cic.gc.ca/english/skilled/index.html , а също прегледай подробно и този форум. Като ги изядеш с кориците, ако все още нещо не ти е ясно, питай пакbogidar написа:Zdraveite na vsi4ki,