учител в онтарио

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
mariodoi

учител в онтарио

Мнение от mariodoi »

здравеите на всички!търсих разни теми из форума за учителските професии,но искам да попитам конкретно има ли някои,които е приравнил диплома на учител по рисуване и да преподава като такав.Аз съм завършила Националната Художествена Академия с професионална ориентация учител по рисуване от 1 до 12 клас.Интересувам се какво трябва да направя за да мога да практикувам професията си.Благодаря ви предварително за отговорите..
Tany

Мнение от Tany »

Здравей,
аз си приравних дипломата за Предучилищна Педагогика от Пловдивския Университет. Използвах услугите на http://www.wes.org/ca и ми признаха бакалаварската степен, която си имах от България. Те изискват да получат академична справка от университета в България директно до тях. Това ми отне най-много време и разходки на майка ми до "заетата" ни инспекторка.
Успех
galateia

Мнение от galateia »

Това, че WES са ни приравнили дипломите ни доближава на милиметри /да не кажа - нищо не значи/ до тромавата, скъпа и продължаваща с години процедура за учителска правоспособност в Онтарио.
В момента съм в процес на подготовка за кандидатстване за едногодишната постуниверситетска програма за придобиване на учителски сертификат за Онтарио, така че поне инфо, кого да питаш, мога да ти дам.
Успех!
Заключено