Валидност на Сертификат за селекция

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
c200

Валидност на Сертификат за селекция

Мнение от c200 »

здр!
Рових из парвителствените сайтове, обаче този въпрос не ми се изясни. Може ли някой да изрови линк към официална информация по случая?

Става дума за следното:

Мои приятели имат сертификати за селекция от Кебек от октомври 2003, валидни до октомври 2006.
Ако задвижат сега процедурата с медицинските и т.н., предполагам че ще получат визата от Букурещпреди октомври.
Въпросът е могат ли да кацнат в Канада например през 2007 г., когато ще имат визи и валидни медицински, но сертификатите вече ще са невалидни?
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
AniK
Обратна връзка:

Re: Валидност на Сертификат за селекция

Мнение от AniK »

c200 написа:здр!
Рових из парвителствените сайтове, обаче този въпрос не ми се изясни. Може ли някой да изрови линк към официална информация по случая?

Става дума за следното:

Мои приятели имат сертификати за селекция от Кебек от октомври 2003, валидни до октомври 2006.
Ако задвижат сега процедурата с медицинските и т.н., предполагам че ще получат визата от Букурещпреди октомври.
Въпросът е могат ли да кацнат в Канада например през 2007 г., когато ще имат визи и валидни медицински, но сертификатите вече ще са невалидни?
Според мен е най-добре да пишат до Виена и да питат дали може да им удължат валидността на сертификата или пък дали могат да кацнат с невалиден сертификат, но с валидни визи.Някъде из oфициалния сайт имаше e-mail на посолството във Виена. Мисля, че ще е полезно да ни държите в течение, защото сигурно има и други такива случаи и информацията, която ще получат от вас ще им бъде много полезна.
Успех!
kristie

Мнение от kristie »

Ролята на сертификата за селекция не се ли свежда до това, че той е основанието за даване на виза и нищо повече? Така поне си мисля, но може и да греша. Наистина е най-добре да се пита във Виена, за да не стане фал с хората.
Аватар
c200

Мнение от c200 »

За питане - ще питат, ще пусна инфото и във форума, ама в нета нищо не открих.
Иначе в Кебек сертификатът (валиден) го размахвах като документ за самоличност по разни банки и институции първите дни, докато не бях получил Permanent Resident Card, оттогава си стои в архива и никой не го е поискал.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

:D Сертификата трябва и за да получиш тукашните такси в университет например.

Позицията на един държавен служител, там където си издавах СИН преди 2 години, беше (доколкото си спомням) че въпреки наличието на краен срок на документа той де факто остава валиден в Канада и след него и не се издава нов (ЗВИ: моят изтече миналата година лятото).

При имиграция ми се струва че това е срокът в който федералната част от процедурата трябва да бъде започната.
Аватар
nikolovata

Мнение от nikolovata »

kristie написа:Ролята на сертификата за селекция не се ли свежда до това, че той е основанието за даване на виза и нищо повече? Така поне си мисля, но може и да греша. Наистина е най-добре да се пита във Виена, за да не стане фал с хората.
Не се заблуждавай, важен докуmент е и след пристигането, искаха mи го на 2-3 mеста, за да докажа статута си на пост. пребивава6.
Заключено