-Какво ще стане след 5 години?
-Ми след 5 години ще си въртя синджирчето и ще си кисна краката в топлата морска вода през лятото ,а през зимата ще се потя пред камината с благи ракии и руйни вина ,а за Канада не ми пука ,канадският ми период ще остане като един далечен спомен изпълнен със смесени чувства
[quote="Lub0"]Нищо съществено няма да се промени по света в следващите 5 години, което да повлияе на имиграцията в Канада, сиреч след 5 години ще е същото положение, както и днес. Казва ви го човек работил за КГБ и ЦРУ...[/quote]
[quote]"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...[/quote]
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
manman написа:Аз бих казал че не може да се прави кой знае каква рогноза,поради факта че настъпват глобални климатични промени влияещи на всичво включително и на икиномиките. След 5 г. е трудно да се каже къде ще е добре да се имигрира и къде не.
на последък се върти един мнвого интересен филм по "Дискавъри чанъл" кадето се споменава че процесът на засилващити се природни катаклизми е необратим дори и моментално да спрем да замърсяваме околната среда.
Така е, абсолютно си прав.Но хората не обичат да им се казват такива неща, защото се разстройват.И въобще повечето хора не гледат по далеч от носа си ,понеже ако случайно погледнат ще видят нещо страшно.
Виж колко по удобно е да не мислиш за нищо(понеже има по умни глави ,които мислят за всичко),да си седнеш вечер в уютния фотьойл и да гледаш най-новата продукция на Холивуд.
И хич не те е... какво бъдеще очаква детето ти ,което в момента се е зомбирало в поредната компютърна игра и не ти досажда на приятното занимание.
Zdraveite
Iskam da izloza i moeto mnenie otnosno dali Canada ste e po atraktivna sled 5 godini.
Jpvani e pusnal link kam edna tablitsa kojato pokazva che Canada e na 13 mjasto po GROSS DOMESTIC PRODUCT (GDP) No kakvo ot tova. Tozi pokazatel pokazva samo kolko e proizvela edna darzava kato stoki I uslugi za daden period ot vreme.
Eto vi I opredelenieto na angliiski.
GROSS DOMESTIC PRODUCT (GDP) is the value of all the goods and services produced by workers and capital located within a country (or region), such as the United States, regardless of nationality of workers or ownership. Domestic measures relate to the physical location of the factors of production; they refer to production attributable to all labor and property located in a country. The national measures differ from the domestic measures by the net inflow -- that is, inflow less outflow -- of labor and property incomes from abroad. Gross Domestic Product includes production within national borders regardless of whether the labor and property inputs are domestically or foreign owned.
Razbira se che darzava s poveche naselenie I poveche firmi ste proizvede poveche.
Spored men trjbva da se izpolzva sravneneie s drugi darzavi s okolo 30 mlliona naselenie. I ako poglednete vnimatelno vsichki darzavai predi Canada sa s mnogo po goljamo naselenie. Za tova I sa proizveli poveche.
Darzavai kato Norway, Sweeden, Danmark, Netherlands sa mezdu 40 -50 mjasto. Znachi li che te sa loso mjasto za ziveene.
Ne mzoe da se meri taka.
Davam primer:
Az I Jovani imame restoranti. Moja restorant prodava godisno za 100 000 $ da kazem. Na Jovani restoranta prodava za 200 000 $ godisno
Sobstvenitsi na restorantite sa samo semeistvata I v dvata restoranta.
Samo che moeto semeistvo e ot 3 – ma choveka, Na Jovani semeistrvoto e ot 8 choveka.
100 000 $ / 3 choveka = 33 333 $ dohod na chlen (PER CAPITA INCOME ) v moja restorant
200 000 $ / 8 = 25 000 dohod na chlen (PER CAPITA INCOME ) v restoranta na Jovani
Znachi li che moja restorant ste bade po malko atraktiven aki si osinova az edno dete I to stane chlen na semeistvoto ili se osinovi tova dete v semeistvoto na Jovani.
( Osinovenoto dete predstavljava badestia emigrant. Koito ste deli s dohoda s drugite )
Kade tova dete ( emigrant ) ste ima po goljam dohod?
Horata za tova sa izmislili drug koefitsient za da merjat dohoda v razlichnite darzvi.
Toi se kazva :
GROSS DOMESTIC PRODUCT / PER CAPITA INCOME (is the mean income computed for every man, woman, and child in the country )
Njama da go prevezdam. Jasno vi e za kakvo se govori v tozi koefitsient.
Sega da poglednem v sastata tazi tablitsa kojato e pusnal Jovani
Ako kliknete na darzavata v razdel Economy ste vidite tozi koefitsient :GROSS DOMESTIC PRODUCT / PER CAPITA INCOME
I tam ste vidite za vsjaka darzava kolko e toi.
Samo United States ima po goljam income per capita ot Canada
Canada e s nai malko naselenie ot vsichki tezi darazavi I kato se razdeli na GDP / na broi naselenie vizdate kakvo se poluchava.
Sledva che po atraktivna samo e USA, no za tam veche ne stava s premahvaneto na Zelenite katri I na vtoro mjasto ostava Canada, daze ot gledna tochka dali si legalen Canada e na parvo mjasto
Zabravjame da mahnem I osigurovki za zdrave v US zastoto tam se plastat I moze da se okaza che Canada e na parvo mjasto po dohod.
No dori I da e na vtoro pak e dosta po razlichno ot tova koeto e predstavil Jovani v negovia posting.
Az mislja kato Lubo I Muhata che ot gledna tochka na emigratsjata nisto njama da se e promenilo sled 5 godini daze moze I da narastne zelanieto za emigratsia v Canada.
Verno e napisal Hullboy, sega jiveq v darjavata s nai-golqm GDP/ na glava ot naselenieto, dosta predi USA, estestveno vsi4ko tova se dalji samo na naselenieto i ot okolo 460000 du6i. Pokazatqlq ne moje da se izpolzva za realna precenka kade e po-dobre da jivee 4ovek/da re4em tuk se govorqt 4 ezika,i angliiskiq ne e ot tqh, i tova mnogo mi pre4i,no tova e druga tema/.Spored men Bulgariq zatava vse pove4e, i pri4inata si e vav vsi4ki nas, nezavisimo kade jiveem.I sled 5 godini Canada 6te vzema emigranti, a Luxembourg -ne
Hullboy, az sa6to sam napisal 4e ni6to nqma da se promeni, no sam go kazal po....filosofski
Сиромашка държава сме били, сме и ще бъдем.
Не че няма да има разлика след 5г. в сравнение със сегашното положение на Бг. Ще има със сигурност. Да се надяваме и да е в положителна насока. Но не 5-10 или 20, ами и 100 години няма да стигнат на нашата мила родина, да достигне коефицентите, описани по-горе. За съжаление... Това относно Бг, а относно Кан:
Огромната територия и неизчерпаемите в близко бъдеще ресурси гарантират оставането на Кан на първите места в горепосочената класация.
Lub0 написа:Нищо съществено няма да се промени по света в следващите 5 години, което да повлияе на имиграцията в Канада, сиреч след 5 години ще е същото положение, както и днес. Казва ви го човек работил за КГБ и ЦРУ...
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Честно казано, от този рипорт (правен 2001 година и променян чат/пат от тогава) не виждам как ще се промени емиграционната ситуация в Канада през следващите 5 години...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
totev написа:и след 5, и след 10 години нищо няма да се промени-бирата пак ще е с пари, важното е да сме живи и здрави да си я купим.
Как така нищо няма да се промени ? Разбира се, че ще се промени! ... За бирата ясно, ама ние ще сме остарели с 5 години, децата ще са с пет години по-големи, а виното дето го бутилирахме миналия месец ще е петгодишно !
"Ми да, нищо не може да се пробнозира за след 5 години!
Аз все пак имам чуството че тук ще е по кофти от там за много години напред. Особенно след като всички като нас се изнесат, а тук останат само родолюбците от "атака" смесени с (познайте кои) в съотношение 1/3. А пък европа идва насам за да взима, а не за да дава.
На мен също ми се ходи в Канада от юношеска възраст. Имам си причина подобна на мираж в пустиня..."
Тук както виждам всички са потенциални милиардери:)
Който е сигурен в противното е напълно свободен да инвестира с пари освен със задн..ите си части в своята версия. Най-хитрите винаги излизат сухи и на кяр от кофтито ситуация.
Който е сигурен в климатичните катаклизми пак може да обърне информацията си в пари, нали!?