Здравейте! Имам следния проблем: Към датата на интервюто ще имам 4 месеца стаж по една от търсените професии. Някой знае ли, дали ще ми бъде призната професията, след като имам само 4 месеца стаж и дали няма някакъв начин да я докажа.Все пак доста точки ще ми донесе и ми се иска да ми я признаят като стаж по търсена професия!!
Благодаря предварително!
По същата специалност съм работил и преди това но без трудов договор.Имам само граждански договор но не съм убеден че ще свърши работа.Ами ще мисля нещо, въпреки че нищо не се сещам за момента....
ако си учил по специалноста минимум една година и си я завършил в последнити 10г. ще ти я признаят. Поне така каза Г-на на последната среща във ВМА. а стажа си е стаж независимо дали си работил това което си учил или не.
Разбира се по-добре е да си работил по търсена професия.
DOLPH написа:По същата специалност съм работил и преди това но без трудов договор.Имам само граждански договор но не съм убеден че ще свърши работа.Ами ще мисля нещо, въпреки че нищо не се сещам за момента....
Вземи си препоръки от работодателя и гражданския договор върши работа......пусни му само един превод....
* * *
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
Благодаря Ви много за отговорите. Май наистина ще си преведа гражданския договор и се надявам да мине номеера, пък Г-н Ла Рю ще реши! Успех на всички!!
Сега се сещам, че ако си пускал данъчна декларация по този граждански договор, за по-голяма достоверност можеш да поискаш извадка от данъчните, особено ако там е упомената въпросната професия. Но дали данъчните ще ти дадат такава извадка, незнам, не съм специалист. Защо не попиташ някой счетоводител да те светне. Вярно, че си усложняваш живота, но трябва да си бетон с доказателствата!
Успех и помни, че всяко усилие си заслужава!
Най-добре е да приложиш няколко документа за изплатени суми по този граждански договор. Данъчните могат да ти издадат само документ, че не дължиш данъци.
Успех!
Според мен няма нужда да доказваш нищо. Ти си събрал необходимите точки за да те поканят на интервю. Учи френския и си защити нивата които си писал(дори ако ги над надхвърли е още по добре). Не хвърляй усилия за стаж, а за подобряване на френския. Желая ти късмет
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!