Искам да попитам относно банковия Превод в Юнионбанк....попълних бланката по един образец за Канада и сложих тарифите както ми ги дадоха на инт.-то.......такса за обработка 465 и такса за виза 820....пише,че комис. е 2 долара,но на док след като платих на касата това не е опоменато.....това ще бъде ли проблем.....или 2-та долара комис.за банката са включени в гореспоменатите цифри...
моля посъветвайте ме
Благодаря предварително!
* * *
“Ако искаш да прегърнеш света, купи си глобус.”...
Никой не го интересува комисионната на банката. Не е никакъв проблем. В банката си знаят всичко. Казваш им плащам за ...... И те ти взимат сумата и $2 комисионна на превод. Споко човече. . Значи в посолството искат документ, че си привела $465 за да започнат да ти обработват досието и $820 за да ти бият визата. Това е, а банката за да извърши тези преводи ти взима 2 док. по $2=$4 това е между теб и банката. Не знам как да ти го обясня по-просто. Всичко това ти го описват в документа от интервюто за твоя информация за да си наясно колко пари да приготвиш.
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Мисля, че разбирам притесненията ти, Мария. Не си сигурна дали няма да се окаже, че си изпратила примерно 463 USD вместо изискващите се 465 USD заради тази комисионна на банката, която ти разбираш като комисионна един път на банката-експедитор и още един път на банката-реципиент.
Спокойно, комисионната за превода е извън превежданите суми и е наистина само 2 $ за цялата операция по превеждането на парите до получателя. Никой и никъде няма да си спре допълнителни пари от преведената сума.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
...не съм банков експерт....а и съм чула,че човек не може да разбира от всичко....шегувам се.....нали повечето пари са в банката...да не ставам за резил за 2 долара......koито банката не си отдържа за комис.
Още веднъж благодаря!
* * *
E te v Union Bank ne praviat sefte plashtania za vizi, bi triabvalo da znaiat. Osven tova komisionnata ne si li ia plati extra, v poveche ot tova koeto ti e prevoda?
Poniakoga chovek kato dava takiva pari se shashka izlishno, viz si pak dokumentite i ako imash oshte samnenia, moze da vratnesh edin telefon v Unionbank da popitash kak se otraziava komisionnata varhu chistata suma na prevoda.
Uspeh!
some написа:E te v Union Bank ne praviat sefte plashtania za vizi, bi triabvalo da znaiat. Osven tova komisionnata ne si li ia plati extra, v poveche ot tova koeto ti e prevoda?
Poniakoga chovek kato dava takiva pari se shashka izlishno, viz si pak dokumentite i ako imash oshte samnenia, moze da vratnesh edin telefon v Unionbank da popitash kak se otraziava komisionnata varhu chistata suma na prevoda.
Uspeh!
Здравей човече.....прав си ще взема да се обадя....работила сам в търговски офис на международна фирма...и с тези разплащания е голямо забавление понякога...единственото което може да стане е да остане ощетена с два долара смешно но факт едната страна а банката при всички положения си взима своето...не ми се ще нещата да се забавят итн......
Благодаря ви,че споделихте мненията си с мен....
Поздрави!
* * *