А с теб не съм искал да се заяждам, само се чудех какъв пример да дам и твоят аватар ми "избоде" очите (много се набива на очи, ще знаеш - )
Иван
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Джовани Жалко,тъкмо мислех да ти предложа да оберем банка съвместно и ти се отказа.Ще трябва да си търся нов ортак,но ако размислиш обади се.Що се отнася за госпожиците и инвестициите както ти предложи А.... не се притеснявай,само да те надушат от опашка не можеш се оттърва.Само внимавай с баланса за да не ти се налага да опираш до моето предложение.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Пак прегледах мненията по тази тема - много съм педантичен, да му се не знае . Открих, че може и да съм обидил Митето без да искам и реших да му се извиня публично:
Мите, надявам се не съм те обидил с примера ми за "Страната на глупците" - не визирах теб конкретно, а типът хора, за който ти беше написъл. Между другото книжката се казва "Пинокио" - там имаше една историйка в която Пинокио го навиваха да зарови парите си в тази страна и да чака да порастне "дървото със жълтиците" от "посева"... Нищо лично към Митето - да е жив и здрав и да се изучи как се оре, сее и жъне (ако не го е направил)
Mnogo interesna diskusia se e oformila tuk. Bravo na jovani
Spodeliam negovite shvastania za celite i uspeha...(doniakade i za darjavite). Imam SAMO edin vapros: na koia bosra se targuvat programite, t.e. produktite ti.
Pozdravi na vsichki uchastini s pojelania za vse taka silna aktivnost, koiato...mnogo zabavno dolijava pochti vsiaka tema do igrata "razvalen telefon".
s nai-dobri chuvstva
a.f.
Energy flows through the path of least resistance.
Pami, ako vse oste ne si zagubila nadejda che niakoi pishe po temata...
Ako prichinata za dilemata ti e zelenata karta - uchastvai v lotariata (ima i oste 2-3 varianta da ia poluchish, no sa po-dalgi i ste imash nujda ot rabotodatel ili rodnini ili dr....).
Kanadskata "zelena karta" se naricha PR (permanent residence card), i ako si ia imala 3 godini (+niakoi formalnosti) imash pravo da stanesh grajdanin. V usa tova moje da stane sled 5 god. No tova beshe obsadeno po-gore.
Mislia che drugite motivi sa po-vajni i te sasto biaha obsadeni v detaili i podobavasta diskusia...
uspeh.
a.f.
[quote="fibo2134"]Spodeliam negovite shvastania za celite i uspeha...(doniakade i za darjavite). Imam SAMO edin vapros: na koia bosra se targuvat programite, t.e. produktite ti.
a.f.[/quote]
Отговор: TSX, а скоро и на други места (в момента в Канада е на път да се отвори втора борса за акции, както и на MX (но там се търгуват само деривативи, а пък VSX е купена от TSX и в момента търгува само OTC акции, така че и тя е включена). Надявам се да съм изчерпателен, но ако не си ме разбрал, бих те помолил сам да си направиш съответните проучвания с помощта на google.
Опс, пропуснах Американските борси, на които търгуват програмите ми, но те заедно с ECN-ите са повече от дузина, та не ми се изброяват в момента.
jovani,
sakrasteniata sa mi iasni. ne razbrah samo kak se targuvat produktite ti. moje bi kompaniite koito kupuvat produktite ti targuvat akciite si tam.
a.f.
Фибо, сложно е за обяснение (има много регулации за борсите и изобщо ако трябва да ти разкажа всичко ще ми отнеме ужасно много време - например много месеци). Както знаеш не те познавам, а и всяка информация, която мога да ти дам не е в мой интерес (най-малкото защото и други четат този форум, отделно има много ноу-хау, който е фирмена тайна - подписъл съм един куп документи, за да не мога да си позволя да я разспространявам в публик-домейна). Ти ми зададе САМО ЕДИН въпрос и аз ти отговорих по най-добрият начин в зависимост от формулировката на въпроса ти (ако не съм бил точен, то е защото във въпроса ти би могло да има вграден недостатък - например програмите ми не се търгуват на борса, те търгуват на борсите, които описах).
Отделно не се занимавам с консултации, ако искаш консултант би следвало да му платиш (но аз не искам да се занимавам с това сега). Представи си, че за да ти отговоря, това ми отнема време, което мога да използвам за други цели, а цената на труда ми е много висока (това не важи в случаите, когато пиша за удоволствие, защото го приемам, като почивка - но тогава аз избирам на кого и как да отговоря).
Надявам се ме разбираш и не се засягаш лично - желая ти всичко най-добро!
Забравил американските борси ...
Тъкмо ми стана жал за тебе че само на жалката канадска борсичка се търгуват твоите компании, и той се сети , много бързо забравяш откъде идва парата ... Твоята стана като съветите на една друга съфорумничка, "fuck", тя вече не пише тук май, поне не от този ник, та каква е подготовката за IELTS - "Преди изпита отидох на фризьор, но преди това бях завършила английската гимназия ..." От теб съвет без пари вече не ща, мерси , току виж си разбъркал реда на операциите по ставане богат и да замина за Хаваите преди да съм спечелила милионите, после върви разправяй че нямаш сестра ...
във въпроса ти би могло да има вграден недостатък - например програмите ми не се търгуват на борса, те търгуват на борсите, които описах
jovani,
e tova veche sa 2 savsem razlichni nesta. a za nedostatak vav vabrosa mi... naprotiv - vav vaprosa mi se sadarjashe otgovat koito ochakvah da procheta , stoto inache stiah da te pomolia za symbolite ta vidim kotirovkite vse pak... take it easy
za vremeto sam napalno saglasen s teb. forumat e nesto zabavno, no da mu se posvestava takav cenen intangible asset kato vremeto (i v takova Q) - ili imash tvarde goliam ROA ili naistina se zabavliavash. mai po-skoro e parvoto.