Въпрос за виза

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
gnk

Въпрос за виза

Мнение от gnk »

Здравейте на всички.
Много се извинявам ако има такава тема вече, но търсих и не можах да намеря. Та въпроса ми е ако познат канадец работодател ми изпрати договор за работа мога ли да отида там да работя. Имам впредвит дали ще ми дадат виза в посолството или ще направят някакви проблеми? И ако ще може какво ще трябва да се направи?
Въпросния познат живее в ванкувър.
Благодаря предварително.
Аватар
webmastera
Обратна връзка:

Мнение от webmastera »

Трябва офертата за работа да е удобрена от HRDC, освен ако не попада в този списък: http://www.cic.gc.ca/english/work/exempt-1.html
За удобряване ще трябва твоят приятел да докаже, че няма подходящ канадец за позицията и, че офертата отговаря на други изисквания като разумна заплата и прочие.
Това ако искаш work permit. Ако ще подаваш за имиграция ще ти даде точки офертата за работа.
Виж провинциалната програма на Британска Колумбия дали няма някаква опция работодателя да подаде за теб да станеш Provincial Nominee и после да кандидатстваш за имиграция.

Тук ги пише доста от нещатата www.cic.gc.ca
"The whole secret of life is to be interested in one thing profoundly and in a thousand things well."
Horace Walpole
Изображение
Аватар
tolumbi4ka

Мнение от tolumbi4ka »

Tozi tvoi poznat osven vsi4ko goreizbroeno,traiabva da ima rabotnici ot minimum 1 godina.
Заключено