не знам дали трябва да се радвам, че моята персона предизвика такъв ожесточен диспут между вас двамата (визирам The Great Bastun и yaiuat)
работата е там, че вие и двамата сте прави.
хората са различни, целите им са различни, надеждите тоже, а специалисти и псевдо-специалисти у нас има бол, затова и ги/се изнасяме .
лично аз ако взимах 1000 лв. заплата и ако съпругът добавяше още по 1000 лв, не знам дали щях да се напъна да ходя в Канада
Agi написа:не знам дали трябва да се радвам, че моята персона предизвика такъв ожесточен диспут между вас двамата (визирам The Great Bastun и yaiuat)
работата е там, че вие и двамата сте прави.
хората са различни, целите им са различни, надеждите тоже, а специалисти и псевдо-специалисти у нас има бол, затова и ги/се изнасяме .
лично аз ако взимах 1000 лв. заплата и ако съпругът добавяше още по 1000 лв, не знам дали щях да се напъна да ходя в Канада
Браво Аги!
Точно така!
Че ако на вас 2000 лева не ви стигат, колко ли ще ви стигат - 20 000?
Малеее... То всички сме си лакомки и алчнички, ама чак пък толкова...
Виж, ако става въпрос за сигурност, за перспективи - тогава даботата е друга...
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Много хора поемат по пътя за имиграцията с 90% авантюристично настроение, нещо като търсене на приключение...това по принцип е най-хубавия момент в цялата история.Вземането на решението:
- "Ще се махам от тук", е първата стъпка....
после една-две годинки тръпка до одобрението (ако има такова) са време което никога няма да се повтори и прекрасния момент на взимането на визите, еуфорията, надеждите, ентусиазмът....през този период , човек е весел, търпи всички неприятни моменти в БГ с единствената мисъл..."Та какво от това, аз се махам" НАДЕЖДАТА, че ще намериш своето по-добро бъдеще в Канада, е толкова силна и всеобхващаща, че не ти се слушат лоши неща за тази страна....казваш ще изтърпя всичко, та това е Канада...има един вид опиянение и издигане в култ....
Много, ама много хора издигат в култ имиграцията като един вид решение на проблема- невъзможност за личен просперитет и финансова независимост.
Но имиграцията не е решение на този проблем, тя е част от него.Имиграцията е стадий в този проблем.Тя е в следствие на това че имигриращия индивид търси причината за проблемите си много повече в обкръжаващата го среда отколкото в самия него.Имиграцията е резултат на невъзможност за адаптация или за нежелание за такава в дадената обществена среда.
Факта, че имигрираш не значи че ще успееш.Факта, че имигрираш просто ти дава много важен шанс в живота, и ще те накара да изтърпиш неща в чужда държава които тук в БГ никога няма да позволиш да изтърпиш.Ще ти се случат неща които тук в БГ, си мислиш че се случват само на другите но не и на теб.
Имигрант - за да успее, се изисква ОГРОМНА самодисциплина и цял живот работа.
Много хора които се запътват да имигрират, просто не знаят с какво се заемат !!!!
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Hi Bastune,
Gledaj sega brato. Po printzip sam saglasen s teb, no jivotat ne e cherno byal. Kakvo imam predvid- DALECH ne vsichki byagat ot BG po ikonomicheski prichini. Pochti vsichki okolo men sa hora, koito sa imali meko kazano hubavi dohodi v BG. Shte ti dam samo dva primera.
Az vzimah 720lv osnovna zaplata (predi 4 godini) +overtime+komandirovki, posledno karah slujebna Toyota Landcruiser. Jena mi praveshe 250-300lv chisto (part time rabota). Kato pristignah v Toronto predi 3.5 godini zapochnah rabota kato security guard (pravi smetka kakvo padenie na standarta).
Moj priyatel vzemashe 1000lv chisto v BG (predi 1.5 godini), jena mu praveshe 700lv chisto. Imaha SOBSTVEN apartament na pette kjosheta v Sofia. Toj zapochna kato piano mover i catering v Calgary, jena mu stavashe v 05.00 za da bachka za 8 kinta na chas. Sega vsichki sa OK- demek bachkame si po spetzialnostite i se styagama da kuponayasvame big time.
KAkvo se opitvam da ti kaja? Àìè áðàòî íèå ñå ìàõíàõìå çàðàäè ñèãóðíîñòòà, êîÿòî ïðåäëàäà Êàíàäà. Òóê íå ñå ïðèòåñÿâàì.
Íàçäðàâå