ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
annadelkova

ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ

Мнение от annadelkova »

Здравейте и за много години на всички! Много ми е необходимо ако може някой, който е запознат с вапроса който ме вълнува да ми отговори за което искренно благодаря.Със съпругат ми кандидатсвахме по програмата за Квебек и ни приеха.Сега сме вече в последният етап.Направихме и медицинските документи, които са одобрени и изпратени във Виена.Пристигна от Букурещ писмо с което ни изискват допълнителни детайли по документите и един сертификат който с когото и да говорих е шах с пешката:RCMP/Canada/ certificates of good conduct issued on the basis of fingerprint checks.
Моля ако някой знае, или от него се е изисквало подобно нещо нека ни каже какво всъщност искат и коя е институцията която издава в България такъв сертификат, или е нещо друго.[/b]
buddy

Мнение от buddy »

Òàêèâà íåùà îáèêíîâåíî èçèñêâàò àêî ñè ïðåáèâàâàë ïîâå÷å îò 6 ìåñåöà â ÷óæáèíà. Äàéòå ïîâå÷å èíôî êàêâî òî÷íî ñòå ïîïúëíèëè â äîêóìåíòèòå ñè. À àêî ñòàâà âúïðîñ çà ÑÀÙ, íå å èçêëþ÷åíî è ñàìè äà ñà ãî ðàçáðàëè àêî íå ñòå ãî äåêëàðèðàëè.
annadelkova

ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ

Мнение от annadelkova »

В документите съм писала че съм пребивавала в Канада-Монтреал около три месеца с мажа си1998г, където се роди и дъщеря ни.Съпругът ми обяви че е живял в Канада около две години 1991-92 където е искал статут на refuge и след като такъв му е бил отказан се е върнал в България без да е нарушавал канадските процедури .
buddy

Мнение от buddy »

Åòî ÷å íåùàòà ñå èçÿñíèõà. Ñåãà îñòàâà äà ñå âêëþ÷è íÿêîé, êîéòî ñè å âàäèë âúïðîñíèÿ ñåðòèôèêàò îò Êàíàäà. Àç íå ñúì êîìïåòåíòåí.
Óñïåõ
Leni
Обратна връзка:

Мнение от Leni »

Predi 2 godini kogato az minavah procedurata si vadih takav sertifikat, v Blagoevgrad, tova koeto napravih az: otidoh v PDVR i na recepciqta obqsnih 4e trqbva da vzema sertifikat s otpe4ataci, nikoi ne se iznenada, procedurata e poznata za USA i Canada, te se obadiha na otdela koito mi zapisa 4as za sledvashtiq den, sled platena taksa ot 10 lv. togava. Otidoh na sledvashtiq den, otnovo na recepciqta da kaja 4e imam 4as za otpe4ataci, sled koeto doide slujitel da me pridruji do vaprosnoto mqsto za vzimane na otpe4ataci. Te si imat formulqr, 5 prasta na lqva i dqsna raka, i sled tova cqla dlan. Stava vednaga, te go zaverqvat s podpis i pe4at, nqma nujda ot prevod, ekzemlqra e na angliiski, imeto vi go podpalvat na angliiski.
Nadqvam se da sam pomognala.
annadelkova

ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ

Мнение от annadelkova »

Лени,много ти благодаря, че внесе светлина в тунела.Не мога да ги разбера тези хора-нали им изпратихме свидетелства за съдимост.Този сертификат дето ги искат сега в същност какво удостоверява,че това са си моите отпечатъци или че не сме осъждани?
Аватар
qbq

Мнение от qbq »

Само гадая, но според мен идеята е да ви пуснат отпечатъците в канадската правна система, да видят дали не сте правили магарии докато сте били в Канада, тъй като сте получили веднъж отказ поради някакви причини.

Ако сте се въздържали от нередни дейности за които взимат отпечатъци, ще ви пуснат без проблем. Лично мнение без претенции за достоверност.

qbq
pumpy

Мнение от pumpy »

qbq написа:Само гадая, но според мен идеята е да ви пуснат отпечатъците в канадската правна система, да видят дали не сте правили магарии докато сте били в Канада, тъй като сте получили веднъж отказ поради някакви причини.

Ако сте се въздържали от нередни дейности за които взимат отпечатъци, ще ви пуснат без проблем. Лично мнение без претенции за достоверност.

qbq
това звучи напълно достоверно
Аватар
M1ndless

Мнение от M1ndless »

annadelkova Zdraveite, nie imahme sy6tite problemi sled medicinskite polu4ihme pismo, 4e iskat svidetelstva za sydimost na mene i na sypruga mi. Tui kato prez perioda 1990-1992 sy6to sme jivqli v Canada kakto va6iqt syprug sys statut na refugee i bqhme vyrnati vyv Bulgaria, na6ta dy6terq sy6to e rodena v Canada i za tova ni iskaha prystovi otpe4atyci ili po-to4no svidetelstva za sydimost ot Canada. Procedurata e dosta dylga trae pove4e ot 6 meseca vadqt se nai-napred 2 formulqra ot internet, koito se popylvat tova e edin vid molba, sled koeto otiva6 v MVR-to i ti vadqt prystovi otpe4atyci, vzema6 gi i otiva6 da gi prevede6 na frenski kato vsi4ko koeto pi6e na dokumenta(bukvalno vseki pryst) na samiqt dokument trqbva da ima pe4at ot MVR-to koito trqbva da byde preveden i kade to4no sa vzeti prystovite otpe4atyci na tebe i na sypruga ti. Sled tova zaedno sys pyrviq dokument se izpra6tat vyv Canada. Vyorajava6 se sys tyrpenie tui kato otgovora idva bukvalno sled 7 meseca, ne li4no na tebe a go izpra6tat po slujeben pyt direknto v posolstvoto v Romyniq. I 4ak sled tova idva pismo za izpra6tane na pasportite za viza. Na nas takova doide 2 meseca predi da iztekyt medicinskite, bqhme mnogo pritesneni tui kato moje6e da se naloji da pravim na novo medicinski i da ni zabavi dopylnitelno za tova pobyrzaite i pra6taite kolkoto se moje po-byrzo. Pra6tam ti saita i e-maila na jandarmeriata vyv Canada koqto otgovarq za tezi prystovi otpe4atyci i s koqto nie kontaktuvahme. Ako ima6 nqkakvi dopylnitelni vyprosi pitai.

Samata usluga za vadeneto na tezi dokumenti e bezplatna. Nie bqhme pratili po 15$ na 4ovek tui kato taka pi6e6e vyv saita, no ni gi vyrnaha obratno za6toto tova se otnasqlo samo za hora s Canadsko grajdanstvo, a za takiva kato nas se izvyr6vala bezplatno. Kato puska6 dokumentite ne zabravqi da sloji6 i nomera koito ima6 ot Bukure6t ( onezi lepenski sys nomerata ) za da znaqt kade da izpratqt gotovite svidetelstva za sydimost. Dano sym ti bila polezen sys informaciqta i uspeh, 6te ti pomogna s kakvoto moga dopylnitelno kato informaciq ako ima6 da pita6 o6te ne6to :)

eto e-maila na koito pisahme: civilnps@rcmp-grc.gc.ca

adresyt na koito pratihme dokumentite:

SERVICE DE L'IDENTITÉ JUDICIAIRE DE LA GRC
LES SERVICES D'INFORMATION SUR LES CASIERS
JUDICIAIRES CANADIENS
1200, PROM. VANIER, OTTAWA (ONTARIO) K1A 0R2

http://www.rcmp.ca/crimrec/finger_e.htm

http://www.rcmp-grc.gc.ca/crimrec/finger_e.htm
annadelkova

ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ

Мнение от annadelkova »

M1ndless,наистина много ти благодаря,тъй като вече всичко се изясни.Въпреки, че да ти кажа -направо ми се доплака като прочетох за сроковете и като ги свързвам с познанията ми по канадската бюроркрация...Веднага още същият ден отидохме до Районното Управление, оттам ни изпратиха до Института по Криминалистика, от където в крайна сметка изкарахме въпросният сертификат,който е на английски.Прочетох иформацията в сайта който ми изпращаш и сега моля те нека те питам още нещо:От посолството в Букурещ ни изкат сертификат от RCMP/Canada/,което ако правилно съм разбрала трябва с молба която да изтеглиме от Интернет да изпратиме на адреса в Отава или до Монтреал?Понеже другарката от Посолството ни иска освен този сертификат и няколко други документа и пише да и ги изпратиме всичките заедно.Мислиме да изполозваме услугите на DHL с плик за обратно връщане.Така сертификатите ще си ги получиме тук и ще изпратиме всичко заедно за да няма това-онова.Моля те напиши ми сайта от който да извадиме необходимите формуляри от Инйтернет.
Още 6 месеца-майко мила-едвам издържаме вече тук,честно казано.Като му прочетох писмото ти съпругат ми без колебание отиде до магазина и се върна с битика уиски и разбираш...Вие каде сте живели в refuge периода.Ние в Монтреал на Декари булевард в областа на Уестмаунт.Моля те пиши какво мислиш и от къде да вземеме формулярите Бъдете здрави и успехи!!
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

Хм, дано и мойта информация да ти помогне. Ние също правихме пръстови отпечатъци в Института по криминалистика, за канадско свидетелство за съдимост. Заедно с него ни поискаха и други документи от сорта на писмо от работодатели и други подобни.Всички документи ОСВЕН отпечатъците им пратихме директно. За отпечатъците изрично пишеше да се пратят на RCMP. А от там те сами подават съответната информация на когото е нужно. В нашия случай им трябваха около 4 месеца за да свършат работата.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
M1ndless

Re: ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ

Мнение от M1ndless »

annadelkova написа:M1ndless,наистина много ти благодаря,тъй като вече всичко се изясни.Въпреки, че да ти кажа -направо ми се доплака като прочетох за сроковете и като ги свързвам с познанията ми по канадската бюроркрация...Веднага още същият ден отидохме до Районното Управление, оттам ни изпратиха до Института по Криминалистика, от където в крайна сметка изкарахме въпросният сертификат,който е на английски.Прочетох иформацията в сайта който ми изпращаш и сега моля те нека те питам още нещо:От посолството в Букурещ ни изкат сертификат от RCMP/Canada/,което ако правилно съм разбрала трябва с молба която да изтеглиме от Интернет да изпратиме на адреса в Отава или до Монтреал?Понеже другарката от Посолството ни иска освен този сертификат и няколко други документа и пише да и ги изпратиме всичките заедно.Мислиме да изполозваме услугите на DHL с плик за обратно връщане.Така сертификатите ще си ги получиме тук и ще изпратиме всичко заедно за да няма това-онова.Моля те напиши ми сайта от който да извадиме необходимите формуляри от Инйтернет.
Още 6 месеца-майко мила-едвам издържаме вече тук,честно казано.Като му прочетох писмото ти съпругат ми без колебание отиде до магазина и се върна с битика уиски и разбираш...Вие каде сте живели в refuge периода.Ние в Монтреал на Декари булевард в областа на Уестмаунт.Моля те пиши какво мислиш и от къде да вземеме формулярите Бъдете здрави и успехи!!
Hi zna4i pra6tam ti saita i napravo link kym formulqra ot koito da go printira6. Tova e vid molba za vadene svidetelstva za sydimost. Pra6tam ti gi na frenski i na angliiski, ti si re6i koi ot 2ata trqbva da popylni6, no se popylva ot i ot myjyt ti po otdelno. Trqbva da napi6ete i to4niqt adres na koito ste jivqli v Canada, osven tova edna molba svoboden text koqto sy6to trqbva da e na frenski ili angliiski v koqto trqbva da opi6ete kakvo to4no iskate i za kakvo vi e neobhodimo. V neq 6te napi6ete 4e vi trqbva za vadene na viza za Canada i 4e 6te vi posluji pred posolstvoto vyv Romania. Na tazi molba se zalepqt bar coda pod koito vi e zavedeno dosieto vyv Romania. Tova vsi4ko go izpra6tate, no za syjalenie otgovora otiva direktno vyv Bukure6t, nie pisahme nqkolko pyti pisma i otgovora be6e 4e vsi4ko se izpra6ta po slujeben pyt, tova e napisano i vyv saita. Nie bqhme dosta pritesneni, no za syjalenie ne moje6 da napravi6 ni6to osven da stoi6 i da 4aka6, daje ne znae6 koga sa pristignali tezi svidetelstva vyv Bukure6t. Opitvahme se i nqkolko pyti da se svyrjem sys posolstvoto, no ni otgovoriha 4e trqbva da 4akame i 4e kato polu4at informaciqta koqto 4akat ot Canada 6te ni uvedomqt. Gotovite dokumenti izpratihme za Canada zaedno sys prystovite otpe4atyci vyv kraq na Mart a v Romania otgovora pristigna Oktomvri, no ne se ot4aivai vypreki hodene po mykite i polu4enite vizi 2 meseca predi da izte4e ednata godina uspqhme da vleznem na vreme 7 dena predi izti4ane na vizite.

A predi6niq mi adres v Canada be6e mejdu ulicite Henrih-Bourassa i L'Acadie ne znam dali ti govori ne6to v Montreal =))) posledna spirka na Metro Henrih-Bourassa i ot tam 10-na minuti sys avtobusa blizo do rekata.
Za mnenie nie sme ot 1 godina ve4e tuk, no kato 4e li vsi4ko pak e otna4alo vse edno nikoga ne sme bili, no pyk se svikva. Ako ima ne6to drugo pitai :) A mejdu drugoto vie ot kade ste nie sme ot Plovdiv. Dano da imate kysmet ne6tata da se pridvijat po-byrzo. Pyk i da se vidim tuk :wink: :D ehehhe

eto ti i formulqrite na 2ata ezika:

frenski:

http://www.rcmp-grc.gc.ca/forms/3584_f.pdf

angliiski:

http://www.rcmp-grc.gc.ca/forms/3584_e.pdf
Заключено