Как да точкуваме задочното..?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Ya-Ka Stereo

Как да точкуваме задочното..?

Мнение от Ya-Ka Stereo »

Зна4и малко инфо преди питанката, жена ми има бакалавър педагогика специалност преду4илищна , и сьщо така магистър икономика специалност счетоводство само че магистъра й е завършен задочно има близо 2 години стаж като детска учителка с препоръки а също така и 2 години стаж като възпитател в сиропиталище към фондация от там също има отлични препоръки. В момента прави стаж и като счетоводител за който искаме да е поне 6 месеца преди да подадем документи. Та значи кьм питанката , ще й признаят ли магистъра след като е завършен задочно , кой стаж ще и гледат и кои да то4куваме ние само на магистъра или и двата ?
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Mislish li, 4e si se oburnal kum kometentnite lica:):):), ima si kanadski saitove za tova:):):)
Tutankamon

Мнение от Tutankamon »

Vsiaka kandidatura e individualna i unikalna sama po sebe li, gospodine. Taka, 4e, nikoi ot tozi forum nemoje da Vi dade to4en i konkreten otgovorna pitankata. Tezi, koito shte Vi otgovoriat sa canadskite vlastite, koito samo podbirat kakvo da vzemat v CANADA:):):). Ima shema, po koito se deistva, no sa razresheni i pravila, na izbor na vsiaka edna kandidatura. Koeto ozna4ava, 4e kolkoto i staj i obrazovanie da imate, ne Vi li haresat, niama da stane! A moje i s mnogo malko staj i obrazovanie pak da doidete do tuk. Poznavam mnogo bulgari, koito niamat mnogo staj i universitetsko obrazovanie, no sa izbrani ot canadskoto pravitelstvo.

SAMO SE MOLETE DA STE MEJDU IZBRANITE< TOVA VI OSTAVA< AKO STE MEJDU KUSMETLIITE:):):)
Ya-Ka Stereo

Re

Мнение от Ya-Ka Stereo »

Друже знам че си прав , въпреки че се съмнявам да пишеш прав на ПС-то си ;) и така да е нали все пак те искат орпеделени нормативи да покриваш като кандидатура за да те извикат на интервю, а от там ве4е каквото сабя покаже..дали ще му станеш симпатичен и ще те пусне интервюиращия или пък ще са си запълнили бройката и пак няма да те пусне колкото и симпатичен да си му ...тези неща са ни ясни ..колкото до факторите които не зависят от нас като по горе упоменатите няма какво да направим освен да се надяваме на малко пове4е късмет , защото ако ни е писано да се обесим няма да се удавим нали :)) но именно трябва да сме информирани за това, което зависи от нас ...е господа и госпожи колеги ако някой знае дали задо4ното се то4кува , и по същия на4ин ли се то4кува нека да каже .
мерси
Ya-Ka Stereo

re

Мнение от Ya-Ka Stereo »

и още нещо , стажа които има половинката ми как да се точкува като сбор от двете професии педагог 4 години + счетоводител 6 месеца или само счетоводител или само педагог ?:(
vlado^
Обратна връзка:

Мнение от vlado^ »

Tova za zado4noto obu4enie,siguren sum 4e e vupros koito vulnuva i drugi hora,kakto i men samiq,ako nqkoi naistina ima informaciq dali ima razlika otnosno to4kuvaneto za redovno i zado4no obu4enie,neka da kaje
Аватар
grobari

Мнение от grobari »

Нашето интервю беше на 15.12. Признаха ми магистратура - задочно - и освен това - трудовия стаж, който имам и докато съм учила. Т.е. за мен беше плюс това, че съм учила задочно, тъй като получих максимума точки, май и за образование, и за трудов стаж.
бъди красив труп!
Аватар
iliana
Обратна връзка:

Мнение от iliana »

Nai-napred vijte dali niakade na diplomata p6e zado4no obu4enie. Az sato sam zavar6ila magistar zado4no, no tam NIKADE NE PI6E 4e e zado4no, pi6e samo kolko semestara sam u4ila. Ako nikade ne go pi6e - za6to da kazvate na tezi ot viena?
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
vlado^
Обратна връзка:

Мнение от vlado^ »

Vuprosut e dali ima razlika v to4kuvaneto,na moita diploma primerno nikude ne pi6e dali e zado4no ili redovno,i vinagi moga da kaja 4e sum u4il redovno,oba4e stava kofti situaciq,ako su6tevremenno si i rabotil,nai-mnogo kato 4e li za tova se zaqjdat,zatov naistina ako ima6 zasi4ane na rabota i u4enie po edno i su6to vreme,kato 4e li e po-dobre da kaje6 4e si u4il zado4no,taka 6te ti priznaqt i trudoviq staj i vzima6 pove4e to4ki
Ya-Ka Stereo

Мнение от Ya-Ka Stereo »

vlado^ прав си колега по добре по малко лажички за да не се оплетеш на интервюто поне така мисля ..
Някой може ли да ми каже в нашия случай как стоят нещата с две разли4ни образования и с два различни стажа по тях?
Ya-Ka Stereo

ре

Мнение от Ya-Ka Stereo »

колеги защо така ни отсвирихте темичката и никой не дава акъл ?:(
didahr

Мнение от didahr »

по отношение на темата макар, че мчоже и да е късно като гледам датата. Завършила съм магистратура - забележете ДИСТАНЦИОННО - и на дипломата ми пише че е такава форма. Въпреки, че мадам беше доста груба мисля, че ми го призна, защото все пак минах успешно интервюто на 23.11. Проблемът беше, че ме попита колко години съм го учила дистанционно -като й отговорих 2,5 год. тя ми попита ако е било редовно колко години съм щяла да уча - е аз отговорих пак талкова и тя не можа да повярва. Последва един страхотен спор, в който трябваше да я убеждавам - успях ама зор видях. Наистина на въпроса може само канадците да ви отговорят защото критериите малко им се размиват, но това, което мога да ви посъветвам да си подготвите отговори за максимално повече абсурдни въпроси. Много е важно ако представите сертификат за език в който пише колко часа сте покрили и като ви попитат от кога учите френски и по колко часа в седмицата сметките да излязат точни Успех на всички, които им предстои интервю
kaleko

Мнение от kaleko »

Ще се повторя с казаното по-горе но няма как. Наистина няма как да Ви се отговори на този въпрос. Дори нещо повече може от Виена да Ви отговорят как ще го точкуват и да съберете точките, когато документите Ви се разлиглеждат от различни хора може да получите и различни резултати. Просто цялата процедура е много субективно нещо. Има наистина правила но те се тълкуват от всеки един служител различно повярвайте ми. Всичко е късмет. Мога да Ви дам следния пример. Преди една година в края на месец декември смениха таксите за обработка и издаване на виза в Букурещ. И познайте какво стана с хората които подаваха документи точно в този преходен период :D единия служител казва трябва да си доплатите по новите такси, другия документите са ОК. И се получи така, че хора изпратели по едно и също време документи едните доплащат а другите не. Така е и във Виена. Моят съвет е събирайте документите, ако сте решили прежалвайте......Евро не помня колко бяха и ги изпращайте а от там каквото сабя покаже. Истината е, че от Виена определят дали ставате за тях или не. Другото е чесане на езици. Желая Ви късмет :D
Това е лично мое мнение, не ангажирам никого с него.
Желая Ви МНОГО КЪСМЕТ!
Аватар
myha

Мнение от myha »

Niama nikakvi problemi !!!!
pishesh si go kato normalno i tova e
mnogo gi interesyva dali si zadochno :)))
NE boi se !!:)
Na edna vrata pishelo ''Ne razbivai, ne vlizai ,niama nishto za kradene '' a ot doly pishelo
'' nie sme dlajni da proverim '' !!!
Cherna Kosmata Raka se e spysnala nad foryma
Аватар
Баба Яга

Мнение от Баба Яга »

Здравей Ya-Ka Stereo. На 5 февруари 2005 бях на информационната сесия на кебекарите в София-ВМА, проведена от Ги Мулен (май така му беше името). Е, та мен също ме интересуваше въпроса за оценяването на задочното обучение и съвсем естествено запитах дали ще имам проблеми с него и дали се оценява по-различно. Отговорът на този господин бе, че щом имаш диплом за завършено образование, са гледа СБОРА НА ГОДИНИТЕ, които си учил (съвсем стандартен, като по процедурата отговор)...и като в допълнение добави за трудов стаж и т.н. И така според мен, казуса със задочното обучение е да успееш да докажеш (да ти признаят) трудовия стаж по време на следването, което според интервюиращия явно е твърде неприемливо. Съвет не мога да ти дам, както вече са ти писали всяка кандидатура е твърде индивидуална и уникална. А по отночение на трудовия стаж - описва се всяко едно работно място (от... до... ) досега. Все пак с по-голяма тежест мисля, че е този стаж, който е по специалността и то особено, ако е някоя от търсените професии.
Be STRONG!
Заключено