Въпроса ми е към тези, които са раждали в Канада, независимо в коя провинция.
Какъв акт за раждане Ви издадоха, провинциялен или федерален т.е. на каква бланката е.
Щото на нас ни издадоха един, на който никъде не пише от коя страна е издаден. Най-отгоре в ляво е изписано Кебек и смешното им знаме.
Та въпроса ми е, така ли е и в другите провинции или само табарнаците правят така.
В Онтарио акта за раждане има 2 форми - кратка и дълга.
Всъщност оригиналният акт за раждане е кратката форма (само на нея пише акт за раждане), която по размер е малко по-голяма от чек. Данните на детето са изписани в дясната част на листа, като в горната лява част на тази половина пише Канада и под Канада с 2 пъти по-големи букви - Онтарио. В лявата част на листа има изписани името на бащата и адрес на местоживеене в момента на издаване на акта.
Дългата форма представлява ксероксно копие на документа, който е подаден от родителите за регистрация на раждането, като в горната лява част на листа е изписано Онтарио и над него е изписан герба на провинцията. В долната част на листа има подпис и печат. Тази дълга форма се води - "Certified a true photostatic print of a record".
Мерси за отговора Снежи.
Това, коетро получихме ние отговаря на кратката форма при Вас, но няма печат, нито пък става ясно коя държава го издава, освен че е изписано кебек със сини букви на по-тъмно син фон в горната лява част на документа. В пъвия момент бях много учуден, но вече ми става все по-смешно.
Kраси,що бе кво му е на акта за раждане - направо си е класика в жанра -КЕБЕККККККК!!!!!! нашата мила "държава" в която живеем.Видя ли сега като се запъна жена ти да ражда тук а не в Онтарио сега ще размахваш акта с кебекското знаме,.....както и ние впрочем,нашият е същият !!!! Абе я децата да са живи и здрави това е по важно.Иначе за второто ви чедо ако сте вече някъде другаде щеразмахваш от другия цвят - таман няма да ги бъркаш!! Честита Нова Година бъдете живи и эдрав!!!!!!