Какво да направя?
Какво да направя?
Желая да взема със себе си мои произведения (скици, масло, акварел, икони и дърворезби). Ще ми повярват ли на митницата като обявя, че това е мое творчество? Или трябва да го доказвам документално, т.е. да ходя до НХГ?
Предварително Ви благодаря!
Предварително Ви благодаря!
Izvadi si sertifikati ot Nacionalnata galeria
Vij sa6to i tazi tema - dosta podrobno e opisano vsi4ko, edinstveno moje da ima razlika v cenite, 4e temata e ot 2003 godina.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... highlight=
Vij sa6to i tazi tema - dosta podrobno e opisano vsi4ko, edinstveno moje da ima razlika v cenite, 4e temata e ot 2003 godina.
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... highlight=
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Значи трябва ми една торба с пари
. Аз пренасям със себе си страшно много работи, това е камари хартия и какво ли не. Според мен си е чист обир ако ми изискват сертификати за всяка рисунка, скица и т.н.
Аз съм изпращала графики (за изложби), до Германия, Македония, Египет, Япония...и дори до Канада и абсолютно никога не са ми правили проблеми, може би защото не съм патувала с тях. Не виждам причина сега да ми създават главоболия. Това са си мои произведения, не са "шедьоври", на повечето от тях си има моите инициали, което го доказват.
Какво да правя?
Къде сте колеги, дайте съвет рs ?!

Аз съм изпращала графики (за изложби), до Германия, Македония, Египет, Япония...и дори до Канада и абсолютно никога не са ми правили проблеми, може би защото не съм патувала с тях. Не виждам причина сега да ми създават главоболия. Това са си мои произведения, не са "шедьоври", на повечето от тях си има моите инициали, което го доказват.
Какво да правя?
Къде сте колеги, дайте съвет рs ?!
- Дякон Игнатий
Изобщо не си полезен(както винаги).Тия в провинцията(селяндурите и бастуните) са паднали от Марс и при тях може да пращаш по пощата каквото си поискаш.Няма такова нещо, и няма да има.....gazara написа:Ima variant da ti se izpra6tat po po6tata v kolet po niakolko i taka ne pla6ta6 ni6to,no triabva da e ot provintciata ina4e proveriavat koleta predi da se zape4ati,t.e. triabva ti niakoi blizak koito da ti izpra6ta na etapi....dano da sam ti bil polezen!
neka silata da e s teb
От април 2005 всяка колетна пратка се затваря пред служителя на пощенския клон и ако съдържанието на въпросната пратка не отговаря на изискванията на Български пощи не се допуска.
Изключвам случаите когато служителя е твой човек.
Тайната на личната кореспонденция все още важи за писма с максимален размер А-3.
НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Не е проблем да се изпращат по пощата, но се таксуват с друг вид такса - като произведения на изкуството... Трябваше юли месец да изпратя 3 семейни снимки... и в пощата решиха, че този колет ще трябва да е с такса "произв. на изк." .
Не знам как стои въпросът с импровизации на тема - евентуална изложба на всичко това с крайна дестинация там където искаш да се установиш :nenam: ... Може би няма да има проблем с прекарването им през граница, обаче като пари - кой знае колко ще струва удоволствието?!? - просто давам идея да провериш дали няма да излезе по-евтино от това да си взимаш сертификат за всичко, пък и току виж си намериш почитатели още от самото пристигане...

Не знам как стои въпросът с импровизации на тема - евентуална изложба на всичко това с крайна дестинация там където искаш да се установиш :nenam: ... Може би няма да има проблем с прекарването им през граница, обаче като пари - кой знае колко ще струва удоволствието?!? - просто давам идея да провериш дали няма да излезе по-евтино от това да си взимаш сертификат за всичко, пък и току виж си намериш почитатели още от самото пристигане...

Sorry,че не е по темата ,но вие двамата, (моя скъп приятел gazara и Дякона който по гръб не пада), ще станете приятелчета скоро време......
Такова чувство имам...
Няма лошо да си стиснете ръцете....

Няма лошо да си стиснете ръцете....

"Global Warming: Point of No Return?".............
http://www.youtube.com/watch?v=7FVZSUsT ... ed&search=
http://www.youtube.com/watch?v=7FVZSUsT ... ed&search=
- Ivet
- Обратна връзка:
Скоро проверявах какво трябва да направя, за да си донеса няколко икони. Та отговора беше, че всички произведения на изкуството трябва да имат прикачено хвърчащо документче от СБХ-то, че нямат художествена стойност и не са от интерес за националната галерия. Другата седмица ще се разходя до сбх-то да ми го дадат въпросния хвърчащ лист и ще ви кажа как точно стоят нещата.
Let it go...
- KolioBalkanski
- Marquis de Suhindol
- Обратна връзка:
от щатите няма проблем, стига да са твои произведенията - внасял съм най малко тон
от БГто единственно иконите може да са проблем но ако имаш документ че са своя изработка няма да те обмитят.
от БГто единственно иконите може да са проблем но ако имаш документ че са своя изработка няма да те обмитят.
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.