Забравих да спомена, че таксите се плащат само в Юнион банк.chili написа:Изобщо не мога да се ориентирам по въпроса относно таксите. На листовете, които ни дадоха на интервюто пише, че трябва да се платят такси за постоянно пребиваване: 820 долара + такса за постоянно пребиваване 465 долара. На сайтовете на канадските власти:
Demandeurs de la catégorie du regroupement familial: Demandeur principal 475 $ ,мembre de la famille du demandeur principal de 22 ans et plus, ou de moins de 22 ans qui est l’époux ou le conjoint de fait 550 $.
Ние сме по процедура conjoint de fait и нямаме деца, това значи, че трябва просто да удвоим таксите или? Колко трябва да преведем на посолството в Букурещ.
Ако някой е запознат с въпроса, моля да ни отговри:)
ВЪПРОС: КЪДЕ ДА ОТКРИЯ ФОРМУЛЯРИТЕ ЗА ВТОРИ ДОКУМЕНТИ-ЛИНК?
Всъщност имам още въпроси
.
Във вторите документи има едни много подробни въпроси за съжителството. Те попълват ли се? Например въпросите от типа "Къде се запознахте?", "Роднините ви знаят ли за вашето съжителство?" и т.н.
С първите документи пратихме едно кратко писмо-обяснение на това къде живеем, чии е апартамента и няколко сметки. Мисля и сега да го приложим в документите.
Общи снимки трябва ли да се пращат? Ако - да, задължително ли е да имат дати или е достатъчно да се види разликата във възрастта ни тогава и сега?
Благодаря предварително!

Във вторите документи има едни много подробни въпроси за съжителството. Те попълват ли се? Например въпросите от типа "Къде се запознахте?", "Роднините ви знаят ли за вашето съжителство?" и т.н.
С първите документи пратихме едно кратко писмо-обяснение на това къде живеем, чии е апартамента и няколко сметки. Мисля и сега да го приложим в документите.
Общи снимки трябва ли да се пращат? Ако - да, задължително ли е да имат дати или е достатъчно да се види разликата във възрастта ни тогава и сега?
Благодаря предварително!

Какъв е този документ с въпросите за съжителството. Ние също сме conjoint de fait и не сме изпращали такъв документ, дори за първи път чувам за такъв документ.Би ли ми го изпратил да го погледна?chili написа:Всъщност имам още въпроси.
Благодаря предварително!
За обяснителното писмо мисля, че не е необходимо.Ние си изпратихме само адресните регистрации на един и същи адрес, нищо друго не сме пращали за доказване на съжителството. Изпратете си само този документ, който са ви признали от посолствто във Виена. Не забравяйте, че в изискваните документи за Букурещ никъде не се споменава, че conjoint de fait трябва да изпращат документ, доказващ съвместното им съжителство.
Общи снимки, както и доказателства за съвместно съжителство се изпращат само , ако от Букурещ изрично ви ги поискат.Сега не е необходимо да се изпращат каквито и да е доказателства за съвместното ви съжителство, така че можете да не пращате такива/ но можете и да изпратите като превантивна мярка/. Ако има нужда от доказателства от Букурещ ще ви уведомят.
Успех!
Щом имате адресни регистрации на един и същи адрес отпреди повече от 1 година до началото на процедурата, изпратете тяхно ксерокопие. Ако нямате такива изпратете, това което сте изпращали във Виена-само обяснителното писмо и договора за кабелната. Ако личните ви карти са на един и същи адрес можете да изпратите и тяхно ксерокопие- от двете страни, така че да се чете адреса.Всички други доказателства на този етап са излишни.Ако им трябва нещо друго от Букурещ ще ви уведомят.chili написа:Ne sme prashtali niakakxv dokument, a pismo sxs svoboden tekst, che adresnite ni registracii sa ot edi-koia si godina, no realno jiveem zaedno ot poveche vreme. V dokazatelstvo na tova pratihme dogovor za kabelnata.