Здравейте!
Не съм се похвалила, но преминахме интервюто на 2.12 успешно.
Чета за скъсани на интервю- за Мадам Хорнер ли става въпрос?! Опасна е! И аз се чудя, че успяхме при нея!
Моля, обяснете ми сега какво следва и по- специално- за документите за изпращане в Букурещ!
1.Актовете за раждане- като се преведат, трябва ли да имат заверка от консулския отдел или само преводът да е официален?
2. Какво е това удостоверение от полицията- за свидетелство за съдимост ли става въпрос? А то- как се превежда- само официално или със заверка от консулския?
3. По- деликатният ми въпрос е- как се процедира при пристигането в Канада с парите- кеш ли се носят и властите още като те посрещат ли те "сгащват" да им ги покажеш или какво?
Предварително ви благодара за отговорите на тез"наболели" въпроси!
Няколко въпроса
Re: Няколко въпроса
1.Изпращат се дубликатите на актовете за раждане и акт за граждански брак/самите преведени дубликати, а не техни ксерокопия/. Тях би трябвало да ги имаш вече преведени, като си ги пращала във Виена. Те не се нуждаят от нотариална заверка, защото ги издават от общината, и отзад трябва да имат правоъгълен печат, който удостоверява истинността на документа.meg написа:Здравейте!
Не съм се похвалила, но преминахме интервюто на 2.12 успешно.
Чета за скъсани на интервю- за Мадам Хорнер ли става въпрос?! Опасна е! И аз се чудя, че успяхме при нея!
Моля, обяснете ми сега какво следва и по- специално- за документите за изпращане в Букурещ!
1.Актовете за раждане- като се преведат, трябва ли да имат заверка от консулския отдел или само преводът да е официален?
2. Какво е това удостоверение от полицията- за свидетелство за съдимост ли става въпрос? А то- как се превежда- само официално или със заверка от консулския?
3. По- деликатният ми въпрос е- как се процедира при пристигането в Канада с парите- кеш ли се носят и властите още като те посрещат ли те "сгащват" да им ги покажеш или какво?
Предварително ви благодара за отговорите на тез"наболели" въпроси!
2. Да, става въпрос за свидетелства за съдимост- след като ги изкарате се превеждат, без да се прави нотариална заверка и се пращат оригиналите. Когато отидете да ви изкарат свидетелства за съдимост трябва да носите актове за раждане и лични карти. Стават за 3-4 дни.
3.Доколкото знам парите можеш да си ги внесеш кеш или с междунарна дебитна карта Visa-примерно, но нека отговори някой по-компетентен.
Успех!
за парите
Поздравления за интервюто!
Относно парите искам да ви успокоя -вземете колкото успеете да съберете ,внесете ги както желаете(нашите например бяха кеш) и на летището имиграционният служител кротко ще ви попита с колко пари влизате в Канада,ще впише посочената от вас сума и това е.
При нас падна голямо шашкане преди да тръгнем...бяхме писали в документите 10000 КАН.$,а на влизане обявихме 6000.Нямаше никакъв коментар ,нито са ни карали да ги показваме.Говоря за тричленно семейство.
Успех в събирането
и не се ошашквайте още от там!
Относно парите искам да ви успокоя -вземете колкото успеете да съберете ,внесете ги както желаете(нашите например бяха кеш) и на летището имиграционният служител кротко ще ви попита с колко пари влизате в Канада,ще впише посочената от вас сума и това е.
При нас падна голямо шашкане преди да тръгнем...бяхме писали в документите 10000 КАН.$,а на влизане обявихме 6000.Нямаше никакъв коментар ,нито са ни карали да ги показваме.Говоря за тричленно семейство.
Успех в събирането