ВЪПРОС
ВЪПРОС
получили някои дата за интервю за първата половина на 2006
получихме, но не и дата
получихме писмо с което ни дават срок от 1 година, да им изпратим документ от наша призната институция, че сме учили френки език.Просто сме адски разочаровани, така ни бавят с цяла година процодурата.Какво става, нали уж увеличават квотата, а пращат тия тъпи писма за френския език, а и много хора ги връщат от интервютата, за да научат френския.
Вчера моя позната са я върнали от интервю, хем да учи още фр., и да посъбере точки.КАКВО Е ТОВА, БЕ ХОРА.Има ли и други като нас с такова писмо за френския език????

Искрено съчувствам на всички
НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ, СЪФОРУМЦИ.ВСИЧКИ ЩЕ УСПЕЕМ.рано или късно ще се видим в Канада и аз лично всички вас ще ви черпя там по една бира и не само по една
КУРАЖ.благодаря на всички ВАС, които сте тук и ни помагате по един или друг начин

Taka e da, zashtoto ponqkoga s jelanieto si da pomognesh na nqkogo, prawish obratnoto. Eto kakwo pishat po drugite forumi i sami si prawete izwoda:
"ВАЖНА актуализация към октомври 2005
Препоръчвам на всички желаещи да имигрират в Канада да кандидастват за провинция Квебек:
1) не се иска да "знаете" френски, а само да покажете на интервюто желание че искате да го учите; преминете най-краткия курс; няма да ви спрат заради незнаене на езика; на интервюто ще можете да говорите чрез преводач
2) не сте обвързани със задължение да оставате в Квебек, понеже сте преминали процедура през тях - можете да пристигнете или по-късно да отидете да живеете навсякъде в Канада
Тази препоръка е най-вече заради ОГРОМНАТА разлика във времето на процедурата до получаване визата: за Квебек е 6-12 месеца, докато процедурата за англоезична Канада може да отнеме около 3-4 години!!!
Информация:
* сайт на имиграционната служба на Квебек
* много конкретни съвети, информация за процедурата: www.bgcanada.com"
"ВАЖНА актуализация към октомври 2005
Препоръчвам на всички желаещи да имигрират в Канада да кандидастват за провинция Квебек:
1) не се иска да "знаете" френски, а само да покажете на интервюто желание че искате да го учите; преминете най-краткия курс; няма да ви спрат заради незнаене на езика; на интервюто ще можете да говорите чрез преводач
2) не сте обвързани със задължение да оставате в Квебек, понеже сте преминали процедура през тях - можете да пристигнете или по-късно да отидете да живеете навсякъде в Канада
Тази препоръка е най-вече заради ОГРОМНАТА разлика във времето на процедурата до получаване визата: за Квебек е 6-12 месеца, докато процедурата за англоезична Канада може да отнеме около 3-4 години!!!
Информация:
* сайт на имиграционната служба на Квебек
* много конкретни съвети, информация за процедурата: www.bgcanada.com"
-
Когато преди една година и ние получихме подобно писмо да ни отложат с една година да учим френски бяхме много разочаровани. Сега като се замисля по-добре, че стана така. Разочарованието е много по-малко, отколкото ако ви върнат на интервюто. Не че мога да кажа, че го научих кой знае колко, но все пак ми беше от полза. Ако на интервюто се изложите с малки познания по езика може да ви отрежат напълно и тогава е гадно. Успех.
vapros
DOLPH, i az vse o6te ne sam polu4ila nikakva konkretna pokana za intervyu pri DCS ot 01.08.05 , nadqvam se ako slerva6tata entrevue sesiq e mart-april da polu4a pokana do kraq na dekemvri,no znae li se moje i tva da e 4ak january - qvno tarpenie mu e maykata... 

ivanq, като гледам статистиката едва ли ще получим пписмо декември месец, не ми се вярва и от Виена да са се разбързали, все пак идват празници.По -вероятно е януари да ги пращат поканите.Само мога да пожелая на всички приятни празници и надявам се януари вече да дойдат, че доста чакане ще ни се събере на пратилите есента! 

Не мислете, че това е пътя - учете френски, за да можете да разберете за какво ви питат на интервюто. Не си правете илюзии, че ще ви харесат на интерюто само за желанието да учите франсе. Преводач има право да превежда, когато му каже интервюиращ, но в никакъв случай не цялото интервю. Уверявам ви, френският е необходим, поне на начално ниво.boriss написа: 1) не се иска да "знаете" френски, а само да покажете на интервюто желание че искате да го учите; преминете най-краткия курс; няма да ви спрат заради незнаене на езика; на интервюто ще можете да говорите чрез преводач
DCS - подтвърждение 22.04.05
Дата за интервю - 29.11.05
Чакане на отговор от Ордена на инженерите
Дата за интервю - 29.11.05
Чакане на отговор от Ордена на инженерите
-
Здравейте съфорумци,
ние също очакваме покана за интервю през първата половина на 2006. Но още нищо няма. Явно ще е януари най-рано.
Що се отнася за френския език, аз съм стигнал до извода, че трябва да се учи много сериозно, както и английски. Защото ще ни трябва не само на интервюто.
Моето желание е да отидем наистина в Квебек (Монреал), харесвам ми европейският стил градове.
Ако погледнете в www.emploiquebec.ca ще видите, че за доста длъжности искат владеене и на двата езика.
Една истинска история, която чух от мой приятел.
Човек завършил ТУ заминава за Квебек с много добра препоръка от Danone, с вече уредена работа там. Много щастлив.
Но на вторият ден го изгонват от фирмата, в която започнал работа, защото не можел да разбере какво искат от него.
Е, аз не искам да ми се случи това, затова сериозно ще уча езиците.
Успех на всички
ние също очакваме покана за интервю през първата половина на 2006. Но още нищо няма. Явно ще е януари най-рано.
Що се отнася за френския език, аз съм стигнал до извода, че трябва да се учи много сериозно, както и английски. Защото ще ни трябва не само на интервюто.
Моето желание е да отидем наистина в Квебек (Монреал), харесвам ми европейският стил градове.
Ако погледнете в www.emploiquebec.ca ще видите, че за доста длъжности искат владеене и на двата езика.
Една истинска история, която чух от мой приятел.
Човек завършил ТУ заминава за Квебек с много добра препоръка от Danone, с вече уредена работа там. Много щастлив.
Но на вторият ден го изгонват от фирмата, в която започнал работа, защото не можел да разбере какво искат от него.
Е, аз не искам да ми се случи това, затова сериозно ще уча езиците.
Успех на всички
-
Ако някой се интересува от сайта за работа в Квебек,
аз предпочитам да ползвам този линк
http://www.emploiquebec.net/anglais/index.htm
този е по-различен (но за сметка на това по-добре направен) от посочения от мен преди
http://www.emploiquebec.ca/
аз предпочитам да ползвам този линк
http://www.emploiquebec.net/anglais/index.htm
този е по-различен (но за сметка на това по-добре направен) от посочения от мен преди
http://www.emploiquebec.ca/