Здравейте приятели
Тук ви поствам един списък със местата, които искам да посетя. Моля, споделете дали е възможно да се видят през този сезон, струват ли си парите и усилията... всичко което мислите ще ми е от полза.
Ако имате идеи за още нещо, което съм пропуснала, моля споделете го.
VANCOUVER
Това е списък с евтини и добри хостели, препоръчани ми от приятел - http://www.travellerspoint.com/hostels-en-ci-1334.html
BIG BUS TOURS - това са дабъл декърите
Toll Free: 1.877.299.0701
Local Tel: 604.299.0700
Toll Free Fax: 1.866.820.8621
email: info@bigbus.ca
Capilano Suspension Bridge - това като го видях ми взе ума.
3735 Capilano Road, North Vancouver, BC
(604) 985-7474
The Capilano Suspension Bridge is one of Vancouver's most popular tourist attractions. Originally built in 1889, today's bridge is the fourth bridge at this location, 450 feet across and 230 feet above Capilano River and is, without a doubt, the world's greatest suspension footbridge!
Stanley Park
Downtown, Vancouver, BC
Stanley Park, Vancouver's first, is an evergreen oasis of 1,000 acres close to the heart of Vancouver's downtown core. It offers numerous of activities and attractions from the children's farmyard, to a miniature railway.
Vancouver Aquarium Marine Science Centre- 845 Avison Way (Stanley Park)
Queen Elizabeth Park
33rd Avenue at Cambie Street, Vancouver, BC
(604) 257-8584
Queen Elizabeth Park, named for the Queen Mother (the present Queen's mother), is the public garden of the city. Once a rock quarry, now a riot of color, with flowers, shrubs, rare trees, and more on every side. A favorite for wedding parties, it's a great place to stroll around, and the views are magnificent wherever you are.
Science World
1455 Quebec Street, Vancouver, BC
(604) 443-7440
Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden 578 Carrall Street,
Vancouver
(604) 662-3207
This is the only full-sized classical Chinese garden outside China and though it was built in the 1980s, employed the ancient techniques of the originals.
Grouse Mountain - това мисля е задължително
6400 Nancy Green Way,
North Vancouver
(604) 984-0661
Awe-inspiring mountain scenery, gourmet dining, terrific entertainment, clean fresh air…everything that makes Vancouver great comes together at Grouse Mountain. This wilderness paradise is just a pleasant 15 minutes from downtown, through Stanley Park and across Lion's Gate Bridge.
Robson Street & Gastown
Downtown, Vancouver, BC
Cypress Provincial Park
P.O. Box 91252, West Vancouver, BC
(604) 926-5612
'Walking up-up-up from Lighthouse Park will eventually get you to the top at Cypress Park, with an intricate network of trails for hiking, trails which in the winter turn into ski trails--both downhill and cross-country.
Burnaby Mountain Park
0 Centennial Way, Burnaby, BC
(604) 294-7450
To the west of Simon Fraser University, the park slopes down to the suburb of Burnaby. It offers splendid views of downtown and the Islands through the Playground of the Gods, a monument for Japanese-Canadian friendship, and of Indian Arm to the north.
Park & Tilford Gardens 440 - 333 Brooksbank Avenue, North Vancouver, BC
(604) 984-8200
Eight separate theme gardens on the North Shore, created in 1968 by a privately-owned distillery.
UBC Botanical Garden
6804 Marine Drive, Vancouver, BC
(604) 822-9666
VanDusen Botanical Gardens
5251 Oak Street, Vancouver, BC
(604) 878-9274
VICTORIA
Miniature World
649 Humboldt Street
Victoria, BC
Phone (250) 385-9731
FAX (250) 385-2835
Butterfly Gardens
1461 Benvenuto Ave.
Brentwood Bay, BC Phone (250) 652-3822
Over 2000 exotic butterflies flying freely in a tropical garden. Tropical plants, flowers and a variety of wild birds can be seen throughout the lush gardens. Observe caterpillar eggs, and pupae hidden among the plants.
The Butchart Gardens
800 Benvenuto Ave.
Brentwood Bay, BC
Phone (250) 652-5256
Government House Gardens
Government House is home to the Lieutenant Governor of British Columbia. There are 27 beautiful gardens that range from a English Country Garden, a formal Victorian Rose Garden to a Woodlands Garden, BC plants are conserved. Address: 1401 Rockland Ave, Victoria BC.
Craigdarroch Castle
1050 Joan Crescent (off Fort Street)
Legislative Assembly of British Columbia
Моля Вянкувърци за мнение - Забележителности
Моля Вянкувърци за мнение - Забележителности
Последно промяна от Alina на Пон Дек 12, 2005 3:05 pm, променено общо 1 път.
Alina
-
- Обратна връзка:
BIG BUS TOURS - не е лоша идея
Capilano Suspension Bridge - интересно е по всяко време на годината, но вероятността декември да вали дъжд е голяма
Stanley Park - през зимата - 1-2 часа ( от февруари всичко разцъфва - т.е. поне 4 часа )
Vancouver Aquarium Marine Science Centre - ако обичате морски животни и искате да видите белуги - задължително
Queen Elizabeth Park - много е красиво но през зимата няма много за гледане
Science World - за деца е много интересно
Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden - зимата не знам - през есента и пролетта е страхотна
Grouse Mountain - това мисля е задължително - да, мин 3-4 часа
Cypress Provincial Park - страхотно е - мин 3-4 часа(това което са написали 6-7 часа)
Burnaby Mountain Park - да има интересни дървени скулптури и се вижда целия град,няколко планини и няколко залива
UBC Botanical Garden - ако сте ходили в други ботанически градини няма да ви учуди с нищо, иначе е много хубава
VanDusen Botanical Gardens - най-хубавата във Ванкувър (според мен) но през зимата .....
VICTORIA
Miniature World - твърдо си заслужава
The Butchart Gardens - 1 ден мин, сега не знам
Craigdarroch Castle - бутафория ( ако става дума за същото)
Capilano Suspension Bridge - интересно е по всяко време на годината, но вероятността декември да вали дъжд е голяма
Stanley Park - през зимата - 1-2 часа ( от февруари всичко разцъфва - т.е. поне 4 часа )
Vancouver Aquarium Marine Science Centre - ако обичате морски животни и искате да видите белуги - задължително
Queen Elizabeth Park - много е красиво но през зимата няма много за гледане
Science World - за деца е много интересно
Dr. Sun Yat-Sen Classical Chinese Garden - зимата не знам - през есента и пролетта е страхотна
Grouse Mountain - това мисля е задължително - да, мин 3-4 часа
Cypress Provincial Park - страхотно е - мин 3-4 часа(това което са написали 6-7 часа)
Burnaby Mountain Park - да има интересни дървени скулптури и се вижда целия град,няколко планини и няколко залива
UBC Botanical Garden - ако сте ходили в други ботанически градини няма да ви учуди с нищо, иначе е много хубава
VanDusen Botanical Gardens - най-хубавата във Ванкувър (според мен) но през зимата .....
VICTORIA
Miniature World - твърдо си заслужава
The Butchart Gardens - 1 ден мин, сега не знам
Craigdarroch Castle - бутафория ( ако става дума за същото)
- drifter
- Обратна връзка:
Capilano Suspension Bridge - самия мост е интересен, обаче дррънкулките около него не толкова. Някоя и друга каруца и воденица.
Vancouver Aquarium Marine Science Centre - интересно е. Белугите си ги гледайте през стъклото и не губете време за 'представление'. Ние като ходихме, белугата имаше бебе. Навсякъде плакати с информация за бебето и часовете на представленията. Отидохме, седнахме и една кака почна да задава въпроси: Знаете ли как се нарича бебето белуга, а кога се роди бебето белуга, а как се казва лелята на бебето белуга? Браво, толкова интелигентна публика до сега не сме имали! И толкова. Оказа се, че това е цялото представление.
Miniature World - много ми хареса.
Craigdarroch Castle - това да не е една къща на едно голямо, богато семейство. 4-5 етажа, с пояснителни табелки - стаята на петата дъщеря, стаята на втория син, стаята на прислужницата? Ако е това според мен си заслужава само ако имате излишно време и то за кратко.
А защо не сте включили разходка с лодка при косатките? Да не би зимата да няма.
Vancouver Aquarium Marine Science Centre - интересно е. Белугите си ги гледайте през стъклото и не губете време за 'представление'. Ние като ходихме, белугата имаше бебе. Навсякъде плакати с информация за бебето и часовете на представленията. Отидохме, седнахме и една кака почна да задава въпроси: Знаете ли как се нарича бебето белуга, а кога се роди бебето белуга, а как се казва лелята на бебето белуга? Браво, толкова интелигентна публика до сега не сме имали! И толкова. Оказа се, че това е цялото представление.
Miniature World - много ми хареса.
Craigdarroch Castle - това да не е една къща на едно голямо, богато семейство. 4-5 етажа, с пояснителни табелки - стаята на петата дъщеря, стаята на втория син, стаята на прислужницата? Ако е това според мен си заслужава само ако имате излишно време и то за кратко.
А защо не сте включили разходка с лодка при косатките? Да не би зимата да няма.
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Благодаря ви много за разбора
Така като ви чета, така наречения замък май ще отпадне от програмата.
Drifter
"А защо не сте включили разходка с лодка при косатките? Да не би зимата да няма."
Задаваш прекрасен въпрос. Всъщност, и аз исках да питам как стоят нещата там през това време на годината. Или е по-добре да го отложим за лятото

Drifter
"А защо не сте включили разходка с лодка при косатките? Да не би зимата да няма."
Задаваш прекрасен въпрос. Всъщност, и аз исках да питам как стоят нещата там през това време на годината. Или е по-добре да го отложим за лятото
Alina
Vav Victoria moje da posetite i British Royal Museum, Wax museum, Undersea garden ne si zaslujava. The Butchert's garden sa na okolo 20km ot Victoria , no opredeleno si zaslujava da otidete. Na feribota ima bezplatni broshuri za zabelejitelnostite na ostrova. Ako polzvate feribota ot Horseshoe bay to Naniamo, moje da otidete da karata ski do Mt.Washington (okolo 30km ot Nanaimo), predpolagam shte e po-evtino ot Wistler, no tova veche moje po neta da si proverite. Wistler e na okolo 90km ot Horseshoe bay,gledkata po patia do tam e strahotna! Nanaimo -Victoria e okolo 3 chasa s avtobus, kojto moje da se hvane na feribota. Moje da minete prez Chumainas, da vidite kartinite po stenite na kashtite. Ako patuvate s feribota ot Twassen do Sidney posle imate okolo 35km do Victoria.